Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаДруги пишуКошарка

Лука Митровић: Кад почне утакмица нема познанства!

mitrovickkczПоред борбе за трофеје КК Црвена звезда води и борбу за будућност српске кошарке, па не треба да чуди што поред искусних асова веома добру минутажу имају и момци тек изашли из јуниорске конкуренције, Александар Цветковић и Лука Митровић. Митровић је у интервјуу за Вечерње новости“ изнео своја очекивања у наставку дебитантске сезоне у првом тиму.

– Када је почео меч, нисмо знали за резултат Мега Визуре. У главама нам је било само да победимо и останемо у трци за другим местом – почиње причу Лука Митровић. – Знали смо да неће бити лако против тима из Ваљева. Нисмо добро почели, допустили смо им да постигну лаке поене, а показали су да имају играчки квалитет. Међутим, током друге и треће четвртине смо свима показали да смо бољи и заслужено смо стигли до победе.

Пред Звездом је нови испит, гостовање у вашем родном граду Новом Саду?

– Да будем искрен, нисам имао до сада успех играјући у Новом Саду. Губио сам са Хемофармом и као јуниор и као сениор. Уверен сам да је дошао тренутак да се то промени. Ако будемо играли против Војводине као знамо, уписаћемо тријумф, освојићемо друго место и имаћемо предност домаћег терена у плеј-офу.

А тамо, Звезду сигурну очекује Мега Визура, екипа са којом сте имали доста проблема.

– Идеалан су спој младости и искуства. Осим плејаде младих играча, ту су и Бобан Марјановић и Новица Величковић, играчи који су играли у највећим европским клубовима, искусни Горан Ћакић… У Крушевцу су против нас водили и са двадесетак разлике, а имали смо много проблема да их савладамо пре два кола. Апсолутни су хит Суперлиге, у коју су ушли са амбицијом да се пласирају у АБА лигу, а до краја су у игри за друго место.

Ако неко познаје играче Меге онда сте то ви. Дуго сте играли у Хемофарму са Дангубићем и Крстићем. Какав је осећај када играте против најбољих пријатеља?

– Пошто нисам играо у Крушевцу, први пут сам се нашао у тој ситуацији прошле недеље. Без обзира што смо толико година били нераздвојни у Вршцу, играли и проводили скоро сваки тренутак изван терена заједно, дошло је време да играмо једини против других. Али, када почне утакмица, нема познанства. Ма, да играм против рођеног брата, не познајем га! – уз осмех завршава Лука Митровић.

У два узастопна кола АБА лиге, Лука Митровић је осетио какав је осећај наћи се очи у очи на паркету са крилним центрима евролигашког формата.

– Много значи за младог играча када имате шансу да се надмећете са таквим играчима као што су Новица Величковић и Владимир Дашић. Сигурно да у развоју сваког играча помаже када играте против таквих мајстора – објашњава Митровић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

3 comments

Borisgl мај 24, 2013 at 17:40

Jel dolaze DELIJE?
I ako neko zna,gde imaju da se kupe karte?

Reply
MILAN KG мај 24, 2013 at 15:10

ne znam dokle ce se plasirati ovakve stvari i to iz tzv. „pouzdanih izvora“? http://www.mondo.rs/s291239/Sport/Fudbal/MONDO-_Iza_cistke_lezi_sukob_celnika_Zvezde.html

Reply
Milos мај 25, 2013 at 14:48

Ne vjerujem puno novinarima, i nadam se da to nije istina.Ali, sto se tice nesuglasica u upravi i podjenjenih misljenja toga sigurno ima.Po meni, Stojadinovic i Pintu zasluzuju da ostanu.

Reply

Leave a Comment