Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Почиње ватерполо плеј оф!

Počinje vaterpolo plej of
Počinje vaterpolo plej of
Počinje vaterpolo plej of

Ватерполо првенство Србије улази у саму завршницу. Дефинитивно ће бити најузбудљивије у историји, а одавно очи ватерполо света нису биле упрте у Србију, на клупском нивоу. Ове сезоне национални шампионат најјачи је у Европи, а најискреније се надамо да ће спонзори имати слуха и препознати жељу, успех и идеју коју су презентовали наши клубови и то продужити за будућност.

Да ово није само теорија, чињенице и аргументе можемо пронаћи тамо где је и најпотребније и где је мерило – Европа. Раднички из Крагујевца је минулог викенда освојио Еврокуп, а „Вечити ривали“ ће имати прилику да се пласирају на Ф4 Лиге Шампиона који се одржава у Београду. Можда буду и финалисти и тиме омогуће да се оба европска трофеја настане у Србији. Ф4 Лиге Шампиона није случајно додељен Београду. Дербији домаће лиге су обишли Европу, а спектакли и карневалске фантазије које је Црвена звезда приређивала и правила су биле тема ватерпола, најбољи маркетинг за српски ватерполо и најбољи поклон ватерполу као спорту, који полако клизи ка стању аматеризма.

Ташмајдан је постао познато одредиште европског ватерпола и слике препуних трибина базена нашег Таша, офарбане у црвено-бело, су биле насловнице многих интернет и штампаних медија. Али, менаџери немају користи од ватерпола, у њему нема новца. Има велемајстора, узбудљивих утакмица, гладијаторских борби, али ко то данас гледа. Није битна ни чињеница да сви играчи најбоље репрезентације света, која има ватерполо културу, играју у домаћем шампионату, чему треба да теже и остали спортови. Много је битније шта ће рећи менаџерски полтрони на месту „селектора“ репрезентације другог спорта, у који се кунемо, да би поставили своју повређену сујету и незнање испред циља и интереса спорта и народа, а зато примали новац који већи од укупног буџета наших најјачих ватерполо клубова. А када Савић, Удовичић, Прлаиновић, Гојко и Душко Пијетловић, Рађен, Филиповић… или неки нови клинци Страхиња и Виктор Рашовић, Ранђеловић, Мандић, Дедовић, Вапенски .. донесу срцем извојевану медаљу, онда се бусају у груди и трче испред Скупштине. Имамо их испред носа, само морамо мало да се потрудимо. А то мало је за ватерполо пуно. Неки Турци или Руси ће то видети, а онда ћемо у Галатасарају или Штурму гледати оно што смо имали на Ташмајдану, Бањици, Крагујевцу, Новом Саду, „11.априлу“, „25.мају“… Србији.

Најтрофејнији спорт, најбољи играчи, најјача лига у најтежој позицији. Парадокс. А шта ће бити на крају сезоне, питање је за државу и њен парламент. Какав спорт желите и да ли уопште желите спорт у Републици Србији? Желите ли да најмлађи уче од најбољих спортиста или најбољих муљатора и криминалаца? На вама је.

И поред свега, плеј оф ватерполо шампионата Србије, једног најтрофејнијих спортова земље који и данас доноси медаље у континуитету, стартује у среду. Никада јачи, никада узбудљивији.

Црвена звезда је завршила као прва на табели регуларног дела првенства. Уз Црвену звезду, место у плеј офу су заузели Раднички из Крагујевца са друге позиције, трећепласирани Партизан и четвртопласирана Војводина.

У полуфиналу 10. априла, 13. априла и у евентуалном трећем дуелу 20. априла, састаће се Црвена звезда – Војводина и Раднички Крагујевац – Партизан. Победници су тимови који први обезбеде две победе и бориће се за титулу шампиона државе. Поражени ће играти за треће место које води у Лигу Шампиона наредне сезоне.

