Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Нелсон продужио уговор

Demarkus Nelson
Демаркус Нелсон

Један од најбољих играча Црвене звезде Телеком у тек завршеној сезони, Демаркус Нелсон, продужио је сарадњу са црвено-белима. Сјајни амерички плејмејкер потписао је уговор на годину дана са могућношћу продужења сарадње на још једну сезону.

Нелсон је у домаћем шампионату на 19 одиграних утакмица просечно бележио 11,4 поена, 4,2 скока, 3,8 асистенција и 1,8 освојених лопти, а са укупно 295 сакупљених индексних поена био је трећи на листи најкориснијих играча домаћег шампионата.

Треба још додати да је Нелсон први Американац у историји клуба који је продужио уговор после прве сезоне.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

41 comments

Estella Roha јун 14, 2013 at 15:53

Lepo je neko napisao,sledi najbolji deo sezone za nas zvezdaše 🙂 .Nadam se da je istinita informacija u vezi Jake Blažiča.Ne smemo da se brukamo u Evroligi,valjda krećemo iz poslednjeg šešira što dodatno traži uspeh u ovom prelaznom roku.Ostavio bih samo Savovića i Katića u tim,Nelson ostaje(ne baš najsrećnije rešenje),valjda i Cvele.Krilni igrači treba da budu prioritet,nedostaju nam igrači poput Kešelja i Dragićevića,tj,visoki igrači koji pogađaju spolja.

Reply
Ognjen Banic јун 14, 2013 at 09:20

ja mislim da cemo se dobro pojacati za naredznu sezonu .

Reply
pele јун 14, 2013 at 01:32

Samo se nadam da Savanovic nece doci. Iz godine u godinu igra sve losije.

Reply
David јун 13, 2013 at 23:14

kako samo svi izmisljate pojacanja,pa i ja bih sad najvise volio vidjeti na primjer sastav:Ljulj,Nelson,Rakocevic,Tulson,Keselj,Oleson,Suarez,Wallace,Savovic,Lorbek,Begic,Katic 😀 ali ajmo malo realnosti pa ne mogu svi da dolaze u nas tim.Poceli ste sa Radmanovicem i Milicicem pa nastavili sa Micicem,Vitkovcem,Edwardsom,Popovicem a sad cujem i za Jaku Blazica.Svi mi bi htjeli da ih vidimo ovdje ali molim za malo strpljenja pojedinci su ispali veoma nerealni sa zeljama

Reply
pele јун 13, 2013 at 20:08

Centar nam treba kao leba. Sajmon iz Astane bi bio odlican ali ima dosta jak ugovor.

Reply
josif јун 13, 2013 at 19:37

Jos da ostane Rakocevic,vrlo bitno verujte.Samo njegovo prisustvo na terenu i u rosteru uopste puno znaci.Pravi Zvezdasi to osecaju.Jedan je Igor-kapiten.Pozz.MKD

Reply
NeshaLe јун 13, 2013 at 17:23

A šta mislite da imamo dva trenera.Radonjić da ostane i da bude zadužen za odbranu, a da vrate Vukoičića da bude zadužen za napad.Dali bi to moglo da funkcioniše?

Reply
Nemanja јун 14, 2013 at 13:06

Onda bi davali prosecno po 100 poena i primali 60 max 😀

Reply
moravac јун 13, 2013 at 16:43

Lepa vest za dobar dan. Admiral Nelson ce tek iduce sezone pokazati pravo lice.Zasto? Zato sto ce igrati u ekipi koja ce biti u svakom pogledu jaca od svega sto igra kosarku u ABA i domacoj ligi.Da bi i on blistao,uz njega trebaju biti i ostali EXTRA!!! Znam da nase komentare citaju i ljudi iz uprave kluba.Zato molim i preklinjem: Dovedite konacno trenera iskusnog,trofejnog,koji ce u pola noci imati resenja i za napad i za odbranu!!! Svaka cast Radonjicu,kapa dole,vidi se da je dobar momak ali dosta nam je vise trenera koji ce zanat uciti u ZVEZDI!!! Moje skromno misljenje je da iz ove postave treba zadrzati Rakocevica,Katica,Savovica,eventualno Simona.Svima ostalima zahvaliti i prodati ih.Moj pik je trojka iz Ulma.Dzeter,Alen Rej i Brajant.Moramo imati brze bekove SUTERE,pune snage i konstantne forme.Ekipa mora biti SNAZNA,borbena a ne kao sada da nam Rakoca biju i provociraju napaljena kopi*ad iz stocnog tabora!!! Secam se Tundzi Avodzobija,od kuga su punili gace vim bi ga videli!!! Nema vise milosti i dzentlmenstva prema toj pogani.Sledece sezone ih moramo ZGAZITI I NAUCITI PAMETI,jednom za svagda!!! DO SMRTI ODAN HRISTU<SRBIJI I ZVEZDI!!!

