Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Поновио се 120. вечити дерби, сада је време за април 2007. године

Славила је Звезда и на 173, као и на 120. вечитом дербију који се играо 20. априла, али сада је време да поново четврти месец у години буде таличан за наш клуб. Наиме, Црвена звезда је у априлу 2007. године у седам дана успела два пута да победи вечитог ривала.

Звезда је тада у два наврата славила идентичним резултатом – 1:0, али кренимо редом. Наиме, први сусрет се одиграо 11. априла 2007. године у оквиру 129. вечитог дербија, а херој утакмице био је Милан Пуровић. Играо се 60. минут када је Душан Баста центрирао са десног бока, а црногорски нападач био највиши у скоку, те поставио коначан резултат меча који је био све, само не незанимљив. Наиме, оба тима су утакмицу завршила са 10 играча, јер је управо стрелац Пуровић добио црвени картон, као и нешто раније дефанзивац Партизана – Бајић. Искључење дефанзивца гостију је „извукао“ управо Пуровић, али Короман потом није био прецизан са беле тачке. Утакмица је имала огромну важност, јер је Звезда после ње практично обезбедила титулу шампиона.

Да све то није било случајно, показала је чета Бошка Ђуровског седам дана касније, у оквиру полуфинала Купа Србије. Сјајно је Ненад Милијаш погодио у 15. минуту након одузете лопте на средини терена и са скоро 25 метара савладао голмана гостију – Краља. Велику улогу у голу имао је и Пуровић, који је при ударцу Милијаша пао и тако отежао видљивост голману гостију. Звезда је потом у финалу Купа Србије савладала Војводину резултатом 2:0 и освојила дуплу круну.

The post Поновио се 120. вечити дерби, сада је време за април 2007. године appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment