Moja Crvena Zvezda
Архива

Crvena zvezda – Hajduk 3-1 (KRAJ)

Od 18 časova počinje poslednji meč 25. kola JSL, a Crvena zvezda dočekuje Hajduk iz Kule na Marakani. Posle poraza u prvom delu sezone u kojem je Hajduk pobedio sa 2-0, i igrači i navijači očekuju osvetu za taj poraz. Mnogima je upravo u mislima sada ta utakmica, jer smo tada izubili tri boda, kada to niko nije očekivao. Sa ta tri boda sada bi situacija bila potpuno drugačija i sigurno je motiv više da se Kuljanima naplati za nanet „duševni bol“.

Ostanite uz sajt Moja Crvena Zvezda i komentarišite zajedno sa nama igru, prilike, a nadamo se i golove.

Sastavi

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Adi, Vilotič, Reljić, Milovanović, Mijailović, Lazović, Jevtić Borha, Kaluđerović

Na klupi su: Bajković, Isah, Jeremić, Koroman, Binić, Vešović, Perović

Hadjuk: Brać, Petrović, Fejsa, Đikić, A. Živanović, Mudreša, Jovanović, Bogić, Kasalica, M. Živanović, Bošković(Komazec)

Vreme: 16 stepeni, oblačno

Sudija: Dejan Dimitrijević

Gledalaca: 4 500

Počela je utakmica. Marakana solidno popunjena s obzriom na to  da je 1. maj i da vreme nije baš privlačno navijačima. To naravno ne treba da bude opravdanje.

5′ prva ozbiljnija šansa posle centaršuta Borhe sa desne strane, ali bez šuta. Probali su i Kuljani iz daljine. Ostaje 0-0

10′ slab tempo na početku. Posle prvog kornera Crvena zvezda ostaje opet bez šuta. Pokušali su da centriraju  Ninkov i Milovanović

13′ Neverovatno! Posle izvedenog kornera Milovanovića, Vilotić šuira glavom, pogađa stativa, a lopta se posle karanbola odbija do Lazovića koji maši ceo gol. Mnogo sreće za Kuljane.

21′ nema mnogo šansi. Hajduk uglavnom napada preko kontri. Bukvalno su svi igrači na polovini Hajduka. Milovanović izvodi prekid dva puta sa istog mesta, ali direktno u golmana.  Posed lopte 70-30%

25′ opet ocaj. Posle izvođenja auta,uleteo je Jovanović u 16 metara ostao sam i postigao gol. Hadjuk vodi 0-1. Velika greška zvezdinih štopera

32′ naši nikako da povežu redove. Nema akcija i šuteva. Posed lopte je tu, ali ništa konkretno.

37′ lopta kruži. Vezni red ne učestvuje dovoljno u igri. Sve se svodi na prodore po strani, dok su Milovanović i Lazović neprimetni. Centaršut sa leve strane, ali sudija svira faul u napadu od strane Borhe. Andrija gradi loptu i iz okreta šutira ali preko gola. Napokon šut

45’+1 GOOOOOOOL MILOVANOVIĆ! Ninkov šalje loptu u sredinu Kaluđeroviću, međutim nju kupi Milovanović uleće u 16 metara, šutira u levi donji ugao i pogađa za 1-1

Završeno je prvo poluvreme u kojem Crvena zvezda nije odigrala kako se očekivalo, ali je razultat aktivan. Moramo odigrati mnogo bolje u nastavku ukoliko želimo da ostanemo u trci. Vaš komentar na do sada viđeno?

Počinje drugo poluvreme. Bez promena u sastavima na početku. Prva lopta za Crvenu zvezdu

46′ odlučnije su krenuli naši igrači. Lopta je par puta bila u opasnoj zoni. Očigledno je Robi naredio napade u prvih 10-15 minuta uz jak presing. sa druge strane Komazec je šutnuo iz daljine ali Stamneković hvata.

50′ žuti karton za Đukića iz Hajduka zbog prekida kontre. Počela je gruba igra. Prethodno je Milovanović izveo još jedan korner-bez šuta.

52′ neverovatno je koliko nam je odbrana neubedljiva. Svaki kontra Kuljana je opasna. Komazec je mogao ponovo da dovede svoj tim u prednost sreća po nas pa pored stative.

56′ ako smo se do ovog meča oslanjali na dobru pas igru, danas možemo videti da se sve svodi na individualne prodore. Ulazi Koroman umesto Jevtića. Borha je na desnoj strani iznudio faul.  Veoma loše izvodi Koroman.

60′ Reljić je odlično šutnuo odbijenu loptu, ali pored gola. Bio je izblokiran. Dva kornera vezana za naš tim

61′ GOOOOOOOL RELJIĆ! Što nije uspeo malo pre sada jeste posle kornera. Ninkov je ubacio sa desne strane i to levom nogom, a Reljić glavom postigao gol. 2-1!

63′ žute kartone dobijaju  Kasalica i Borha. Korner za Hajduk. Izlazi Živanović, ulazi Kiš. U našem timu izlazi Milovanović, a ulazi Isah.

67′ Ninkov pravi faul, a Vilotić dobija karton zbog prigovora. Dosta se oštro igra. Svaki put povlačenja i jednih i drugih. Vilotić rešava još jednu situaciju u odbrani.

73′ Pomalo nepovezana igra u ovom periodu. Svaki pas je nesiguran. Uglavnom su to pasovu unazad.

76′ GOOOOOOOOOOOL KALUĐEROVIĆ! Borha je poslao loptu napred za Ninkova koji izbegava dva igrača Hajduka, ulazi u 16 metara i pronalazi samog Andriju. 3-1 TREĆA ASISTENCIJA NINKOVA!

78′ Reljić dobija žuti karton zbog starta.  Vešović ulazi u igru, a izlazi Lazović.

82′ pomalo rizično se dodaju naši igrači u zadnjoj liniji. Pokušali su igrači Hadjuka, ali sviran je korner. Prilika za kontru, ali loš je bio završni pas Vešovića

85′ još jedan karton za naše igrače. Sudije u JSL lige  jedva čekaju priku da našim igračima dodele još koji. Posle sudara Vešovića sa protivnikom u kojem su i jedan i drugi dobili udarac, Marku je dodeljen žuti karton. Na drugoj strani i Komazec dobija žuti

89′ koner za Hajduk, ali Stamneković hvata neugodnu loptu.  Sudija sve živo svira, a posebno onu stvar. Još jedna šansa za Zvezdu posle izvedenog kornera Koromana, ali brani golman na gol liniji

90’+ produžena je utakmica 3 minuta. Mijailović je pokupio loptu posle prekršaja nad Vešovićem, ali je sudija pustio prednost. Odličan šut, ali izblokiran. Korner izvodi Koroman, ali bez prevelike želje naši kuže.

KRAJ MEČA!

Crvena zvezda savladala je Hajduk rezultatom 3-1 posle preokreta. Nije to bila igra na koju smo navikli i koju smo očekivali, ali je u drugom poluvremenu ekipa zaigrala bolje i konkretnije. Osetila se nervoza naših fudbalera posle poraz u derbiju, međutim digli su se i preokrenuli u svoju korist. Idemo dalje.

Statistika na kraju meča

Повезане вести

37 comments

Comments are closed.