Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Дауда: „Мислио сам да се шале кад су ме питали да ли идем у Партизан“

Dauda
Абиола Дауда

Абиола Дауда се коначно прикључио екипи и на тренинзима. Његово кашњење на почетак припрема је у јавности одмах повукло разне приче, од напуштања Звезде због неисплаћених провизија његовом менаџеру, преко чекања понуда  у Шведској до преласка у Партизан. Дауда је за Мондо изјавио да његово кашњење има везе искључиво са процедуром добијања пасоша земље чији је грађанин био претходних седам година.

– Добио сам шведски пасош. Сјајан је осећај добити тај документ. Веома је добро за мене и моју будућност и после фудбала. Стварно сам срећан што сам то завршио. Седам година сам био тамо. Није било компликовано. Прошле године сам поднео захтев за пасош и ове сам испунио све услове и добио тај документ – каже Звездин новопечени Швеђанин.

Негирао је и све приче о разматрању понуда других тимова и још неким разлозима кашњења на припреме.

– Био сам на одмору. Било ми је важно само да добијем пасош, фудбал ми није био важан. Није било контаката са другим клубовима – тврди Дауда.

Нарочито му је била интересантна прича да ће појачати Партизан.

– Први пут ми је Лука Миливојевић о томе причао у аутобусу и мислио сам да се шали. Као што сам рекао, био сам на одмору, нисам читао вести, нисам се ни качио на интернет и уживао сам. Не знам ништа о томе, а тако је можда и боље, да не знам докле је све то ишло.

Иако није навикао на припреме у ово доба године, каже да је спреман за борбу са конкуренцијом за место у тиму.

– Док сам играо у Шведској увек смо тренирали у јануару, тако да ми је ово први пут да током лета пролазим кроз припреме, али за сада је заиста све у реду. Конкуренција ми не представља проблем, напротив, спреман сам да се борим за место у тиму. То ће ме учинити бољим играчем – каже Дауда.

У четвртак се први пут након напорног пута придружио саиграчима на тренингу и максималним интезитетом одрадио тренинг под надзором новог тренера Стојановића.

– Било ми је тешко, јер сам дошао у рану зору и тај први дан сам био веома уморан, али то временом иде боље. Некад си свеж, некад си уморан због два тренинга дневно, али се осећам добро. Идемо корак по корак и мислим да ћу бити спреман да од старта сезоне пружим максимум – а онда је на питање новинара додао – у Црвеној звезди наравно. Имам уговор и на мени је да дам све од себе.

За крај разговора се осврнуо и на своју прву сезону у српском фудбалу.

– Када сам стигао нисам био у најбољој форми, али како време пролази ситуација се поправља и тренутно желим само да скупим снагу. Спреман сам, немам повреда и мислим да ћу бити у реду – закључио је Абиола Дауда.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

Bandzolina јун 28, 2013 at 23:57

Zanimljiv ovaj Dauda. 😀

Reply
zvezdas јун 28, 2013 at 12:11

znaci stojadinovic je lagao oko njegovog slucaja kad je rekao da ga je trazio partizan…mnogo mi je sumnjiv tip

Reply
Kartmen јун 28, 2013 at 12:30

Meni je sumnjiv Stojadin od one price kako je Fucile iz Santosa bio blizu dolaska,ali nije bilo telefona u Brazilu :facepalm: 😆

Reply
zvezdas јун 28, 2013 at 13:42

veruj mi vise se ni ne secam te price 😀

Reply
Delija јун 28, 2013 at 11:54

Ne mogu da docekam prvu utakmicu u novoj sezoni, jedva cekam da opet cujem onaj huk sa Severa Marakane, Ma briga me za rezultate, titule, samo zelim da gledam moju Zvezdu i da navijam za nju celim telom. Ovo sto Zvezda ima nema niko na svetu, bicemo opet jaki i mocni jer smo to zasluzili. Sve dok dan menja noc, sve dok noc menja dan i tako vecno u krug uz tebe ostacu ja!

Reply
P.S_Delija јун 28, 2013 at 12:29

A ja mislio da sam lud, a onda sam video da ima jos ludaka na tone. Zvezda je zivot sve drugo su sitnice. I kad nisi prva i kad nemas srece, delija te Zvezdo ostaviti nece.

Reply
JA јун 28, 2013 at 13:01

Niko ne zna onaj osecaj kada Zvezda da gol!

Reply
Rajko јун 28, 2013 at 17:29

Kako nezna. Ja taj osećaj sreće znam od kad znam za sebe a imam 54 godina.Zvezdo daj goooooool

Reply

Leave a Comment