Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

У Крагујевац са Брауном и без Радивојевића

img_1097Кошаркаши Црвене звезде Телеком враћају се у Крагујевац, место за које их ове сезоне вежу лепе успомене. Пре месец и по дана црвено-бели су управо у крагујевачкој дворани Језеро освојили Куп Радивоја Кораћа, шести у историји клуба.

Овог пута кошаркаши Црвене звезде Телеком са Крагујевчанима спуштају завесу на лигашки део такмичења у АБА лиги. Тренер црвено-белих Влада Вукоичић очекује да ће његови изабраници одиграти добро и да ће материјализовати одличан рад на тренинзима последњих недеља:

Већ неких месец дана играмо у ритму једне утакмице недељно. То нам је омогућило много више прилике за тренинг. Када се промени ритам играња, обим и интезитет тренирања то у почетку не даје резултат, али како време одмиче увиђа се напредак. Очекујем да ће нам се предан рад исплатити, да ћемо играти боље и да ћемо побеђивати – почео је причу Вукоичић и додао:

Крагујевчани су доброј позицији, остварили су примарни циљ, а то је био излазак у Европу. Такође, обезбедили су пласман на Фајнал-фор чему су се надали и стремили и што је највећи успех у историји клуба. Последњих десетак утакмица играју јако добро, бележе одличне резултате, имају изванредну форму. Њихов терен у Крагујевцу важи за веома тежак гостујући терен. Они су врло озбиљан и квалитетан тим и мислим да ће ова утакмица бити права завршница АБА лиге.

За дуел са Крагујевчанима црвено-бели ће бити јачи за повратника у тим, Елтона Брауна:

Он од понедељка тренира са екипом. Не могу да кажем да је у лошем стању, јер је имао тренажни процес и док је био ван тима, али не знам у каквој је форми јер није играо утакмице. Ово ће бити добро прилика да проверимо у каквом је стању и шта од њега можемо да очекујемо у наставку сезоне. Утакмица са Радничким биће права провера за то – објаснио је Вукоичић и потом нагласио кадровске проблеме у екипи:

Против Радничког неће моћи да игра Вук Радивојевић. Он има проблема са коленом и неће тренирати неколико дана, али очекујем да његова пауза неће бити дуга.

У медијима се у неколико наврата провлачила прича о евентуалним калкулацијама пред дуел црвено-белих и Крагујевчана. Све те наводе Вукоичић је јасно демантовао:

Не знам који су мотиви, жеље и не знам ко су људи које се баве калкулацијама, али ми се тиме не бавимао. Наша највећа жеља да добро тренирамо и играмо. Знамо да смо губили неке утакмице ове сезоне и да нисмо савршен тим, али смо много више пота побеђивали зато размишљање која би нам екипа евентуално више одговарала не пије воду. Јер, много тога може да се деси у наредних месец дана. За нас је најважније да добро тренирамо, да добро играмо и да имамо што више расположених играча, а у том случају име противника постаје мање битно – закључио је Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

VESICU ODLAZI! мар 22, 2013 at 15:47

Pobediti djavole u Jezeru i pokazati debeloj svinji da smo mi Crvena Zvezda,satkani od sampionskog materijala i da ga se ne bojimo,a on neka vidi sta ce.Ovom pobedom bi isli na krocenje debele svinje u polufinalu i tako ih izbacili iz konkurencije za plasman u Evroligu.Zvezda sampion!Napred Zvezda

Reply

Leave a Comment