Бањица је обезбедила учешће у Еврокупу следеће сезоне, а ЖАК и Београд су испали из Прве А лиге. У плеј ауту, баражу за попуну Прве лиге играће Дунав – Бечејац и Сингидунум – Наис. Наис је освојио Прву Б лигу, док је Бечејац заузео другу позицију. Своје место у лиги обезбедиће тимови који стигну до две победе, а термини одигравања су 10. април, 13. април и могућа мајсторица је заказана за 20. април.

Раднички из Крагујевца је у суботу освојио први трофеј у историји клуба, Еврокуп и тако постао трећи клуб из Србије који се окитио европском медаљом, после Партизана и Бечеја. Црвена звезда и Партизан своје мечеве у четвртфиналу Лиге Шампиона играју 17. априла и 30. априла – 1.маја, против Сегедина и Спартака из Волгограда. Ф4 Лиге шампиона одржаће се у Београду 31.маја и 1.јуна.

 

Полуфинале

Дакле, у среду 10. априла, на програму су први мечеви полуфинала плеј офа ватерполо Прве А лиге Србије. Ко год се пласира у финале, неће бити не заслужено. Црвена звезда и Раднички су велики фаворити, али ни Партизан и Војводина нису без шанси и адута. Црвена звезда и Раднички су због појачања током лета одмах сврстани у фаворите и очекује се њихов окршај у финалу.

 

Црвена звезда – Војводина

Пре свега због играча и идеје која је обележила ватерполо сезону, појачања која су летос стигла у Црвену звезду, наш тим је од самог старта првенства фаворит. Али и поред феноменалних играча, међу најбољима на свету, највећа снага Црвене звезде је у тренеру, Дејану Савићу. Икона овог спорта је енормно своје знање и огроман ауторитет подредио тиму, па је наш тим заиста један јак колектив, јака целина. Када је Црвена звезда комплетна, Егер је најбоље осетио како то изгледа. У великој већини утакмица и без Прлаиновића, Рађена, Шефика и Душка Пијетловића, млади тим црвено-белих је био веома сигуран.

Са друге стране, Новосађани су увек незгодни. И поред продаје најбољих играча, имају добар тим. Ослањају се на сопствене снаге. Познато је да Војводина има једну од најбољих ватерполо школа, а овај тест ће показати колико могу против најбољих. И поред одлазака Вапенског, Матовића и Басаре, тренер Дејан Станојевић на располагању има талентован тим.

У првенству је Црвена звезда славила оба пута, као и у полуфиналу Купа.

 

Раднички – Партизан

Раднички је направио одличан тим током лета. Довољно је поменути Вању Удовичића, а ако њему придодате Филиповића, Ћирића, Злоковића, Гака добијате тим за страхопоштовање. Немилосрдно су ломили противнике током првенства. Освојили су Еврокуп са свим победама. И са правом су, уз Црвену звезду, сврстани за највеће фаворите. Иако је екипа кратко на на окупу, делује да је бивши селектор Дејан Удовичић успео да добро уигра тим.

Међутим, Влада Вујасиновић је направио одличан, млади тим који је спреман на све изазове. Победом у дербију и победом над Радничким у полуфиналу Купа је то и показао. Екипа Партизана је и поред тога што је доминирала у домаћој лиги дуго, иако осим Војводине нису имали озбиљнијег такмаца до прошле сезоне и пре две године била првак Европе, је остала у сенци Црвене звезде и Радничког. Али, са Сором на голу и Митровићем, Мандићем, Јокићем, Дедовићем, Суботићем, Басаром, Матовићем, Ћуком и осталима у екипи дефинитивно није за потцењивање. Раднички је то најбоље осетио. А ако по јачини гледано овако изгледа трећи по јачини тренутно тим у земљи, јасно је да нас очекују узбудљиви дуели.

У првенству је Раднички победио оба пута и тако нанео „комшијама“ први пораз после јако дугог периода, а у полуфиналу Купа, славио је Партизан.

Можете видети и термине полуфинала и финала. Могуће су измене термина због обавеза наших клубова у Лиги Шампиона.

