Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Кошаркаши започели припреме

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић у Баскет ленду окупио је расположиве снаге и тиме означио почетак припрема за сезону 2014/2015. Као што је и најављено стратег црвено-белих на прозивци је имао осморицу играча: Бранка Лазића, Бобана Марјановића, Немању Дангубића, Николу Ребића, Марка Тејића, Николу Чворовића, Марка Гудурића и Ђорђа Каплановића. Четворица Звездиних првотимаца Лука Митровић, Никола Калинић, Јака Блажич и Маик Цирбес одсутни су због репрезентативних обавеза, а Чарлс Џенкинс ће се припремама прикључити на Златибору.

Радоњић је са стручним штабом и играчима одржао краћи састанак, а потом су Звездини кошаркаши подвргнути уобичајеним лекарским прегледима и медицинским тестирањима. Први тренинг црвено-белих заказан је за понедељак у дворани у Железнику.

Изабранике тренера Радоњића очекује паклен рад у наредне три недеље када ће бити обављене базичне припреме, па смо причу о тренинзима и очекивањима за наредну сезону оставили за неки други пут. Усредсредили смо се на то како су Звездини првотимци провели одмор:

kk_pocetakpriprema1– Са породицом сам био на мору у Грчкој. Последњих неколико дана сам тренирао како бих што спремнији дочеко почетак припрема – каже центар црвено-белих Бобан Марјановић.

За разлику од прошле, ову сезону Бобан Марјановић започиње као ожењен:

– Све је исто као и пре. За мене нема никакве разлике – уз осмех каже Марјановић.

Играч са тренутно најдужим стажом у екипи је Бранко Лазић. Он започиње четврте припреме у црвено-белом дресу па зато и не чуди податак да је управо он имао ту част да први прође све медицинске тестове и испитивања:

– Лепо сам се одморио. Био сам на мору у Алањи, а наравно да нисам могао да заобиђем ни родну Љубовију. Уживао сам у породичној кући и мом дворишту. Од недавно сам у тренажном процесу и једва чекам да кренемо са радом – поручио је Лазић.

Занимљиво је истаћи да је Бранко Лазић био представник Звездиних кошаркаша на састанку који је током јула Евролига организовала у Барселони:

Бранко Лазић
Бранко Лазић

– Причало се о маркетингу, нашем односу према медијима, спонзорима, навијачима, о фер плеју, као и о пормоцији клубова и Евролиге. Било је веома занимљиво, слободно могу рећи драгоцено искуство – истакао је Лазић.

Новајлија у редовима Црвене звезде Немања Дангубић успешно је санирао проблеме са коленом и већ од понедељка ће бити у тренажном процесу:

– Успео сам да искористим неколико слободних дана и да са братом одем на море. Били смо у Турској. Био је то прави одмор, а управо је то оно што ми је било најпотребније после заиста дуге и напорне сезоне – рекао је Дангубић.

Тројица бронзаних чланова младе репрезентације Никола Ребић, Марко Тејић и Ђорђе Каплановић нису имали превише времена за предах због обавеза у националној селекцији до 20 година. Каплановић је био у Београду, Ребић са породицом на мору у Грчкој, а Тејић у родном Ужицу. Талентовани крилни-центар Звезде похвалио се новостима:

kk_pocetakpriprema– Положио сам возачки испит тако да наредне сезоне неће морати да ме возикају старији саиграчи – задовољно је констатовао Тејић.

Марко Гудурић се у родном Прибоју успешно опоравио од операције препона, а Никола Чворовић је у Београду тренирао цело лето:

– Пред крај прошле сезоне имао сам нугодну повреду скочног зглоба. Прво сам све то санирао, а потом сам лето искористио како бих што је могуће више унапредио своју игру. Надам се да ће се уложени труд исплатити – закључио је Чворовић.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у Железнику ће тренирати до 15. августа, а потом путују на Златибор где ће спровести базичне припреме. Повратак у Београд заказан је за 29. август.

Повезане вести

10 comments

aca nis авг 11, 2014 at 18:15

Zato je i postavljen za kapitena, da ne pomislja da ide jer se ocigledno radi o potencijalno vrhunskom igracu. Nece tako lako otici kao kapiten ili ako nije kapiten. Nabacili su mu ogovornost da vodi ovaj tim bar 2 godine minimum. Obratiti paznju na Radoslava Pekovica, centra, mislim da ce biti odlican igrac, dok mi se Djukanovic ne svidja. Pokusavaju od njega da naprave Navara, ali mislim da nije kalibar. Naravno, voleo bih da me demantuje, moze da ekplodira bilo kad.

Reply
Wild Wild авг 11, 2014 at 12:04

Idemo sad što pre jakog američkog pleja, a dobro bi bilo da se dovede i jedna strana četvorka (nikako Radenović) da pomogne Cirbesu i Bobiju. Nije važno koliko stranaca može da igra domaću ligu, to je nebitno takmičenje, važno je da pokrpimo rupe u rosteru, a domaćih igrača koji za to mogu poslužiti nažalost nema na tržištu.

