Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Суперлига: Вечити дерби, 220. пут

За кошаркаше Црвене звезде празничне паузе и одмора нема, већ у среду их очекују нова искушења у оквиру 9. кола Суперлиге. На супротној страни терена налазиће се кошаркаши вечитог ривала Партизана, тренутно првопласирани тим у домаћем шампионату.

derbikosarka

Непознаница нема, тренери се одлично познају, знају шта могу да очекују један од другог и са те стране је све јасно. Сви знају како игра Партизан, сви знају на који начин игра Црвена звезда ове сезоне.

Форма Црвене звезде и Партизана у последње време је потпуно супротна од онога што смо гледали током сезоне. Партизан је нагло подигао форму, у последњих 14 утакмица победили су 12, играју у великом налету и улазе као фаворити у дерби. На терену делују као прави тим, тачно се зна ко шта ради, а тренер Душко Вујошевић је још једном урадио одличан посао.

Са друге стране, Црвена звезда која је од завршетка АБА лиге у великом паду форме, уздрмана променом тренера, неким унутрашњим немирима у екипи и све се то одразило на резултате, па су у Суперлиги у досадашњих осам кола, доживели 3 пораза.

Поред тога што је Партизан у доброј форми у последње време, велики проблем Звезде могу представљати и повреде Бориса Савовића и Вука Радивојевића који су почели да тренирају са екипом, али су и даље ровити и питање је да ли ће моћи да истрче на паркет „Пионира“ сутра, а ако и буду у саставу опет је питање колико ће моћи да помогну саиграчима.

Оно што је погоршало ситуацију је повреда Александра Цветковића на јучерашњем тренингу, који готово извесно неће наступити сутра. Млади плејмејкер је коначно почео да показује оно што се од њега очекивало, али повреда ће га вероватно одвојити од терена наредних пар недеља.

Осим тога, на страни Партизана свакако ће бити и пун „Пионир“ црно-белих присталица, јер како је познато, управа Партизана није прихватила да размени карте са нашим клубом, иако је то господин Човић пријатељски понудио. Сходно дешавањима ван терена претходних дана, извесно је да ће атмосфера бити изузетно наелектрисана на трибинама, надамо се не и на терену како се не би дешавале ствари које су се догађале на првом дербију у Суперлиги ове сезоне.

Где Звезда може да тражи своју шансу? После одласка Брауна и повреде Савовића, јасно је да ће унутрашња игра бити нешто где ће гости тражити шансу. Спољна линија Звезде мора бити шутерски расположена, не морају убацити 20 тројки из 30 покушаја, али се мора држати неки ниво, близу 35% вероватно, то је неки минимум по мом мишљењу који би уз добру одбрану могао одвести до победе. Наравно ако би било више од тога, то би било утолико боље, али се не сме поновити нешто што смо гледали у неким од претходних 10-ак мечева, тек око 20% за три.

Одбрана из првог полувремена са Ф4 у Лакташима је неки модел по ком треба играти. Врло чврсто, на граници фаула, агресивно и квалитетно бранити играче који истрчавају из блокова, бранити игру два на два кад је Гордић на паркету и тако даље.

Звезда мора одиграти добру утакмицу сутра ако жели да победи, Партизан је у доброј форми, али дерби је сам по себи другачија утакмица од осталих, где пресудну улогу не играју ни форма ни квалитет играча.

На крају треба додати да утакмицу суде Драган Нешковић из Краљева, Урош Николић из Београда и Марко Пецељ из Новог Сада. Критеријум мора бити уједначен током целе утакмице, судијска тројка не сме бити у првом плану, па коначно после дербија да причамо само о стварима које чине кошарку лепом.

9. коло Агрожив Суперлиге: Партизан-Црвена звезда, среда, 21 сат (РТС, Арена 1).

 

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

18 comments

aleksandar sd мај 8, 2013 at 23:23

Lek na ranu, Zvezdin dan, konacno… 😎

Reply
Miljan мај 8, 2013 at 22:55

Ne mogu da ne primetim koliko je ovaj Subotic najblaze receno neinteligentan.

Reply
posavac мај 8, 2013 at 23:22

zalutao igrac, u potpunosti!!! Mitrovic i djene djene!

