Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Лазовић: „Враћамо самопоуздање и форму“

Darko Lazović

img_4150-1_0Један од најбољих играча на мечу против Хајдука, Дарко Лазовић, истакао је да је задовољан својом партијом, као и осталих саиграча, те екипа сада има самопоуздање и диже форму у наставку првенства. Ипак он сматра да не треба издвајати појединце, иако су Абиола Дауда и он дефинитивно били главне карике.

„Јесте, одиграо сам добру утакмицу, али не волим то да доживљавам као лични успех. Истина је само та да смо Дауда и ја искочили у тренутку када је цела екипа одиграла добро, опуштено, надахнуто. Ко зна како би све то изгледало да, као и неколико пута овог пролећа, нисмо били на свом нивоу. Могу само да похвалим целу екипу, јер смо у среду одиграли можда и најбољу утакмицу овог пролећа. Томе нам је помогао рани гол у првом полувремену, после чега је све било лакше. Деловали смо доста сигурније с лоптом и, што је можда и најважније, други пут заредом добили утакмицу без примљеног гола. То нам је свима подигло самопоуздање, јер као да осећамо да се враћамо у форму коју смо у једном тренутку негде изгубили“, каже Лазовић за Мондо.

На питање да ли је Дауда заслужио похвале навијача, медија и тренера, Дарко одговара

Сигурно! И честитам му, добар је играч дефинитивно. Али, морам да кажем да поред њега имамо још много добрих решења у нападу. Док је био стандардан, Мудри је био први стрелац лиге, сада је на другом месту, дао је десет голова, а не треба заборавити ни два млада нападача која имамо, Ожега и Миху. Од њих много очекујем у будућности и тврдим да ће Звезда с њима имати успеха

Да ли екипа делује опуштеније на терену од када је тренер Са Пинто и који је разлог за то?

„Нисам сигуран да је само до промене тренера, јер нам је и Сале (Александар Јанковић прим. аут) о томе причао, да би требало да будемо опуштени, да верујемо у себе и да ће онда све доћи на своје. Из овог угла ми се чини да је Сале више веровао у екипу од нас самих. Нисам сигуран шта је разлог, али нови тренер успео је да направи помак у том смислу и искрено верујем да можемо много боље, већ у наредној утакмици, у Смедереву“.

После два везана ремија Партизана, бодовна разлика смањена је за четири бода, а после 22. кола многи Звездаши се надају да може и још мало да се умањи

Нама је највише жао што у овом тренутку немамо мању разлику за Партизаном, нарочито кад смо видели да су везали два ремија. Али, шта да радимо? Нећемо се освртати, има још много да се игра и даћемо све од себе да остваримо сваку победу до краја шампионата, па ћемо видети… Из овог угла не делује да имамо много шанси да их стигнемо, али ко зна. Док има и теоретских изгледа, борићемо се. Уосталом, када играш за Црвену звезду потпуно је небитно какве су ти шансе уочи наредне утакмице – мораш да идеш на победу“.

Да ли ће победа на дербију бити макар утеха ако се не освоји титула?

Титула не може да се пореди ни са чим и сигурно нећемо размишљати већ сада у стилу – хајде бар да добијемо дерби… И са и без победе у дербију остао би велики жал ако бисмо остали без титуле. А и рано је да мислимо на дерби. Када дође време за то, сигурно да ћемо имати пуно самопоуздања јер смо добили четири у низу. Највише бих волео да до тада заређамо победе и додатно смањимо разлику, па да играмо и за титулу и за дерби. Зато је најбоље да сада размишљамо само о првој наредној утакмици“.

Лазовић се искрено извинио навијачима, јер како каже добро разуме како се осећају после свега.

„Ја бих само хтео на крају да се захвалим навијачима. Њих ми је највише жао и често се лоше осећам када видим какву нам подршку пружају, а знам да им је тешко. Пет година нисмо освојили титулу, заостајемо 11 бодова за Партизаном и њих дође 15, 20 хиљада. То нема нико и то нас све обавезује да наставимо да се боримо, па шта буде… Али биће ми јако жао ако се догоди да на крају ни они, ни ми, не прославимо титулу.“

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

7 comments

INĐIJA апр 6, 2013 at 19:46

A da sacekamo maj da vam se jos malo vrati?

Reply
CIGANIN DO GROBA! апр 7, 2013 at 08:42

Inđijanac, oni polako vraćaju samopouzdanje, ako, lepo je to. Ko zna, možda si u pravu, pa im se tek u maju vrati skroz.
Red je da i ti kao navijač vratiš malo samopouzdanja, pa protiv Spartaka da dođeš na Marakanu. Čisto da se „potpomognemo“ oko vraćanja samopouzdanja igrači i mi. Zajedno na stadionu.

Reply
INĐIJA апр 7, 2013 at 11:38

Otkud ti znas da ne dolazim i koliko imas godina kad pocinjes sa tim cuvenim “za pocetak dodji na stadion“?
Recimo da sam od pocetka polusezone izostao na samo jednoj i ovoj danas, ako ti je to dovoljno. A sto se Lazovica tice, pa dobro je biti optimista, ali ja ovu izjavu citam vec godinama. Sto mu se nije vratilo protiv radnickog pa da nam sad bude 10 puta lakse?

Reply
Coki81 апр 6, 2013 at 13:50

Obavesti i njih da se ne zbune kad odu u N.Sad 😉

Reply
Delija апр 6, 2013 at 13:34

Vratite i titulu 😀 Mozda sam lud al ja znam da cu da se radujem u NS-u 26 😀

Reply
@Delija апр 6, 2013 at 19:47

Ti nisi lud ti si paljevina,ae bre pre 2 nedelje svi kukali a odjednom skoro svi ti koji su kukali loze se i vicu titula,titula,bla bla i opet cete da se razocarate…

Reply
CIGANIN DO GROBA! апр 7, 2013 at 08:48

Ako brate, u toj veri i jeste razlika između nas navijača i gledaoca. Bar to nam niko ne može oduzeti, da se nadamo.
Na kraju krajeva, što reče Dostojevski: „Bolje je verovati u svašta, nego ne verovati ni u šta“. Tačno.

Reply

Leave a Comment