Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Радоњић: „На победу у Новом Саду“

Rasko KaticКошаркаши Црвене звезде Телеком у последњем колу Агрожив Суперлиге Србије гостују у Новом Саду екипи Војводине Србијагас. Утакмица је на програму у суботу од 18 сати у дворани Клиса. Црвено-бели су са Новосађанима ове сезоне два пута одмеравали снаге и уписали су исто толико победа. У четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа у Крагујевцу Звезда је славила убедљиво 97:72, док је у првом овосезонском суперлигашком дуелу у Пиониру било много неизвесније, а црвено-бели су тројком Симоновића у финишу победили са 86:85.

Очекује нас тежак меч, али наш циљ је да победимо и оверимо друго место. Имамо одређених кадровских проблема са повређеним и ровитим играчима, под знаком питања је и наступ капитена Игора Ракочевића. Ко ће бити у саставу екипе за дуел са Војводином одредићемо на дан утакмице – рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Један од најстндарднијих играча у табору Црвене звезде Телеком ове сезоне је свакако Рашко Катић. Стамени центар игра у веома доброј форми, а пред гостовање у Новом Саду истиче:

Војводина има веома добар састав. Целе сезоне пружали су веома добре партије и заслужено су изборили пласман у плеј-оф и АБА лигу. У прошлом мечу у Пиониру су нас поприлично намучили, зато ћемо овог пута морати да пружимо максимум како бисмо уписали победу. Жеља нам је да наставимо тријумфални низ, а пре свега да додатно подижемо форму пред почетак плеј-офа – рекао је Рашко Катић и потом додао:

– Мораћемо да одиграмо веома агресивно у одбрани. У последњих неколико мечева у значајној мери смо подигли ниво игре у дефанзиви и то је најбољи пут за успех. Резултати Новосађана ове сезоне заслужују поштовање зато нам мотива неће недостајати. Жеља нам је да победом окончамо лигашки део такмичења и сачувамо другу позицију која ће нам обезбедити предност домаћег терена у полуфиналу плеј-офа – закључио је Катић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

NSCZ мај 24, 2013 at 12:34

Karte su 300 dinara,Delije bi tebale da doju!

Reply
dejanczv мај 24, 2013 at 12:30

Da li ce ici Delije sutra na kosarkasku utakmicu i da li se zna mozda koliko kostaju karte za kosarku ??? Hvala. Verni Delija veran je ko pas !!!

Reply
Zvezda Velikan мај 24, 2013 at 12:27

Zvezda igra toplo hladno, za razliku od najveceg konkurenta Partizana koji gazi sve redom sa po 30 razlike!!! U mecu protiv Vojvodine ako ne bude igrao Rakocevic, minimun 20 razlike za Vojvodinu! To nije fraza nego istina suva. Pokazala je to Vojvodina u Pioniru.
Pobeda nam je vise nego potrebna za 2 mesto, jer ce se sa Megom voditi teski dueli, pitanje je ko je jaci, ipak ocekujem nekako na guru da ih prodjemo 3>2, a u finalu zna nam se, sledi nam kao po obicaju nazalost deklasiranje po istom scenariju 11 godina od Partizana.

Reply
Igor мај 24, 2013 at 12:34

Od utakmice sa Vojvodinom u Pioniru mnogo stvari se promenilo na bolje. Forma od kraja ABA lige do derbija i forma od derbija na ovamo ne mogu da se porede .

Reply
Marko мај 24, 2013 at 12:35

Ne seri

Reply
Lemi мај 24, 2013 at 12:58

I Cska i Real su odvaljivali svoje protivnike u Evroligi i posle kada je najbitnije pojavi Olimpijakos i dovede ih u red.

Reply

Leave a Comment