Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Игор Ковачић нови шампион Србије у куглању

Куглаш Црвене звезде Игор Ковачић освојио је титулу првака Србије у појединачној конкуренцији на првенству у Бањи Јунаковић. Младом такмичару црвено-белих је ово прва титула у сениорској појединачној конкуренцији.

1534312571508da2d8886fe861460421_orig

Ковачић је на путу до трофеја савладао четворицу противника. У осмини финала био је бољи од Александра Милинковића, члана екипе Водовода из Крагујевца, резултатом 648:637 (2:2), да би у четвртфиналу избацио Слободана Симоновића са 661:653 (3:1). У полуфиналном двобоју надвисио је Ивана Трошића (Ниш пут) резултатом 648:633 (3:1), а у финалном сусрету Ковачић је победио Жолта Киша (Јединство) резултатом 661:653 (2:2). Кључна је била деветка, коју је Игор срушио у 28. хицу последњег сета. Треће место поделили су Иван Трошић (Ниш пут) и Горан Буква (Цар Лазар). Игор Ковачић је заузео и четврто место у комбинацији, а у овој конкуренцији титулу је освојио Иван Трошић. Трофеје је најбољима уручио Урош Драгојловић, председник Куглашког савеза Србије.

Каријера младог Ковачића се развија јако лепо. Он је прошле године био сениорски шампион Србије у комбинацији, а у појединачној конкуренцији је заузео четврто место, а ове године је имао обрнути редослед, док је са Аленом Кујунџићем био јуниорски шампион Србије у пару, а на појединачном јуниорском шампионату Србије освојио је две бронзе у појединачној конкуренцији и комбиновано.

Иначе на појединачном првенству у Бањи Јунаковић наступила су још два члана Црвене звезде. Ален Кујунџић и Саша Јухас елиминисани су у осмини финала. Кујунџића је савладао Иван Трошић резултатом 609:658 (0,5:3,5), док је од Јухаса бољи био Жолт Киш са 639:592 (4:1), али им се касније Ковачић осветио за поразе које су нанели његовим клупским друговима. Саша Јухас и Ален Кујунџић су учествовали и у комбинацији. Јухас је заузео 11. место, а Кујунџић је био 14. И у овој конкуренцији најбољи представник црвено-белих био је Игор Ковачић, који је завршио на четвртој позицији.

 

Повезане вести

Leave a Comment