Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Заједничко саопштење пред дерби

ZVEZDA-PARTIZAN_24У суботу, 18. маја 2013. године, са почетком у 19.30 часова, на Стадиону ФК Партизан, у оквиру 28. кола Јелен Супер лиге, биће одигран 144. „вечити дерби“ између Партизана и Црвене звезде. У жељи да дан спортске борбе и витештва између наша два најуспешнија клуба учине истинским празником, ФК Партизан, ФК Црвена звезда, Заједница клубова Јелен Супер лиге и Фудбалски савез Србије издају заједничко

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

У суботу, 18. маја 2013, Партизан и Црвена звезда војеваће у веома важној утакмици на путу који води ка освајању титуле првака Србије. Наша дерби прича траје дуже од 65 година. У том фудбалском роману има много незаборавних детаља, а наредни меч ће свакако заузети место које му по значају припада.

У дану који претходи утакмици, ми учесници 144. „вечитог дербија“, хоћемо да кажемо, а у суботу увече на Стадиону Партизана и докажемо, да смо вредни поверења и љубави милионске армије навијача из Србије, Европе и света, и да смо спремни да неспорни терет значаја сусрета изнесемо на прави начин. Делујући у том циљу, позивамо све актере дербија да изјавама, понашањем и спортским односом пре, током и после сусрета креирају истински здраву спортску атмосферу, испуњену толеранцијом и поштовањем.

Уз то, позивамо све навијаче и љубитеље фудбала, који буду били присутни на Стадиону Партизана, да свој клуб подрже у духу фер-плеја, спорта и традиције нашег народа. Апелујемо да противнику и свим осталим актерима укажу респект и тиме испоштују величину фудбалске светковине на коју смо с правом поносни.

Партизан и Црвена звезда играће и за улазницу за европску клупску сцену. Биће то тест за све нас: и играче, руководства и навијаче. Зато још једном, апелујемо на све присутне да комплетним понашањем и фудбалској Европи покажемо да смо у свему квалитетни за искорак на међународну фудбалску позорницу.

Нека тренери и играчи наша два клуба учине све да освоје бодове, да донесу победу, да се примакну титули.
И нека сви уживају.
И нека победи бољи
И нека победи фудбал!

Повезане вести

1 comment

Marko мај 17, 2013 at 08:44

I neka pobedi Zvezda! 😀

Reply

Leave a Comment