Reply
Sale јун 13, 2013 at 16:40

Alal vera za upravu. Sad kad je sezona gotova, pocinje onaj lepi uzbudljivi period kada pratimo nova pojacanja i ko ce ostati u klubu a ko ne. Drago mi je zbog Nelsona, verujem da je to pravi potez. Cekamo pojacanja.

http://hoopsuniverse.net

Reply
ognjen banic јун 13, 2013 at 16:03

jedna lepa vest : Jaka blazic blizu potpisa ugovora sa Crvenom Zvezdom

Reply
Бранимир јун 13, 2013 at 19:36

Па, гдје си ти Огњене? Нема те, кад оно бупа, па у пару са Јаком Блажић. Добро си, нека те.

Reply
pele јун 13, 2013 at 20:05

Da ja odlucujem odmah bi ga doveo. Igrao je odlicno u Evroligi. Mozda na trojci jos i Aleksu Popovica.

Reply
Milos јун 13, 2013 at 15:51

Ima li indicija da dolazi Blazic? Na kecu jedini komplementarni(a realni) igrac Nelsonu je Rasic,naravno od domacih igraca,neka me neko ispravi ako gresim? Mislim da ce se on juriti kao ispomoc Nelsonu,jer budimo realni ne mozemo sve i da hocemo da imamo 6/7 stranaca u ekipi(racunajuci igrace sa prostora bivse juge). Mislim da ce Radonjic da tezi da sastavi mix ratnicke a kvalitetne ekipe,tako da nemojte da se zacudite ako dovedemo Vitkovca npr kao backup opciju na trojci,licno nisam za to ali valjda Radonjic zna sta radi…
Takodje smatram da ako se Radonjic bude pitao Rakocevic nece igrati sl sezone,mozda gresim,videcemo,sto kazu vreme je najbolji sudija! Pozdrav za sve Zvezdase! 😀

Reply
Zvezdas S. јун 13, 2013 at 21:23

Kakav Vitkovac,to je totalni aut igrac,bolje onda nikoga i ne dovoditi.Radonjic nije za Zvezdu,kad je Partizan poceo da se odlepljuje nije trazio tajm aut.Mozda za trenera dovesti Sasu Obradovica.

Reply
Tomo Karadza јун 13, 2013 at 15:33

Ja sam cuo da na pleja ocemo i Capina iz Radnickog…

Reply
timmy јун 13, 2013 at 16:14

divljak

Reply
Tole dozivotna јун 13, 2013 at 16:22

to bi bilo odlicno,ubolibi sa njim ko prstom u dupe

Reply
forza stella rossa јун 13, 2013 at 16:52

Kakav bre crni Capin,kakav Vasa Micic…..sta vam je bre ljudi??To su igraci za seosku ligu!Oni ne mogu da se izbore ni sa Jadranskom i Agroziv ligom,kamo li da igraju protiv Barse,Reala,Cska…Klasicni divljaci!Bocnu neku trojku i odmah su za Evroligu??!!

Reply
Uliks јун 13, 2013 at 14:37

Mislim da je ovo dobar potez uprave, ali ne zadrzati sa na Nelsonu kao prvom pleju vec dovesti jednog izuzetno dobrog razigravaca, a nelona ostaviti kao zamenu za njega i Rakocevica. Ako bude mogucnosti dovesti jos jednog sutera da pomogne Rakocevicu kada mu ne ide. Lazica ostaviti kao defanzivnu opciju na dvojci. Pod obavezno dovesti odlicnog kvalitetnog centra koji ce da domira pod kosem i u odbrani i u napadu, a Rasko da bude zamena i to bi bilo to. Na cetvorci imamo Savovica i Subotica, te Mitrovica i mislim da je ta pozicija popunjena. Najveci problem nam je trojka jer tu nemamo prakticno nikoga. Jednog vanserijskog sutera tj. trojkasa (poput Stojakovica) moramo dovesti ako zelimo da napravimo bilo sta u EL. i naravno kao zamenu nekog naseg mladog igraca koji ce da za par godina bude lider. Ovakav tim bi bio spreman da ostavi trag naredne sezone u EL, ABA, KRK i KLS.

