Moja Crvena Zvezda
Архива

Bajko: „Nema opuštanja, juriš na titulu“

Boban Bajković

Boban Bajković, prvi golman Crvene zvezde, dao intervju za Sportski žurnal, u kome navodi da nema opuštanja na treninzima, iako je prvi golman. Popularni „Bajko“ je naveo i da je zahvalan šefu, Robertu Prosinečkom na ukazanoj prilici, ali i da bi želeo da napokon osvojio trofej sa Zvezdom kao prvi golman.

Intervju prenosimo u celini:

Stigao je sa Cetinja na Marakanu još dok je trener bio Slavoljub Muslin, a osam godina kasnije došao u situaciju da počne pripreme kao prvi golman Crvene zvezde. Boban Bajković doživljava najlepše trenutke u karijeri i trudi se da čvrsto zgrabi šansu.

Ne znači da ću sada da se opustim. Ponašam se kao da imam dva Bufona pored sebe. Trudim se da budem bolji posle svakog treninga, ali nema garancija da ću da branim. Ništa nije sigurno u životu, ne daj bože da se povredim“ , istakao je Bajković.

Bio je na pozajmicama u ubskom Jedinstvu, Radu, Smederevu i Sremu, često i jedan od tri golmana prvog tima Crvene zvezde i dugo čekao šansu da postane broj jedan. To se dogodilo u prolećnom delu prethodne sezone, kad je zauzeo mesto Saše Stamenkovića i nedavno ga „ispratio” u Azerbejdžan.

Šefu Prosinečkom biću zahvalan zauvek. Jedini je posle Saše Jankovića od Zvezdinih trenera sagledao moj golmanski kvalitet.“

Punio je vezama sa pevačicama Bajković stupce tabloidne štampe, shvatan neozbiljno i prognoze su bile da nikada neće postati prva opcija između stativa Crvene zvezde. Postavio je cilj da osvoji simpatije navijača odbranama i da veliki doprinos na putu ka trofejima.

Hoćemo da vratimo Zvezdu gde joj je mesto, zbog velikog broja navijača, kluba i nas samih. Nemoguće je više da budemo drugi, biće ovo naša godina. Najviše bih voleo da se okitimo titulom, a da budem standardan golman. Osvajao sam pehare i ranije, ali bio sam daleko od terena. Ovo bi bilo savršenstvo.“ , zaključio je Boban Bajković.

Повезане вести

7 comments

Comments are closed.