 

Полуфинале

Први меч:  10.април

Други меч:13.април

Трећи меч: 20.април

Финале

Први меч:  27.април

Други меч: 4.мај

Трећи меч: 7.мај

Треће место

Први меч:  27.април

Други меч: 4.мај

Трећи меч: 7.мај

BVK Crvena zvezda
BVK Crvena zvezda

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

12 comments

Zvezda апр 9, 2013 at 14:02

Vojvodinu lako dobijamo,tek sad idu pravi dueli i u Plej ofu i u Evropi

Reply
iznogud8 апр 9, 2013 at 09:55

pise lepo da se i finale igra na 2 dobijene…Znaci najvise 3 meca..Mislim da mozemo da osvojimo imamo prednost domaceg terena

Reply
Zvezda Velikan апр 8, 2013 at 23:07

Idemo Zvezdo, ne sumnjam u vas i da cete osvojiti titulu! Imamo visok kvalitet, htenje, znanje, najbolje navijace… Vojvodinu cemo lagano izbaciti, a u finalu po meni, ceka nas Radnicki, koji ce biti puno umorniji i zasiceniji jer je osvojio Evrokup…

Reply
nn апр 8, 2013 at 21:22

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Reply
Ognjen апр 8, 2013 at 20:57

Ako malo bolje pogledate, ovaj raspored odgovara iskljucivo Radnickom:
prvo, izmedju nihovog drugog i eventualnog treceg meca sa Partizanom, Partizan igra sa Rusima bitnu utakmicu
Drugo, sa nama na nasem terenu na tasu igrace dve utakmice 27 aprila i 4 maja, a mi 1 maja igramo na tasu revans cetvrfinala sa Segedom, jako bitna utakmica za prolaz na fajnal for, a par dna pre i posle te utakmice igracemo mozda najbitnije utakmic u domacem sampionatu ove godine, gde treba da ostvarimo prednost pred selidbu u Kragujevac, posto se finale igra na 3 dobijene, a mi cemo umorni igrati te dve utakmice zbog cetvrtfinala sa segedom, gde ce se verovatno i tu osetiti umor serije sa radnickim….Nisam teoreticar zavere, ali sve ide samo na ruku Radnickom, a znajuci da trener pomenutog kluba i njegov brat vedre i oblace u nasem savezu, malo mi je to cudno…uostalom setite se samo sudjenja koje smo imali u KG…

Reply
alo? апр 8, 2013 at 20:11

Dal bi grobarski sajt nekad napisao ovakvu najavu,ili bi po navici vredjali nas klub!?

Reply
Bosko апр 8, 2013 at 18:03

неће бити не заслужено – грешка 🙂
није заслужено или је НЕЗАСЛУЖЕНО!
Пошто си ти аутор текста и треба да будеш неки примјер српског правописа, јер многи ће да прочитају и мислиће да се тако стварно пише!
У сваком случају ово је одлично за српски влатерполо и спрски спорт у цјелини. Имамо најјачу лигу у Европи и имамо освајача Еврокупа, надам се и учеснике на Ф4 у Београду. Одиграли смо много јаких мечева и мислим да ће то бити довољно да прођемо Мађаре 🙂 а надам се и да су паре од Гаспрома биле довољне да се играчима исплате плате које су касниле по неколико мјесеци. ‘Ајмо СРБИ сви сложно! СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ!!!

Reply
marko апр 8, 2013 at 16:26

da li zna neko da li su igraci isplaceni od onih 90 000 ili je to neko strpao u dzep

Reply
Bosko апр 8, 2013 at 18:11

45 000 evra su dobili, a ne 90 000…a mene i to zanima, ako neko ima informacije neka napise ovde 🙂

Reply
marko апр 8, 2013 at 19:06

ja cuo tj. procitao 90 000 vaterpolisti, 150 000 KK ali nema veze pitanje je samo da li su dobili igraci jer su vise nego zasluzili plus moze da im bude i podstrek za sledece meceve

Reply
dexy122 апр 8, 2013 at 20:33

Pa Viktor Jelenic je rekao da su dobili 45000 i da treba jos da dobiju toliko, a siguran sam da on nije uzeo te pare za sebe.

Reply
Slavko апр 8, 2013 at 21:25

Leave a Comment