Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Блажич: „Порази су нас још више зближили“

Јака Блажич

Иза кошаркаша Црвене звезде Телеком је вероватно најтежи месец у досадашњем току сезоне. Најкраћи месец у години донео је чак осам мечева, а црвено-бели су остварили већину зацртаних циљева. Чета тренера Радоњића приграбила је први трофеј у сезони, обезбедила пласман у другу фазу такмичења и задржала прво место на табели АБА лиге.

[dropcap]Ц[/dropcap]рвено-бели ће коначно имати прилику да мало предахну јер по први пут у фебруару неће имати меч у току недеље. Први следећи изазов за Звезду је 1. марта када ће гостовати Мега Визури у Смедереву. Месец на измаку анализирао је Јака Блажич који се налази у одличној форми:

– Освојили смо Куп, прошли у Еврокупу у најбољих 16 и мислим да би требало да будемо задовољни. Имали смо и два пораза пре ове утакмице, што из ове перспективе није толико лоше. Они су нас још више зближили и помогли нам да одиграмо боље ову утакмицу – изјавио је словеначки репрезентативац.

Јака Блажич је био најефикаснији актер вечитог дербија са 19 поена. Посебно су били важни његови поени на почетку утакмице, односно чак 10 кошева из прве деонице уз помоћ којих су црвено-бели стекли предност коју нису испуштали до краја меча.

– Почели смо агресивно како смо се договорили пре утакмице и направили разлику. Они су тада стали у зону 1-3-1, ми смо стали, направили неке грешке па су нас они стигли. Друго полувреме смо одиграли јако добро, осим последња два минута. То морамо да исправимо и да у сличним ситуацијама другачије реагујемо – истакао је Блажич, а потом додао:

– Нисмо имали притисак. Сви имамо пуно самопоуздања, имали смо велику жељу пред дерби да одиграмо што боље и на крају смо то и урадили.

Енергија коју Блажич доноси на паркету је од непроцењивог значаја за тим. Ни овог пута није било другачије, а чини се да су Звездини навијачи његова велика инспирација:

– Дерби је посебна мотивација. Ушао сам у утакмицу са још више енергије него што иначе имам. Захвалио бих се навијачима што су нам пуно помогли у тешким тренуцима. Идемо даље – изјавио је бек Црвене звезде Телеком и затим кратко прокоментарисао дуел са Александром Павловићем:

– Он је јако квалитетан играч. Биће још пуно утакмица и простора за доказивање – закључио је Јака Блажич.

Повезане вести

7 comments

pera феб 25, 2014 at 20:44

Jaka svaka čast na potrošenoj energiji u derbiju. Zna li neko ko je pojačanje onaj Scotti Haris, mislim da je odlično krilo koje nam nedostaje. Preostaje da do trećeg dovedemo i Novaka i to je to. Skockana ekipa pogotovu kad Luka ponovo zaigra.

Reply
Anti Radonjic феб 25, 2014 at 12:22

Kakva smo mi drzava kad dva takva indijanca se setaju gradom

Reply
Anti Radonjic феб 25, 2014 at 12:23

Mislim na ovu dvojicu „navijaca“

Reply
Lazaris феб 25, 2014 at 00:15

Ljudi ako je istina ovo za Djenku da su ga napala ona dva…A mi cemo posle da im skandiramo i trazimo slobodu,iako su krivi.

Reply
Denis феб 25, 2014 at 01:30

Sramota, ali nista neocekivano kada su ova dvojica u pitanju. Kada kazem da samo malo.umna osoba moze pevati Dunjicu, ja dobijem minus. Ne kontam te idi.ote kada cuju da ide ta pesma koji qrac pevaju. Koji qrac pevaju jednom idi.otu koji samo gleda svoju korist jbe se njemu za Zvezdom

Reply
Pex феб 24, 2014 at 23:15

Jaka „Catch Me If You Can“ Blažič!!!

Reply

Leave a Comment