Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Радоњић: „Наша одбрана је била на високом нивоу“

Dejan Radonjić
Dejan Radonjić
Dejan Radonjić

Црвена звезда Телеком наставља да ређа победе у АБА лиги. Црвено-бели су убедљиво савладали Олимпију (87:62) и тако уписали и 14. тријумф, чиме су остали усамљени на лидерској позицији на табели регионалног такмичења.

У великој победи највише се истакао Чарлс Џенкинс који је уз 23 поена придодао пет скокова, четири асистенције и четири украделе лопте. Као и Бобан Марјановић који је забележио 18 кошева и осам ухваћених лопти.

Сјајну ролу у завршници првог полувремена имао је Иван Раденовић, а меч је завршио са 11 поена и четири ухваћене лопте. Крилни центар црвено-белих истакао је да је екипа показала бољу партију у односу на гостовања у Крагујевцу и Новгороду:

– Против Олимпије смо показали доста другачију игру у односу на ону какву смо пружили у две претходне утакмице. Одбрана је била задовољавајућа и то је био и кључ за победу. Били смо много агресивнији и вршили смо притисак свих 40 минута. Успели смо да расподелимо минутажу тако да ћемо бити колико толико свежији у среду, што је јако битно за наставак такмичења – рекао је Раденовић.

Дејан Радоњић је био задовољан игром својих изабраника, а кључним за победу је сматра добру одбрану у другом полувремену када су црвено-бели преузели потпуну контролу над утакмицом:

– Олимпија је евидентно дошла са амбицијом да покушају да, чврстом игром и агресивношћу, одиграју добар меч и изненаде нас. Имали смо тешко путовање из Русије што нам је повратило проблематику коју смо имали и пре пута. Све то нас је наводило да будемо јако опрезни. Олимпија поседује квалитет и игру да се налази на бољој позицији на табели него што се тренутно налази. Наша одбрана је била на високом нивоу. У другом полувремену смо се додатно наметнули, у првом су они користили ситуације и погађали из позиција које нису биле израђене. Све смо то поправили у другом делу и славили – истакао је тренер Црвене звезде Телеком, а потом је одговорио на питање о нешто слабијем извођењу слободних бацања у последњих неколико утакмица:

– Мислим да смо против Олимпије само у другом делу меча лоше шутирали, док је у првом полувремену било доста боље. У последња два меча у Русији и Крагујевцу слабије смо шутирали и то мора да се поправи генерално. Било је периода кад је то било на високом нивоу, а то се може посматрати као тренутним стање. Биће квалитетније у наставку јер не смемо да дозволимо лош проценат слободних бацања ако желимо да играмо добро до краја сезоне.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

STARA ŠKOLA јан 20, 2014 at 16:58

Evidentno je kako klub raste. Od skoro uništenog kluba, koji se borio za opstanak, prilično smo daleko dogurali. U vreme najveće krize, svi smo govorili: „ma samo da se ne brukamo u derbiju“… I prestali smo da se brukamo, čak i pobeđujemo. Svi smo želeli da klub raste iz godine u godinu, baš smo to i dobili. Prve godine stabilizacija i finale. Druge godine sva finala i jedno osvojeno, dobre igre u EK, izborena EL. Ove godine dobre partije u EL i EK, 4 (i slovima ČETIRI) pobede u grupi, egal sa svima, prvo mesto na tabeli, najmanje primljenih i najviše datih koševa, biće sva finala i verovatno neke titule, Bože zdravlja opet EL. Hteli smo da se prave mladi igrači, i dobili Luku, Teju, Rebića, sad i onog Stojanovića, zamalo i Ristića. I Cvele će nam se vratiti razigran. Gledao sam i neke utakmice juniora, pobeđuju rivale kao malu decu, biće i tu materijala za prvi tim. Po meni nam treba jedan plej, da menja Nelsona. Onda se Đenka na 2 ne bi umarao prenoseći loptu, pa bi još bolje šutirao. Imamo na 2 i Jaku, i Lazića „specijalca“. Na 3 su Simon i može da uskoči Tadija, po meni je on više 3 nego 4. Na 4 je sve bolji Radenović, igrač koji ima srce. Rupu nastalu prelaskom Tadije na 3 nadoknadiće Teja, a uskoro i Luka, tako da smo mirni što se tiče 4. Dogodine, Luka i Teja ima da eksplodiraju, garantujem da će igrati i za reprezentaciju. Na 5, pa šta reći, Raško koga smo na zalasku karijere pretvorili u reprezentativca, i Bobija koga ćemo takođe promovisati u reprezentaciju.Ja mislim da je ovo stvarno dosta, a tu i Radonjić ima velike zasluge. Ako mi i ,Mega nismo „nacionalno blago“, onda ne znam ko je. Jedina mrlja je sramna poseta u Pioniru, ali o tom-potom… Nije mi jasno gde su svi oni koji su se žalili da ne mogu od hul i gana sa decom na utakmice, na košarci je pozorišna atmosfera, pa neka dođu i povedu dečicu.

Reply
INĐIJA јан 19, 2014 at 21:38

Opet izivljavanje nad bednim timom i onda dodje…ne kvalitetan nego osrednji tim iz Firence i lupa samare neznalici prvo u EL, a kasnije i u EK.
Sramota.

Reply
bane 76 јан 19, 2014 at 21:15

Ovi teletabisi sto su pre pocetka utakmice, pljuvali Radonju i navodno dali podrsku Silbu,ne misle dobro Zvezdi vec unose nemir u nase redove… Jbt prvi smo na tabeli,EL smo odigrali vise nego korektno… covek izbacuje mlade igrace i daje im sansu…jednostavno coveku se mora dati sansa na duzi period i to jedino tako moze da funkcionise… sistem se stvara godinama a ne smenama trenera na sest meseci… Strpljenja ljudi sve ide samo kako se pozeleti moze… i najvaznije bodrite uvek i svuda samo Zvezdu a ne razne Silbove i slicne…oni su prolazni Zvezda je vecna…

Reply
Villa јан 19, 2014 at 20:39

Samo utakmicu po utakmicu i da budemo u najboljoj formi na kraju sezone.

Reply

Leave a Comment