Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Жесток отпор Александре Крунић против Азаренке и пробој на 91. место WTA листе

Српска тенисерка и члан ТК Црвена звезда, Александра Крунић, намучила је Белорускињу Викторију Азаренку у осмини финала Ју-Ес опена. Азаренка је славила са 4:6, 6:4, 6:4, али ни Крунићева нема разлога за незадовољство, јер је представљала праву сензацију у Њујорку, а од следеће недеље биће на 91. месту светске листе.

Александра је одиграла још један врло добар меч, а противница је прошла у четвртфинале због свог огромног искуства на највећим такмичењима. Она је чак и добила први сет против славне Белорускиње, којој је сигурно тада свашта пролазило кроз главу, због тога што је знала како се Квитова провела у мечу са 21 – годишњом тенисерком Србије, која је иначе рођена у Москви. Млада српска тенисерка је на Отвореном првенству САД-а направила велико изненађење избацивши трећег носиоца Петру Квитову из Чешке у шеснаестини финала, а после турнира на којем је скренула пажњу светске тениске, а и спортске јавности у целини, очекује је велики напредак на листи најбољих светских тенисерки и први пут улазак међу 100 најбољих.

Она ће од наредне седмице бити 91. на свету, а пре почетка почетка Ју-Ес опена налазила се на 145. месту WTA листе. Александра је на тај начин постала и четврта српска тенисерка, одмах иза Ане Ивановић, Јелене Јанковић и Бојане Јовановски. Сјајним наступима у Њујорку претекла је Јовану Јакшић, која је до сада била српски број четири.

Повезане вести

Leave a Comment