PG: stranac, Nelson, Cvetkovic
SG: Rakocevic, stranac
SF: dobar suter-trojkas, mladi talenat
PF: Savovic, Subotic, Mitrovic
C: prvoklasan centar (mozda Darko ako shvati ozbiljno kosarku), Katic

I naravno, ako je mogucno vratiti Pesica, ako ne pokusati sa Vukoicicem ili dovesti nekog iskusnog i dobrog trenera. Spominje se Keselj na poziciju tri, ne znam koliko je spreman posle slabe godine, ali ako bude u stanju da ispuni zadatke onda nije losa opcija. Nadajmo se dobrom prelaznom roku i mnogo boljoj iducoj sezoni nego sto je to bila ova.

Reply
timmy јун 13, 2013 at 16:15

kakav subotic dobri moj?

Reply
Бранимир јун 13, 2013 at 19:33

Слабо је то! Скоро све или много тога исто.
Умјесто: Цветковић, Суботић, Митровић много боље звучи: Т.Вајт, Строубери. Р.Марш.

Reply
Uliks јун 14, 2013 at 02:12

I onda opet ajd Jovo nanovo, kao i ove sezone! Shvatite da je Pesic i otisao jer nije hteo kompletno novi tim u novoj sezoni. treba imati kontinuitet,. a ne stalno novi tim, iz sezone u sezonu. Pa od 1999. godine drzimo se jednog te stog, svake godine novi igraci, i dok se upoznaju prodje sezona pa sve ispocetka. Ljudi, kostur mora da ostane pojacan sa 4-5 novih igraca ako zelimo neki uspeh!

Reply
forza stella rossa јун 13, 2013 at 14:33

Pa to se i ocekivalo….Odlican je momak,skolovan kosarkas i srtasan borac.Nelson je fantastican defanzivac,eksplozivan po terenu ali za ozbiljnu organizaciju napada,sut i asistencije ce biti potreban jos jedan amer.Evroliga je druga dimenzija i ako zelimo da prodjemo u TOP16 i igramo ozbiljnu kosarku,tu nema mesta za nikakvog Micica….Samo provereni amerikanac na pleju uz Nelsona moze dati rezultate….Bravo za ovu odluku,uz nadu da cemo skockati ozbiljan tim za Evroligu.

Reply
Ivan јун 13, 2013 at 14:03

Za sledecu sezonu se nadam sledecem: Ako je ikako moguce dovesti tj, vratiti Pesica i potpisati sa njim ugovor na minimum 4 godine kako bi napravio koncept za jak domaci i el tim.Tesko ali ne i neizvodljivo,realno on je doktor kosarke.Drugo,zadrzati pored Nelsona i Katica (obavezno),Savovica,Rakocevica(kao drugog beka),ladog Mitrovica i mozda cveleta i lazica(zavisi od koncepcije i vizije trenera za tim).Razmisliti za Simonovica ako nema konkretnog za trzistu(naravno kao rezervno-drugo krilo).Dovesti : Milicica(ako zeli da se posveti timu i ne glumi zvedu i rusi atmosferu),Alan Rej iz Ulma kao prvu opciju beka sutera.Krila: Keselj i ako je moguce Radmanovica(cisto sumnjam ali ajd)ako ne Radman onda Simon kao dr opcija.Pleja tipa.Omar Kuk(kreator,dopunio bi ono sto nelson nema).I jakog fizicki krilnog centra dr tipa od Savovica da se dopunjuju tipa Rikardo Mars.Da napomenem da sam iz jako pouzdanih izvora cuo da se interesujemo i posata je ponuda Cedi Vitkovcu..nadam se da necemo ici tim putem(opet matori isluzeni igraci koji baldisu na kraju sezone).Moyda bi bio dobar ako ode simon da bude npr zamena Keselju ili radmanu..e sad..ovo bi bila ozbiljna ekipa sa ozbiljnim trenerom i zaista bi mogli da se nadamo cudima u buducnosti..malo i ne realnao ali i ostvarivo.Ako bude drugacije bojim se da smo na starom poznatom putu..Pozdrav.
P.S. Imam pravo da se nadam i da zelim najbolje,mozda malo i mastam ali sta mi dr preostaje u ovom teskom momentu.

Reply
forza stella rossa јун 13, 2013 at 15:00

Ko na traci stancujes igrace,nema sta 😉 A sta cemo sa tim sto Milicic,Radmanovic i Keselj uopste i ne igraju kosarku?Prvi divlja po Bg-u i zivi u nekom svom svetu,drugi prima toliko veliku platu i uziva u Americi sa svojom porodicom i sigurno nece ostaviti sve to da bi igrao Jadransku ligu!Sa Keseljem se i moze sklopiti neki dogovor,cisto da bi se vratio u formu i kasnije zapalio u jaci klub.Omara Kuka i Rikarda Marsa je glupo i komentarisati…..Bolje da dovedemo 2-3 top pojacanja nego da eksperimentisemo ponovo sa gomilom polovnjaka.Dok Covke ne izvadi kintu,mozemo samo nagadjati….

