Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Звезда у Одеси, Нинковић у центру пажње

CRVENA ZVEZDA-ODESSA_03AПосле сат и по пријатног лета фудбалери Црвене звезде допутовали су у Одесу, и сместили се у хотел „Black sea“. Приморски град у Украјини сутра од 18 часова и 15 минута биће поприште одигравања прве утакмице трећег кола квалификације за Лигу Европе.

У експедицији црвено-белих налази се и неколико домаћих новинара који су отпутовали у Украјину са најтрофејнијим српским клубом. У поподневним сатима, тачније у време одигравања сусрета изабраници Славише Стојановића одрадиће и једини тренинг пре окршаја са Черноморецом на локалном стадиону који представља модеран новоизграђени спортски објекат. У центру пажње украјинских медија поред шефа стручног штаба тима са Маракане био је Милош Нинковић, што с обзиром на његово дугогодишње играње у Кијеву није никакво изненађење. Бивши селектор Словеније није желео да се бави прогнозама у процентима, јер како је истакао, то никада не ради.

– Не знам да ли су шансе за пролаз у наредну фазу квалификација 50-50. Не бавим се таквим проценама, већ ми је најважније да моји играчи у сваком мечу пруже максимум и одиграју најбоље што умеју. Проценте и шпекулације остављам кладионичарима – рекао је тренер Стојановић.

С обзиром да је девет година живео у Украјини не чуди што Милош Нинковић перфектно говори руски језик. Такође, везни фудбалер црвено-белих најупућенији је у прилике у украјинском фудбалу.

CRVENA ZVEZDA-ODESSA_12– Знам за Черноморец из периода док сам играо за Динамо. Ради се о тврдој екипи која је увек физички одлично спремна и може много да претрчи. Са великим поштовањем ћемо ући у сутрашњу утакмицу, али ћемо се трудити да истакнемо наше предности у први план, наметнемо своју игру, и супроставимо им се на најбољи могући начин – истакао је повратник у српски фудбал.

Одлуку којих 11 фудбалера ће извести на терен стадиона у Одеси тренер Стојановић још увек није донео. Намерава да то учини након поподневног тренинга, а списак стартера умногоме ће зависити и од сертификата који из Кине треба да стигне за Новака Мартиновића.

– Још нисам одредио тим. Не знамо још увек ни да ли ће Мартиновић добити право наступа, односно хоће ли у предвиђеном року стићи сертификат за њега. Без обзира на то, од сваког свог играча очекујем да пружи максимум и да све од себе – навео је млади стручњак и додао да још увек није успео да све своје замисли имплементира у игру својих изабраника.

– Сувише је мало времена прошло да бих успео идеје и замисли које имам да пренесем на играче. На располагању имам квалитетне фудбалере који имају велики потенцијал и жељу, и са правом очекујем да како време буде одмицало будемо све бољи и бољи – јасан је Стојановић.

CRVENA ZVEZDA-ODESSA_05A

Већ при доласку на аеродром у Одеси, фудбалере и стручни штаб је дочекало 15-ак навијача који су песмом дочекали своје љубимце.

– Подршка коју имамо са трибина је фантастична. Никада нисам видео ништа слично и очекујем да ће моји играчи успети играма и победама да им се одуже на прави начин. 

Мишљење тренера дели и Милош Нинковић.

– На Исланду у претходној утакмици нас је бодрило 20-ак Делија који су допутовали из Београда. Овде у Одеси их очекујем много више, неколико стотина сигурно, можда и свих хиљаду. Атмосфера коју праве и љубав коју осећају према клубу су уједно и један од разлога због којих сам се вратио у српски фудбал, односно у Црвену звезду, клуб за који одувек навијам – јасно је поручио популарни Нине.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

delija ns авг 1, 2013 at 02:18

Nine budi danas u centru paznje ❗

Reply
joca јул 31, 2013 at 23:54

Срећно, Звездо!

Reply
veliki pravi zvezdas јул 31, 2013 at 21:31

Idemo samo napred u nove pobede nasi Crveno beli 😀 😀 😀

Reply
milenko јул 31, 2013 at 17:12

Srecno i borbeno

Reply
Raksi јул 31, 2013 at 17:10

Partizan doveo Fofanu,najnovija vest ❗ ❗ ❗

Reply
delijaMNE јул 31, 2013 at 17:14

Isfaface ga Fofana u derbiju!!!

Reply
strucnjak јул 31, 2013 at 21:15

dzaba coveku lupate minuse,a kog napadaca smo mi doveli?????????

Reply
CoYote_SRB јул 31, 2013 at 17:25

taj nema blage veze, da se ne lazemo, crn je i brz, al sta mu to vredi kad ne moze da pogodi, nije isto trcati u africi sa lavovima i igrati u zvezdi, ako je presao u mali klub, jer su oni ove godine katastrofa, znaci ako sad ne osvojimo ne znam kad cemo!

Reply
Ljuba Lukić јул 31, 2013 at 17:55

Ma strašnog igrača doveli…iz amaterskog tima 😆

Reply
Zeljko јул 31, 2013 at 18:49

Doveli su ga kao sto smo mi Jovanovica.

Reply
CRVENI јул 31, 2013 at 16:58

SRECNO MOMCI !

Reply

Leave a Comment