Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Најава: Црвена звезда – Војводина, први меч полуфинала плеј-офа

vosaПочиње плеј оф шампионата Србије у ватерполу, а Црвена звезда за противника има добро познату екипу Војводине. Реприза прошлогодишњег полуфинала и сјајних мечева у Београду и Новом Саду. Ове сезоне, осим у регуларном делу сезоне, састајали смо се и у полуфиналу Купа. У све три утакмице Црвена звезда је била успешнија.

Дејан Савић има цео тим на располагању и требало би да сви буду спремни за битне мечеве. Прлаиновић и друштво су после победе над Бањицом 20:3 у последњем колу искористили да би се што боље припремили за предстојеће дуеле и пред гостовање Сегедину у четвртфиналу Лиге Шампиона. Црвена звезда има предност домаћег терена коју ће покушати да искористи и дође надомак пласмана у финале и борбе за шампионску титулу и дуплу круну.

Војводина је и поред тога што је на почетку сезоне остала без најбољих играча Бориса Вапенског, који је данас наша узданица, Басаре и Матовића који су појачали „вечитог ривала“, играла је храбро и добро у јакој групи Лиге Шампиона, мало среће је недостајало за нокаут фазу. У првенству је после слабијег старта ухватила ритам и стигла до четврте позиције која води у плеј оф. Можда је деловало да може Бањица до изненађења, али Новосађани се нису коцкали. Вуксановић, Убовић, искусни капитен Босанчић и голман Маринковић на челу са тренером Дејаном Станојевићем су имали солидну сезону. У полуфиналу Купа су испали од најбољих, освајача. У Лиги Шампиона су завршили такмичење у групној фази и достојно се борили, док су у првенству међу четири најбоље екипе.

У прошлој сезони, Црвена звезда је славила 2:1 у полуфиналној серији. Војводина је повела 1:0, победом у Новом Саду 8:3 и искористила предност домаћег терена. У другом мечу, у Београду, Црвена звезда је узвратила победом 7:5. У мајсторици и веома узбудљивом дуелу у Новом Саду, Црвена звезда је победила 7:6 и пласирала се у финале.

Ово ће бити четврти дуел у овој сезони. У првенственим дуелима Црвена звезда је славила 9:6 у Новом Саду и 13:9 у Београду. У полуфиналу Купа, Црвена звезда је победом 12:7 изборила финале.

Први дуел се игра данас, 11. априла, други меч је на програму 13. априла у Новом Саду. Евентуална мајсторица је на програму 20. априла.

Полуфинале плеј офа, први меч, четвртак 11.април, СЦ „11.април“

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

nn апр 11, 2013 at 18:46

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Reply
M.L. апр 11, 2013 at 14:03

Koliko su karte

Reply
Đole апр 11, 2013 at 09:58

..na naslovnoj slici piše da se utakmica ugra 12/04/2013 u 21:15 , na tv je javljeno da se igre danas 11.04.2013 u 20:15 , a na dnu ovog vašeg obaveštenja piše da se igra juče , što je odloženo :
„Polufinale plej ofa, prvi meč, sreda 10.april, SC „11.april“

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA!“
🙁 ❓

Reply
Milojko Pantić апр 11, 2013 at 09:41

Dosadno bre! Koga to zanima kada svi znaju da smo u finalu.

Reply
Đole апр 11, 2013 at 10:00

OK Milojko , idi onda na interesantni fudbal , samo izaberi kad pada kiša – da ti ne bude dosadno…

Reply
Milojko Pantić апр 11, 2013 at 10:05

Ma brate realno niko ovo ne čita. Vaterpolo se isprati finale i dovoljno.

Reply
Đole апр 11, 2013 at 10:35

Slažem se ,
samo ima i upornih koji prate i guraju taj vaterpolo ko magarci , pa se osvajaju prvenstva, medalje na svetskim, evropskim i drugim prvenstvima, olimpijadama… a na istim se ne igraju samo finale; mora prvo da se dogura dotle; a to mora neko da podrži. Što manje podrške -to manje šanse da se dotle
stigne!

Reply
Milojko Pantić апр 11, 2013 at 10:45

Istina! Slažem se, ali treba zainterosavati na pravi način. Ovo je brate smor čitati…

Aleksandar апр 11, 2013 at 11:03

Ti mi batice deluješ kao da ti je sve smaranje. Utakmica sa Vojvodinom uopšte ne može da se svede na puku formalnost jer baš tada može da dođe do neugodnog iznenađenja, a pogotovo ne na smaranje jer novosađani imaju mladu i jako perspektivnu ekipu koja može mnogo, pogotovo ako ih protivnik unapred otpiše. Vaterpolo je inače jako dinamičan i zanimljiv sport za onoga ko se razume i ko ga prati, i nije samo zanimljiv u finalnim mečevima i kada se očekuje uzimanje trofeja. Oni će sigurno tražiti svoju šansu u tome ako naši igrači budu u mislima u Segedinu. Naravno da je za očekivati da ćemo proći u finale u dva meča ali da će utakmice biti kvalitetne i zanimljive u to budi siguran.

Reply
šimin апр 11, 2013 at 11:13

U poslednje vreme VK “Vojvodina“ je klub koji daje najviše mladih i talentovanih vaterpolista, što je pre nekoliko meseci izjavio i predsednik našeg vaterpolo kluba. Zbog toga je sasvim nesportski da ih toliko podcenjuješ.
Sva sreća pa naši vaterpolisti ovom susretu neće prići tako kao što mu ti prilaziš kao navijač, jer mislim da bi se loše proveli.

Reply

Leave a Comment