Reply
Ivan јун 13, 2013 at 18:37

Sto je glupo da komentarises Kuka i Marsa,u kom smislu???

Reply
Ivan јун 13, 2013 at 18:42

I ne znam sta ti znaci „top pojacanje“?? Lebron i kobi?Omar Kuk je vrhunski plej,jako skup,Milicic najbolji evropski centar ako sredi glavu..alan rej fantastican crnac suter koga ce traziti mnogi siguran sam posle prosle sezone..Radman??Ne znam..Mozda pero antic dodje..mada verovatno ni on nije top??

Reply
forza stella rossa јун 14, 2013 at 12:45

Znas li ti prijatelju koliku platu ima Antic u Olympiakosu???Ko cela nasa prva petorka zajedno!To sto on voli Zvezdu ne znaci da ce odmah ostaviti sve i doci kod nas da igra Jadransku ligu!Pa covek je sampion Evrope sa tim klubom.Drugu godinu zaredom!Mozda dodje za 2-3 godine…A o Alanu Reju imam pozitivno misljenje….Dok je Kuk ispusen plej…

Бранимир јун 13, 2013 at 19:30

Слажем се углавном. Али, што је глупо коментарисати Р. Марша? Оставуио је одличан утисак, не вјерујем да је заборавио играти кошарку, има технику и мекану руку, а не би био скуп.

Reply
Delija Osvetnik јун 13, 2013 at 13:59

Добар потез управе.

Reply
Realan Zvezdas јун 13, 2013 at 13:57

Nelson,Katic,Rakoc,Savovic,Mitrovic,Cvele,Lazic,Radmanovic,Milicic,Stefan Markovic,Simonovic,trener Vlade Vukoicic ili Pesic

Reply
Kapetan јун 13, 2013 at 14:10

Ljudi suska se da ce Keselj da dodje kao pricao je za francuski list da se nije uklopio u timu i da zeli da igra Evroligu, a najbolje resenje je da se vrati u Zvezdu i da pocne ispocetka gde je pruzao najbolje partije

Reply
Uliks јун 13, 2013 at 14:24

Ides u dobrom smeru, ali sta ce nam Radmanovic? Nije on vise za evropsku kosarku. Ekipa u kojoj je on brzo ce se raspasti jer tu nece biti sloge. Kod njeg nije bitno ko kako igra vec koliko, a prednost imaju dokazane nba zvezde poput njega.

Reply
Zmaj јун 13, 2013 at 13:18

Одлична вест, полако се сатавља екипа за респект.

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT јун 13, 2013 at 13:18

Admiral DeMarcus Nelson, the king 😀

Reply
poli јун 13, 2013 at 13:00

Admiral Nelson!

Reply
emontije јун 13, 2013 at 12:57

nelson the king

Reply
ilija јун 13, 2013 at 12:51

Super vest.

Reply
monteniger јун 13, 2013 at 12:48

Ova vest je odlicna za mene sta god drugi pricali. Nelson je dobar defanzivac, sto i nije karakteristika tamnoputima 😈 , sasvim solidan u napadu, malo sut da popravi i to je to. Odlicna vest. Osim njega zadrzao bih pod obavezno Katica, Rakocevica, Savovica, Mitrovica, Cvetkovica i mozda LAzica. Ume trojku da da a odlican je u odbrani. Doveo bih Marjanovica, znaci centar mora da bude preko 2.15cm to je uslov, ovaj ima 2,21 mislim, Vajta bi trebalo dovesti, Keselja, milicica kao sto se prica, a cetvorka bi mi bila pored Savovica bio ili Erceg ili Brkic iz Igokea. Fenomenalan igrac, mekana rucica. I zapamtiti da se forma ekipe dize onda kad je najpotrebnije a to je kad je bitka za titule. Ne mogu da verujem da smo jako igrali u ABA ligi i da smo posle mesec dana onako pali, a da je finale i polufinale igrano posle 3 dana od poslednje tekme u ABA osvojili bi. Znaci struka sto bi rekao SLOBA iz Andjusove emisije mora da preovladava. Svake godine svinja nas na istu foru dobija.

Reply
Milos јун 13, 2013 at 14:25

Marjanovic ce 99% kod groblja…..

Reply

Leave a Comment