Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Симоновић: „Нема места за славље“

SimonovicФантастичним закуцавањем поред Бобана Марјановића и Горана Ћакића, на асистенцију Бориса Савовића, Марко Симоновић је оверио победу Црвене звезде над Мега Визуром (78:61) за вођство у полуфиналној серији плеј-офа. На констатацију да је закуцавање било веома атрактивно, Симоновић само кратко одговара:

– Наместило се…

Крилни кошаркаш црвено-белих је на старту доигравања био на висини задатка пошто је Мега Визури убацио 18 поена, а уз то је имао и шест скокова. Звезда је направила први корак ка пласману у финале, а други меч изабранике Дејана Радоњића очекује већ у петак у Крушевцу од 21 сат:

– Веома добро смо одиграли прву утакмицу. Мега Визура је незгодна екипа, има јако добре играче и заслужује поштовање. Забележили смо прву победу, али нема места за славље. Идемо у Крушевац да пробамо да добијемо и да завршимо полуфиналну серију са 2:0. Трудићемо се да одиграмо максимално, да будемо на висини задатка у одбрани и да поновимо борбеност из првог меча – рекао је Симоновић и потом додатно анализирао игру противника:

– Форсирају зонску одбрану, али то нама даје доста простора за шут за три поена. Морам да истакнем да смо њихову зонску одбрану јако добро нападали и испод коша. Успели смо да извучемо висински доминантног Бобија Марјановића изван рекета и да спуштамо лопту под таблу. Добро смо се спремили и то је дало резултат.

Иако је Звезда била силно ослабљена неиграњем Александра Цветковића и Игора Ракочевића то се није одразило на екипу:

– Ми смо озбиљан тим и ко год да није у саставу, његов изостанак можемо да надоместимо. Надам се да ће Игор бити спреман, јер он је наш лидер, вођа нашег тима и његово знање и искуство нам много значе.

Црвена звезда је у првом овосезонском дуелу са Мега Визуром поражена управо у Крушевцу па ће то бити додатни мотив за тријумф, као и жеља да се црвено-бели реванширају крушевачкој публици на сјајној подршци у првом мечу:

– Мало је незгодно да се игра у тој хали у Крушевцу. Клима је слаба, па када се дворана напуни, постане клизаво. Али, како је играчима Мега Визуре, тако је и нама и зато нема алибија. Даћемо све од себе да забележимо победу – закључио је Симоновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

Branimir мај 30, 2013 at 23:24

Драго ми је што Звезда са Радоњићем полако добија на тимској игри и борбености и што има снаге да постигне резултат. Против Меге, која је врло добра и организована екипа, смо контролисали читаву утакмицу, мада није било простора за опуштање јер су пријетили читаво вријеме. У таквој игри и сасвим просјечни играчи, каквих имамо већину (Лазић, Симоновић, Суботић, Миловановић, Радивојевић) су дали свој диопринос, док су многи потпуно играчки апстинирали (Митровић, Смиљанић, Ђокић), па се уз одсуство Игора ипак може закључити да је и таква Звезда прилично сигурно савладала Мегу, која је у регуларном дијелу правила преокрете и долазила у вођство на 1,30 до краја.
Али то није довољно за Еврилигу, која тражи квалитет, који могу да задовоље само Игор, Нелсон, Катић и Савовић. Ја се надам да ће Човић нешто урадити по том питању јер је изјавио да КК гађа пролаз у 16. Ангажовање странаца се показало као пуни промашај у избору играча, док се Алмонд показао као колатерална штета јер вјерујем да и не знамо кога смо имали у екипи. (Жалим за њим.) Било би перфектно видјети у тиму Марјановића, Т. Вајта, Строуберија, … то су готови и провјерени играчи који не могу заказати, а ту су на нашим просторима и играју за лошије клубове.
Знам да се многи, па чак и већина неће сложити са мном, али када је Симононић у питању ја сам потпуно изгубио стрпљење, а у погледу квалитета и играчког потенцијала сам кориговао ставове. Тип дефинитивно није за Звезду. Сасвим је просјечан. Па тип никада не може да шутне преко руке јер би са својим избачајем са предњом десном ногом ушао у играча и правио фаул. Он шутира само када је сам и тада се нагледамо свега: има тројки, често погађа када је најважније, али смо се нагледали и цигли. гађања у врх табле и осталих скечева. Симон је добар момак, позитивац, ствара добру атмосферу у екипи, стимулативно дјелује на друге, али је врло лимитиран и није за Звезду. Против јачих и организованијих екипа, што је показао Галатасарај у Пиониру, успјех је изборити се и за слободан шут.
Нелсон – Ракочевић – Кешељ – Савовић – Марјановић,
Мићић – Т. Вајт – Строубери – Катић – Антић (Миличић),
Завршимо причу- Погасимо свјетло на гробљу.

Reply
MILAN KG мај 30, 2013 at 16:08

cenim boska ali mi je strasno zasmetalo kada kaze citiram nije realno da se vratim u 29 godina kada budem imao 34 ili 35 mozda??!!! sta ces nam onda kad te nikone bude hteo http://redstarbelgrade.info/fudbal-srb-2/stampa/3972-bosko-jankovic-doziva-me-marakana-taj-cudesan-stadion.html

Reply
MILAN KG мај 30, 2013 at 15:53

samo napred jel ce RAKOC biti spreman za finale????

Reply
Zvezda Velikan мај 30, 2013 at 19:25

Rakoc ce biti spreman za 2 utakmicu sa Megom, inace ne valja posao. Ako on udje da igra orvu sa Partizanom to nije dobro…

Reply
DS мај 30, 2013 at 14:26

Tako je Simonovicu..,uvek sam verovao u ovog igraca..,realno dosta je bolji od kako je Radonjic trener..

Reply
dexy122 мај 30, 2013 at 21:45

Realno svi su dosta bolji, od finala ABA lige.

Reply

Leave a Comment