Moja Crvena Zvezda
ТрансфериФудбал

Заховић: „Келхар поуздан дефанзивац, са одличном дуел игром“

kelhar_trening1_d

Спортски директор Марибора Златко Заховић истакао је у разговору за „Новости“ да је пик Славише Стојановића за место центраног бека, Дејан Келхар, добар играч који би много користио Црвеној звезди. Подсетимо, Келхар је опција у случају да сви преговори око повратка Александра Луковића не уроде плодом. Преносимо текст у целости.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Славиша Стојановић жели да доведе Дејана Келхара (29) искусног словеначког штопера, како је „Спорт” и ексклузивно најавио. По мишљењу спортског директора Марибора Златка Заховића у питању је добар избор за клуб са „Маракане”.

– Имао сам неколико пута прилику да видим Келхара у дресу најбоље селекције Словеније. Прво га је на сцену гурнуо тадашњи селектор Словеније, а данашњи тренер Црвене звезде Славиша Стојановић, а могу да кажем да ме је момак пријатно изненадио. Није играо много на домаћој сцени већ се пробијао по Европи, а знам да је имао добар учинак у Габали из Азербејџана – почиње причу Заховић.

Доласком Срећка Катанеца на кормило репрезентације Словеније уследио је повратак Келхара.

– Келхар је веома поуздан са одличном дуел игром. Када противничке екипе нападају или изводе прекиде стварно је доминантан поготово у скоку. Добро се поставља, а својим искуством зна да буде опасан и пред голом противника.

Црвено-бели нису у прошлости успели да уклопе централне позиције у одбрани.

– Знам да је Келхар кроз читаву каријеру показивао потенцијал, који је надграђивао у Европи. Променио је неколико екипа и свуда се брзо уклапао. Сада је ствар избора и концепције коју жели да има Славиша Стојановића, а свакако да је лакше склопити аранжман када је играч слободан у избору новог клуба.

Први пик је био Шулер, али је у децембру завршио из Легије у Марибор са којом је раскинуо уговор.

– Изгледа да смо били бржи и конкретнији. Лако смо се договорили, а свакако је за Шулера и изазов што играмо ускоро и мечеве у Лиги Европе што је само плус за мој клуб. Нема дилеме да је Црвена звезда и поред свих тешкоћа велики клуб и да сваки играч у Београду има посебан изазов у каријери. Јасно је да је у фудбалски живот враћен Нејц Печник и то улагање ће се црвено-белима свакако исплати. На крају ако узму и Келхара биће сигурнији позади, а играч са таквим искуством увек је драгоцен у одбрани – закључио је причу Златко Заховић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

milos јан 30, 2014 at 12:18

Ostacemo i bez njega i bez Lukovica, jer se radi amaterski, na dodjes mi, dodjem ti

Reply
Fornicator јан 30, 2014 at 12:15

Savetuje nas Zahović, inače poznat kao veeeliki Zvezdaš…

Reply
Zvezdaš јан 30, 2014 at 14:42

Ja vjerujem Zahoviću, tu nema dileme! Nema veze što nije zvezdaš…

Reply
laki јан 30, 2014 at 12:05

ceka sad ako dodje i ovaj
od stopera cemo imati:Lune Pavi Kelhar Krneta Lazic Martinovic Omega Arauho
msm da je to previse,prodajte nekog
Lazic moze da bude rezerva Petkovica na desnom beku,to mu je maticna pozcija,Arauho na levom beku rezerva Dzoniju,al svejedno jedan stoper je visak

Reply
.. јан 30, 2014 at 13:57

Decko Kelhar ce doci ako Lukovic ne dodje,a Omega je otpisan i Arauho ne moze da bude levi bek,on igra stopera i po potrebi desnog beka i zadnjeg veznog.

Reply
ТВЦЗ јан 30, 2014 at 14:37

Лазић није десни него лијеви бек. Штопера је први пут почео да игра на прошлим припремама. Логично је да буде резерва Мијаиловићу и да се кали и спрема за важнију улогу у будућности.
Ја да се питам узео бих и Словенца и Лунета. Од осталих задржао бих Крнету и можда Арауха. Остали могу да иду.

Reply
Denis јан 30, 2014 at 12:01

Nek ga vodi sebi, nama ce lukovic i pavicevic biti pojacanja, za ovim nece biti potrebe

Reply

Leave a Comment