Moja Crvena Zvezda
Архива

Uspesi Omladinske škole

Talenti iz Omladinske škole Crvene zvezde imali su priliku da ispitaju snagu u okršajima sa vršnjacima iz Grčke, ali i da se o istom trošku okite – odličjima. Dečaci rođeni 1996. i 1998. godine, učestvovali su na turniru u Sisoku, nadomak Atine, i u konkurenciji od 16 timova osvojili prvo, odnosno drugo mesto.

Pioniri su u grupnoj fazi preslišali Panatinaikos (4:1), Panionios (6:0) i Larisu (4:0), u polufinalu su napunili mrežu Kalitee (6:1), da bi u konačnom obračunu pala petarda protiv Iraklisa (5:0). Gol razlika govori sve – 25:2.

– Sve ekipe su se složile da smo bili dominantni i zasluženo podigli trofej. Kompaktan tim je pratio i veliki broj skauta, a predstavnici Panatinaikosa bili su oduševljeni, i pozvali su nas da budemo gosti na sledećem turniru u njihovom gradu – rekao je Mile Jovin, trener pionira.

Dečaci 1998. stali su tek u finalu, protiv Panatinaikosa nisu imali sreće u penal završnici (2:2). U polufinalu je savladan Ergotelis (2:0), a u grupi su pali Panionios (4:0) i reprezentacija Kipra (7:0), dok je u meču sa Olimpijakosom postignut po pogodak na obe strane. Istakli su se Filipović, Milašinović, kao i Romanić koji je sa osam golova proglašen za najboljeg strelca turnira.

– Bilo je naporno, jer se igralo i po dve utakmice u danu – zadovoljan je Konstantin Đurić, predvodnik ekspedicije koju novi izazov „Banka Inteza Kup“ čeka već za vikend.

Osim trofeja, crveno-beli su se mogli pohvaliti i velikom nadom, Markom Grujićem. Proglašen je za najboljeg igrača turnira, a Luka Luković je sa pet pogodaka uzeo i trofej namenjen prvom strelcu.

Dečaci rođeni 1997. godine, predvođeni Bratislavom Živkovićem, osvarili su pobedu na memorijalnom turniru „Jovan Gojković“. Oni su u finalu pobedili ekipu BIP iz Čačka rezultatom 2:0.

Повезане вести

7 comments

Comments are closed.