Moja Crvena Zvezda
Архива

Najava : Crvena zvezda – Ventspils

Navijači Crvene zvezde

Dragi prijatelji, dobrodošli na sveto mesto za fudbalske hodočasnike, našu drugu kuću, stadion Crvene zvezde, „Marakanu“! Mrsko mi je da je pomislim na zimu ili leto pri samoj pomisli da tri meseca neću ući u hram fudbala i da su ključevi moje druge kuće, često i prve, na „odmoru“. Hram, da. Moja religija je Crvena zvezda, moja vera je Crvena zvezda, moja politika je Crvena zvezda. Moja crkva, hram je „Marakana“, izvinjavam se unapred ako će se neko naljutiti ili pogrešno shvatiti. A ujedno i ukazati TV B92 gde je „hram fudbala“, jer su se malo zabunili.

O prvom meču u Letoniji, da rezimiramo – pobedili smo. A pre nego što pomenem samu igru da pitam pojedine koji su nezadovoljni istom, kao i onim „što su morali da gledaju“. Da li se iko od njih prisetio da su praktično svi elektronski mediji nedelju dana pred meč, svaki dan, podsećali da nama ne sme da se desi isto što i Vojvodini, da Robi ima ponudu hrvatskog nacionalnog tima, kao i da je tim u nekom raskolu, njima poznatom. Za mladu ekipu koja pored svojih enormnih problema i same činjenice da je četiri godine bez trofeja, da je dva puta u poslednje tri godine ispadao u svojoj prvoj rundi u Evropi, mnogih saletanja sa strane i od strane „TSL“, dodatni pritisak je tovar koji je dao videli ste kakav rezultat, mada je još sablasniji mogao da bude. Nema podrške, već dodatnih klopki. Da smo pobedili 4:0, natpisi bi bili kako smo već u finalu LE, a ove dodatne kvalifikacije su pro forme.. Nije teško biti fin.

Niko od istih ni medija, ni dušebrižnika, ni nadaleko poznatih „Zvezdinih prijatelja koji nam žele dobro“ nije se setio da pomene da je Mićko odigrao kao da ima 17 godina iskustva igranja u evropskim takmičenjima, a ne toliko godina. Bez greške, beskompromisno, hrabro, glavom, srcem, znalački = Zvezdino dete! Nisu ni pomenuli da smo tek izašli iz priprema, bez štopera – što je naša greška, da je Ćosiću zabranjeno da se vrati jer je preko potrebniji kadetskoj reprezentaciji nego svom klubu, da je svaki start Letonaca bio za najmanje žuti karton… ali to nas nije iznenadilo, pripremljeni smo na to u domaćem prvenstvu! Da ne dužim, dakle o prvoj utakmici – pobedili smo. Hvala Bruno Mezenga, nadam se da ću ti se još zahvaljivati. I NAPRED ZVEZDO!

Bruno Mezenga

Moram i da napravim malu digresiju i da se osvrnem i na izvesnog „Slavka Perovića“, večitog talenta koji svake sezone samo što ne eksplodira, prema sopstvenim priznanjima. Od tempirane bombe, nije ispao ni feler, već kako izgleda, lažna dojava. Onaj isti koji je dobio šansu kod Pižona, samo i isključivo zbog toga što je Zvezdino dete, iako ne pravo, što se i ispostavilo. Više se bavio drugim stvarima nego fudbalom. Takvi se uvek i javljaju. Rad je veliki klub za tebe, trudi se da opravdaš njihova očekivanja, a ti si dobio i previše prostora. Hvala lepo, prijatno.

Prvi meč protiv letonskih ekipa je bio pomenuti u Ventspilsu, rešen u našu korist 2:1. Drugi upravo najavljujemo.

Prvo sam bio odlučio da ništa ne napišem, jer svi Vi, a nadam se stvarno da ćete biti svi, koji ćete biti na „Marakani“ u četvrtak uveče na utakmici, osetićete isto što i ja. Ljubav. Sad znam zašto je ljubav slepa. Ako ovako iščekujem utakmice protiv Ventspilsa, do plej-ofa ili derbija ću biti na pragu ludnice. Loš meč znači jaka podrška. Iz sve snage.

Ne žalimo naša grla niti dlanove, a ti samo hrabro bori se!

 

Crvena Zvezda – Ventspils četvrtak 4. avgust 2011., 20:30h, kvalifikacije za Ligu Evrope 3.kolo revanš meč, stadion : “ Marakana”, Beograd

 

Повезане вести

37 comments

Leave a Comment