Reply
cz авг 10, 2014 at 16:14

Podmladjujemo tim sto je dobro,najvecu ulogu ce imati plej kojeg dovedemo.Pojacanjima sam zadovoljan,nadam se da je ovaj centar dobar uz Bobija tu smo prilicno jaki,ostali su po meni i najbolji igraci iz prosle sezone Jaka,Djenka,Bobi tu je i Lazic.Trebace nam jos dva pojacanja,a mene jedino Radonjic brine ne samo zbog rezultata koji su bili prosle sezone,vec i igre na bitnim utakmicama i bez pobjednickog mentaliteta,na svakoj je velik broj greskaka isplivao na povrsinu,a da se ne lazemo ni dve recenice ne zna sastaviti i bez autoriteta je, medjutim vidjecemo.Ove godine ocekujem bolje izdanje u Evroligi,a Aba liga i domace prvenstvo ne bi trebali prestavljati veliki problem,mada tako smo i ove sezone pricali,ostaje da vidimo.

I ako moze neko da mi kaze nesto vise o ova tri momka iz FMP-a,o kakvim igracima se radi i koje pozicije pokrivaju?

Reply
aca nis авг 10, 2014 at 21:24

Guduric je bek, mada moze i na 3. Vrlo inteligentan igrac, ne srlja, levoruk, moze da bude vrlo neugodan, ima vrlo dobar sut. Cvorovic je krilo, znaci pozicija 3. Jak je, ima dobar sut i prodor. Nesto je najslicnije Kalinicu, bar se meni tako cini. Cini mi se, imace svetlu buducnost. Kaplanovic pokriva 4 i 5. Vrlo inteligentan igrac, ne srlja, ima solidan sut. Mora malo da poradi na fizickoj snazi, ja sam i predvidjao da ce od ove sezone u prvi tim.

Reply
cz авг 10, 2014 at 23:30

hvala brate,vidjecemo ih 😀

Reply
pera авг 11, 2014 at 11:16

Aco dobra analiza igrača, ja bih dodao da je ovo dobar potez po klub ali bi i dodao da moramo nekako da napravimo domaćeg pleja i domaću peticu jer ne može se u nedogled plaćati strani igrač na poziciji koja je u suštini osovina igre. Konkretno voleo bih na pozicijama jedan i pet domaće perspektivne igrače koje ćemo razviti. Kaplanović je prelak da bi dominirao na petici te je po meni idealno koristiti ga na četvorci.Klub ide u dobrom pravcu dobar je i prelazni rok. Rekao sam trenera neću više komentarisati.

Reply
aca nis авг 11, 2014 at 15:22

To si u pravu, ali trenutno nemamo ni pleja ni centra, bar ne nekog ko ce da dominira. Na primer bekove i krila imamo koliko hoces, ali ovo nemamo. To zavisi od generacije, mozda se i pojavi neko, ko zna. Kaplanovic pitanje je da li ce biti u 12 igraca kad krene sezona jer je slab fizicki, a o dominaciji da ne pricamo. Videcemo kad sezona bude odmakla, ali jedno je sigurno- ovo je pravi put naseg kluba.

Reply
pera авг 11, 2014 at 15:49

Slažem se prijatelju i još jedna opaska. Pogledajte reprezentaciju pa nije da mi nismo ništa radili u interesu srpske košarke većina igrača je igrala kod nas a kako vreme bude odmicalo pa biće ih više jer je postavljena dobra osnova u razvoju igrača. Pogledajte samo na koga će Gura u nastupajućoj sezoni računati pa to je leglo talenta srpske košarke. Sve sami budući reprezentativci. Ja se sećam perioda u kojima smo imali toliko reprezentativnih igrača u srbiji da je bila lutrija onoga koga će pozvati selektor u tim. Svidja mi se i ono što radi Djordjević vidi se ruka maštovitog trenera ne oblećemo oko zona već non stop forsiramo ulaz i dodavanje. To je srpska košarka koja nema takmaca u Evropi jer su naši igrači inteligentniji od drugih. Luka je veliki Zvezdaš i pravo je rešenje njega staviti za kapitena pogotovo što bi trebalo da bar par sezona odigra kod nas.

... авг 10, 2014 at 15:01

Srecno momcu, ali nekako mi zao Katica i Simonovica, navikao sam na njihovu borbenostu Zvezdi, a isto tako vidim da za reprezentaciju igraju jako dobro, ali na zalost nisu vise clanovi, mada bi voleo da bar jedan od njih bude vracen u klub

Reply
Luka авг 11, 2014 at 00:24

Šališ se, reci da se šališ?

Reply

Leave a Comment