Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Звездини путеви до осмине финала Еврокупа

014Кошаркаши Црвене звезде Телеком победом над Паниониосом у Атини одрадили су добар део посла за наставак такмичења у Еврокупу. Црвено-бели се налазе у веома доброј позицији, али одлучујуће утакмице за пласман у осмину финала тек предстоје. У последња два кола изабранике тренера Дејана Радоњића очекују дуели са Билбаом у гостима (12. фебруар) и против Нижњег Новгорода код куће (19. фебруар).

Оно што је сада сасвим јасно је чињеница да је Паниониос изгубио све шансе за пласман даље, а Звезда би са две победе била сигурни учесник осмине финала Еврокупа и у наредну рунду би се квалификовала са прве позиције у Л групи. Занимљиво је да би црвено-бели до наредне рунде такмичења могли и у случају два пораза. За такав сценарио било би неопходно да Билбао у последњем колу изгуби од Паниониоса у Атини, а пораз Звезде у Баскији би морао да буде мањи од 18 поена. У том случају Звезда би се квалификовала са друге позиције, Нижњи Новгород би био први, а Билбао би био елиминисан.

Под претпоставком да Билбао и Нижњи савладају Паниониос, Црвена звезда Телеком би имала реалне шансе за пролаз и у случају једне победе у последња два кола. По тој варијанти, минималан тријумф црвено-белих над Нижњим у Пиониру условио би и да Звезда може да има тај луксуз да у Билбау буде поражена до осам поена разлике и да као другопласирана иде даље. У том сценарију направио би се круг од три екипе са истим бројем победа и пораза, а најслабију кош разлику имао би Нижњи Новгород. Најневероватнији, али исто тако могућ сценарио одиграо би се у случају да Билбао победи Звезду са осам поена разлике, да црвено-бели савладају Нижњи са пола коша и у том случају све три екипе би имале исти број бодова и кош разлику 0! У тој варијанти према пропозицијама даље би ишле две екипе са највећим бројем постигнутих поена.

У случају да Црвена звезда савлада Билбао, сав посао око пласмана у у осмину финала био завршен коло пре краја такмичења у Л групи, па би Звезда прошла у наредну рунду и поред пораза од Нижњег Новгорода у последњем колу у Пиониру.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

Zvezdaš јан 30, 2014 at 14:52

Ne treba kalkulisati, nego ići na pobedu i u Španiju!

Reply
marko јан 30, 2014 at 13:34

a ko su nam moguci protivnici u 1/8 finale Evrokupa

Reply
Simic79 јан 30, 2014 at 14:05

Mislim da se ukrstamo sa grupom gde su Besiktas. Ritas, Cedevita i Saragosa!

Reply
Fornicator јан 30, 2014 at 14:40

Jeste, ta je grupa. Mislim da bi nam CDvita legla kao rival – kratko je putovanje, nemaju navijače, već smo ih ošišali (istina, sad su mnogo bolji nego tada), a i odgovaraju nam po načinu igre.

Reply
Samo ti јан 30, 2014 at 18:10

Najverovatnije ce biti Cedevita ili Besiktas. Kako god jaci smo i od jednih i od drugih.

Reply
dejca јан 30, 2014 at 13:22

U svakom sportu cim krenemo da koristimo digitron (da kalkulisemo) racunica bude na nasu stetu!
Evo, vec smo krenuli, a zasto…?!!
Razmisljajmo o pobedi u Spaniji i nista drugo..
Stara su ekipa, imaju snage za poluvreme..

Reply
milos јан 30, 2014 at 12:33

Da li si siguran da se ne gleda medjusobni skor, odnosno kos razlika u slucaju pobeda sve tri ekipe kod kuce?

Reply
Delija mp јан 30, 2014 at 13:20

Ne moze da se gleda kada 3 ekipe imaju iisti broj poena (pobeda i poraza),to je scenario ako svako dobije svakog kuci,a svi pobede Panionios.Tada se gleda kos razlika,a u slucaju iste kos razlike ,gled ase veci broj postignutih poena.
Tako da lako mozeda se desi da ekipa sa 4 pobede i dva poraza ne prodje u narednu rundu

Reply

Leave a Comment