Reply
.... мај 8, 2013 at 21:17

Ljudi, jeli Zvezda uzela radnicki u vaterpolu, gledao sam preko interneta bilo je 6:5 onda mi je zastopalo, i izasao sam..

Reply
Milos мај 8, 2013 at 21:31

Pobedili smo!!!!

Reply
.... мај 8, 2013 at 21:33

Sad sam vidio, hvala u svakom slucaju

Reply
jagodina navija za zvezdu! мај 8, 2013 at 20:06

Imam neki osecaj da ce subotic da eksplodira veceras! 🙂

Reply
Milos мај 8, 2013 at 21:31

Tesko od babe devojka….

Reply
Delija мај 8, 2013 at 23:33

Dobar ti je osjecaj 🙂

Reply
Ivan мај 8, 2013 at 19:50

http://www.youtube.com/watch?v=P0pfpbtIisc

Kako bi dobro dosao ovaj kralj!Vrati se !!! 😛

Reply
iznogud мај 8, 2013 at 15:47

Evo sanse da se dokaze Subotic,Mitrovic,Milovanovic…Gde ces bolju sansu od ove ako se pokazu dobice samopouzdanje…Greota sto ranije ne oterasmo Brauna da vise sanse dobije Mitrovic ne bi imao nista losiju statistiku od brauna sigurno

Reply
forza stella rossa мај 8, 2013 at 13:55

Unistice ih Skot i Nelson veceras!!!!U halu ulazimo sigurno i zurka moze da pocne 😈

Reply
comi мај 8, 2013 at 12:41

dobiti ce nas jedno 10 razlike

Reply
Djoksonidis мај 8, 2013 at 02:01

Ako se Savovic,Vuk i Cvele ne oporave: Nelson,Rakoc,Skot,Subi i Katic-prva petorka! Laza,Simon i klinci kao izmene. Mislim da ce nas potceniti ,slicno premijernom derbiju ove sezone i to treba iskoristiti. Dovoljno je da samo prorade Rakoc ili Nelson u odnosu na finale ABA. U Katica imam najvise poverenja. Bacanja da sutiramo kao protiv Slobode i dobijamo 99%. Simon da ubode par trojki , Skot i Laza da pokidaju u odbrani. Niposto ne smemo dozvoliti da izgubimo prednost domaceg parketa u polufinalu protiv Mege ili Radnickog! Hocemo pobedu!!!
Zvezda oOoOoO

Reply
marakana мај 8, 2013 at 01:28

pobeda koja moze da preokrene tok prvenstva i vrati stvari na svoje mesto tj. nas kao glavnog favorita za titulu.

Reply
aca nis мај 8, 2013 at 01:25

Mislim da cemo tesko ovo da dobijemo, prvo sto partizan uz standardno dobru odbranu je poceo i (za mene) neocekivano dobro da sutira za distance, dok mi uz ove sezone standardno losu odbranu nikako ne sutiramo ni slobodna bacanja a kamoli sa distance. Jos nam ne igra ni cvetkovic koji ume da odigra u odbrani, ni savovic koji jedini uz rakocevica drzi kakvu-takvu formu cele sezone. Mislim da jedino mozemo da dobijemo ako se razgoropade mitrovic i milovanovic, sto ce ipak biti tesko, ali nikad se ne zna. Kod ostalih nema tajni, zatvorice najbolje, rakocevica, katica i nelsona i to je to. Mozda simonovic proradi, on to zna i on moze da bude pokretac. Zelim im svu srecu, da daju sve od sebe, pa ako Bog da i pobedimo. I da izgubimo, neka probiju led mitrovic i milovanovic, neka daju sve od sebe, neka nemaju respekta i za mene ce to da bude dovoljno jer ih dobijamo za neke bitnije utakmice. Sve najbolje i vama pa se mozda i radujemo sutra

Reply
ZORAN мај 8, 2013 at 00:43

da ih dobijemo pa covicu vodi igrace na svinjetinu 😀

Reply
INĐIJA мај 8, 2013 at 08:08

ako ih dobijemo necemo se ni skidati sa svinjetine 😆

Reply

Leave a Comment