Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Џенкинс: Морамо остати прибрани у тренуцима одлуке

Џенкинс је познат по свом осмеху, а и по томе да даје све како би победио његов клуб. Искуство које је стекао ове сезоне научило га је да се велике утакмице не добијају емоцијама, већ само хладном главом.

Он је у разговору за „Спортски Журнал“ истакао да ће остати „прибран“ у одлучујућим ситуацијама.

– Не желим превише да размишљам о реваншу и да се узбуђујем због свега онога што он донеси. Циљ ми је да останем миран и фокусиран на задатке које морамо да испунимо како бисмо дошли до жељеног резултата. Узбуђен јесам, али и прилично сталожен. Морам да имам ветерански приступ утакмици – истакао је Џенкинс.

Он је додао да није такво размишљање последица последица утицаја Нелсона.

– Не, то је последица искуства које смо стекли као тим. Не желим да полетим што је био чест случај пред предивним навијачима. Када се то деси радим ствари које не би смео и одмажем тиму. Дакле, оно о чему сада размишљам је само како да обавезе које пред нас стави стручни штаб спроведемо на што бољи начин. А, да бисмо то учинили морамо да будемо максимално концентрисани и агресивни.

Џенкинс сматра да се заостатак против Будивљника стиже у једном нападу.

– Наш заостатак се стиже у једном нападу. Али, то веома лако може да буде и превелика разлика. Будивељник је веома добар тим и воли да игра брзо, на већи број поена. Управо из тог разлога још већу пажњу морамо да посветимо одбрани. Неопходно је да све време вршимо притисак на лопту, успоримо и зауставимо ривала. Ако то успемо, напад ће доћи сам по себи. Лично, мени више лежи да нападам кош. Али, свестан сам да ћу још више помоћи екипи ако у дефанзиви дам све од себе.

Повезане вести

Leave a Comment