Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Ко треба да буде нови капитен Црвене звезде? (АНКЕТА)

Ненад Милијаш је отишао у Манису и оставио макар две муке тренеру Ненаду Лалатовићу. Ко ће бити капитен? Ко ће га заменити на терену на позицији на којој игра? То је чини се оно што највише интересује навијаче Црвене звезде.

У опроштајном интервјуу за МЦЗ, Милијаш је говорио и о наследнику, са траком на руци.

„То није на мени, на клубу је, све зависи шта ће се гледати. Ако се буде гледало ко је најдуже у клубу, а знало је раније да се гледа то, Лазовић је по мом мишљењу нови капитен, али опет, за разлику од неких ранијих времена, има доста Звездине деце. Сад, да ли ће се клуб одлучити за Звездино дете, то је питање за челнике. Наравно, ко год да буде желим му пуно среће и да буде бољи од мене.“

И заиста, ако ћемо гледати „стаж“ у клубу, нови капитен биће Дарко Лазовић. Ако ћемо бирати новог вођу по ауторитету у свлачионици, вези са тренером и Управом, то је онда Никола Мијаиловић. Са друге стране, најискуснији играч је Саво Павићевић, који дефинитивно плени сигурношћу и смиреношћу на терену, искуством и неопходних квалитетом. Александар Ковачевић, који би у финишу прелазног рока могао да оде из клуба, Звездино је дете, прошао је омладинску школу, одиграо једну и започео другу сениорску сезону… Међутим, читајући Микијеву изјаву, можемо наслутити да су у клубу можда размишљали и о томе да неко од Звездине деце понесе траку, али је оних који ће вероватно бити стандардни ове сезоне у првих 11 играча мало. Јовић је премлад, Јовановић ће можда на позајмицу, на Ристићу је да се докаже. Онај ко се и даље доказује, а могао би да добије шансу да одигра читаву сезону у континуитету је Вукан Савићевић. Међутим, јасно је да су његове шансе много мање од шанси претходно поменутих играча.

Бити капитен Црвене звезде није мала ствар и јасно је да то не може бити било ко.

Да су у тиму остали Мрђа, Нинковић, Бајковић, вероватно би они били главни и једини кандидати. Овако, остаје да видимо за кога ће се Лалатовић одлучити. Можда и у конкуренцији поменутих пет играча.

Ви нам у анкети реците ко је ваш „пик“, а глас у коментарима можете образложити.

[advpoll id=“12″ title=“Advanced Poll“ width=“270″]

Повезане вести

3 comments

pera авг 27, 2014 at 19:08

Rekao sam to neki dan a sada i ponavljam ovde da bi sve bilo kako treba što igrači kažu u svlačionici a ona je osnov igre tima na terenu Lazović i Mijailović treba da sednu i da se dogovore ko će biti kapiten tima. Bitno je da li Lazović ostaje ili odlazi iz kluba. Ako ostane onda je logično da već sada produži ugovor na bar još godinu dana. Tako bi sigurno dobio klub a već na zimu cena Lazoviću će skočiti drastično ako odigra kapitenski nebitno sa trakom ili ne na ruci.

Reply
Лазовић авг 27, 2014 at 17:34

Мислим да нови капитен треба да буде Лазовић и да би то било једино добро и логично решење.
Лазовић за Звезду игра већ пет година и за то време је пружио много нашем клубу. Одиграо је много одличних утакмица, постигао доста голова, направио много асистенција, одавно се прича да је прерастао оквире ЈСЛ. А шта он каже у сваком прелазном року? Никад није имао ништа против да остане и настави да пружа одличне партије. Није се бунио ни када смо одбијали вишемилионске понуде од клубова који би му били добра „одскочна даска“. Увек је био ту за Звезду.
Мени је логично да капитен буде играч са највише искуства у клубу (не година у каријери, него утакмица у црвено-белом дресу и доприноса у протеклим годинама) који испуњава одређене услове. Услови се тичу пре свега моралних квалитета, а Лазовић их испуњава у потпуности. Не слажем се да Мијаиловић због свог утицаја у клубу треба да буде капитен, чак ми се и не допада што се често буни, пише писма, подстиче и друге играче, а понекад личи и на спортског директора. Слична ситуација је била и 2008. године, када се бирало између Милијаша и Коромана. Короман је био мање у клубу, али је био гласнији и „активнији“, па је добио траку. После му је одузета трака, а Милијаш је постао капитен какав се само пожелети може.
Погледајмо сада и финансијску страну. Мијаиловић је био близу одласка у току лета, не због добре понуде, него зато што није био задовољан исплатом зараде. Дакле, од њега не може да се заради. Лазовић има квалитет, а тржишна вредност (која је била и 4 милиона евра) му је опала само због нашег финансијског стања. Ако му дамо траку, то ће показати да не планирамо да га се лако одрекнемо, а вероватно би му и подигло цену, јер Звездиног капитена не може свако да доведе.
Након свега што је урадио за нас и свих понуда које је одбио због нас, ако му сада не дамо траку, мислим да би то била увреда за њега. Својим искуством у Звезди и квалитетом који поседује може да буде прави предводник нове генерације младих и лепршавих фудбалера.

Reply
Teks Viler авг 27, 2014 at 17:45

Bravo!Mijailovic ima 32 godine i pri kraju je karijere a Laza sa 24 tek ulazi u najbolje fudbalske godine.Laza je vec bio kapiten,plus je pristojan i lepo vaspitan momak.Ako ne ode(a zasluzio je da ode jer je bolji od nas)treba da ponese traku,ponovo.

Reply

Leave a Comment