Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Ljiljana Savanović najbolja kad je najpotrebnije

Naša Ljiljana Savanović još jednom je obradovala sve Zvezdaše i ljubitelje džudoa. Najbolja srpska džudistkinja u kategoriji do 48 kilograma opet se okitila medaljom na međunarodnoj takmičarskoj sceni. Ovoga puta u bogatu riznicu dodala je bronzano odličje osvojeno minulog vikenda na Evropskom seniorskom kupu u Istanbulu.

– Zaista sam srećna jer sam nastavila niz odličnih rezultata. Ovaj uspeh  me zaista čini zadovoljnom naročito zbog činjenice da sam ga ostvarila u paklenoj konkurenciji odličnih takmičarki – istakla je Ljiljana Savanović za naš sajt.

Kao favorit, srpska uzdanica u kategoriji do 48 kilograma u prvom kolu Evropskog kupa u Istanbulu bila je slobodna prvo kolo. U drugom Savanovićeva je odmerila snage sa domaćom judistkinom Sejs Ilajdom.

– Spremno sam čekala takmičarku koja je realno govoreći daleko ispod mog nivoa. Odlično sam počela meč ali me je moja protivnica u trenutku kada sam samo na trenutak popustila sa koncetracijom spremno dočekala i bacila na vazari. Posle bacanja usledio je i zahvat. To je samo još jedna škola, da nikada nikoga ne treba potceniti jer u judou ipak nema lakih protivnika – bila je iskrena naša Ljilja.

Ipak uprkos činjenici da se u prvom meču nije sve odigralo kako je Ljiljana Savanović želela, Zvezdina uzdanica još jednom je pokazala da je najjača kada je najpotrebnije.

– Kažu nije vazno koliko puta padneš već koliko puta si spreman da ustaneš. Za moj slučaj to je značilo da sve ostale mečeve moram da dobijem, što sam i učinila. Ovoga puta pred sobom sam imala mnogo jače protivnice. Odličnu Madinu Babakulijevu iz Turkmenistana izbacila sam iz igre kaznama,  za dva minuta. U borbi za bronzano odličje savladala sam i  domaću takmičarku Esmu Dademir, juniorsku vicešampionku  Evrope.

U meču koji je odlučivao da li će se i ovoga puta popeti na stepenik pobedničkog postolja naša Ljilja protiv sebe nije imala samo protivnicu već i punu halu navijača, koji su bodrili svoju ljubimicu.

– Bio je to izuzetno iscrpljujući meč. Uspela sam da donekle blokiram da na mene ne utiču povici navijača koji su što je i za očekivati želeli pobedu domaće takmičarke. U tim trenucima želela sam samo da do kraja sprovedem plan i osvojim medalju. Bacila sam je na juko posle čega joj nisam dala prostora za dalji manevar. To mi je i donelo bronzu sa Evropskog kupa.

Po povratku u Beograd za našu Ljilju nema predaha. Već sutra kreće put Ivanjice gde će nastaviti sa pripremama za učešće na 26. Letnjoj Univerzijadu učiji je domaćin grad Šenzen u Kini.

– Radiću po posebnom programu što znači da me u Ivanjici opet očekuje paklen tempo rada. Ipak to su sada za mene slatke muke jer se pripremam za ovo važno takmičenje.  Želja mi je da i na studentskim svetskim igrama obradujem sve moje Zvezdaše-  istakla je Ljiljana Savanović.

Повезане вести

2 comments

Leave a Comment