Moja Crvena Zvezda
Архива

Minimalac protiv Čukaričkog

Dejan Milovanović proslavlja pogodak

Crvena zvezda je zabeležila još jednu pobedu u Jelen Superligi. Ovoga puta savladan je Čukarički na Banovom brdu, posle gola Dejana Milovanovića iz slobodnog udarca sa 20 metara.

Fudbaleri našeg tima bili su dominantni tokom svih 90 minuta ali uprkos očekivanjima, izostala je ubedljivija pobeda. Sa druge strane, najvažnije je sakupljanje bodova, a Zvezda je osvojila nova tri, i sada deli prvo mesto.

Početak utakmice obeležilo je ispitivanje snaga na sredini terena, a ubrzo je Zvezda težište igre prebacila na polovinu protivnika. Prvu opasnu situaciju videli smo u šestom minutu utakmice, kada je lopta ubačena sa desne strane u kazneni prostor, do nje je došao Trifunović ali nije uspeo dobro da je zahvati.

U 11. minutu, Tošić i Kadu su izveli lepu akciju po levoj strani, Kadu je uputio centaršut po zemlji ali je golman Radivojević uspeo da je uhvati ispred Kaluđerovića. Četiri minuta kasnije, povredio se Mihajlović, pa je umesto njega na teren ušao Ignjatijević. U nastavku meča, štoperski tandem činili su Adi i Tošić.

22. minut doneo nam je prodor Isaha koji je dobro prošao jednog igrača, ušao u kazneni prostor sa desne strane, ali je njegov šut bio nedovoljno snažan i nije bilo problema za golmana Čukaričkog. Nakon toga, usledila je opsada gola Čukaričkog, koja je kulminirala pogotkom Trifunovića, ali je gol poništen zbog ofsajda.

U 29. minutu videli smo prvi ozbiljniji napad Čukaričkog. Milovanović je pogrešio u predaji lopte i stvorio domaćinu priliku za polu-kontru, ali se lopta nakon šuta napadača odbila u korner, nakon kojeg se ništa opasno nije desilo. Samo minut kasnije, Milovanović je uspeo da zatrese mrežu. Bio je to slobodan udarac za Crvenu zvezdu sa 20 metara, Milovanović ga je izveo na sjajan način i postigao svoj prvenac ove sezone.

38. minut doneo nam je nova uzbuđenja. Vešović je imao dobar solo prodor, i bio je fauliran na samoj ivici kaznenog prostora, iskosa sa desne strane. Kadu je izveo slobodan udarac, na loptu je ponovo natrčao Trifunović i postigao još jedan gol ali je pomoćni sudija ponovo podigao zastavicu.

U drugom poluvremenu, Vešović je prvi imao priliku u 48. minutu. Ponovo je nakon solo prodora uspeo da dođe do kaznenog prostora i uputi snažan udarac, ali pravo u golmana Radivojevića. Deset minuta kasnije, videli smo lepu akciju po desnoj strani Kaluđerovića i Milovanovića, koji je poslao centaršut po zemlji ka Trifunoviću, ali je ispred njega u poslednjem trenutku intervenisao štoper Čukaričkog, i poslao loptu u korner. Par minuta nakon toga, Trifunović je svoje mesto ustupio Slavku Peroviću.

U 68. minutu, Ninkov je poslao dugu loptu ka Kaluđeroviću koji je uspeo da je prihvati i uputi se ka golu protivnika, ali je pod pritiskom protivničkog igrača otišao suviše ulevo i nije uspeo da uputi dobar udarac. U istom napadu, Ninkov se našao u prilici ali je njegov šut sa par metara izblokiran.

U 76. minutu, Tošić je pogrešio na svojoj polovini, Čukarički je organizovao brži napad preko leve strane ali je akcija završena snažnim i nepreciznim udarcem. Nakon toga, videli smo nekoliko vezanih napada Crvene zvezde preko Vešovića, Perovića i Isaha, prilikom kojih su se istakli defanzivci Čukaričkog dobrim intervencijama u svom petercu.

U 83 minutu, videli smo i poslednju izmenu u redovima Crvene zvezde. Marka Vešovića zamenio je Aleksandar Jevtić. Zvezda je u tim trenucima spustila tempo, i strpljivo privela utakmicu kraju.

Crvena zvezda sledeću utamicu igra na Marakani protiv ekipe Metalca.

Stadion: Čukaričkog.
Gledalaca: 3000
Sudija: Milan Jeremić (Beograd)
Strelac: Dejan Milovanović u 30. minutu

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Adi, Mihajlović (Ignjatijević), Tošić, Milovanović, Isah, Kadu, Vešović (Jevtić), Trifunović (Perović), Kaluđerović.

ČUKARIČKI: Radivojević, Trninić, Popović, Višnjić, Živanović, Kiso, Krčmarević (Nedeljković), Cakić (Milovanović), Rnić, Stojmirović (Morariju), Rašković.

Повезане вести