Moja Crvena Zvezda
Архива

Isah i Robi pred gostovanje Metalcu

Isah i Robi

Dan uoči gostovanja Crvene zvezde u Kragujevcu, ekipi Metalca, trener Robert Prosinečki i vezista Aval Isah izneli su svoja očekivanja pred utakmicu.

– Svaka utakmica je važna, tako da nam je i sutrašnja, samim tim što je Metalac pre godinu dana pobedio, i tada smo praktično izgubili titulu. Verujem da smo mi favoriti i sa pravom verujem da ćemo igrati isti fudbal kao i do sada. Nadam se dobrom angažmanu mojih igrača i nadam se da ćemo sutra pobediti. Verujem da su moji momci spremni fizički, da imamo samopouzdanje, atmosferu i da na kraju krajeva igramo dobro. Verujemo da ćemo tako nastaviti i posle Metalca – rekao je Prosinečki.

Aval Isah dobro pamti prošlogodišnju partiju Zvezde u Kragujevcu.

– Mi svi znamo kako smo igrali tamo prošle godine. Izgubili smo. Ali sada nije takva situacija u ekipi, sada smo spremniji, i ova utakmica je veoma važna za nas. Ekipa nije ista kao tada, i idemo tamo da pobedimo – jasan je Isah.

Prosinečki je istakao da mu je jedino važna igra njegovog tima.

– Uopšte me ne zanima kako igra Metalac. Tu i tamo ih poznajem, porazgovaram sa saradnicima o njima, ali samo razmišljam kako igramo mi. Ako budemo igrali kako smo igrali do sada, neće biti problema, sve do utakmice sa Partizanom gde će se, po meni, rešiti prvenstvo. Mislim da su moji momci spremni za to. Znamo kvalitete drugih ekipa, ali mi se nećemo prilagođavati nikome, neka se oni prilagođavaju nama. To nije bahatost, nego jednostavno tako razmišljam jer imamo kvalitet za to, kao i samopouzdanje koje smo dobili nakon prethodnih utakmica. U fudbalu se svašta može desiti, ali ja razmišljam, i imam pravo da razmišljam, samo o pobedi. Sutra će od starta zaigrati: Stamenković, Ninkov, Vilotić, Tošić, Mikić, Isah, Evandro, Kadu, Borha, Kaluđerović i Jevtić rekao je Prosinečki.

O dešavanjima van terena Prosinečki ne želi previše da komentariše.

– Ja sa igračima nijednom nisam pričao o suđenju. Kada ste me pitali prošli put za suđenje u Subotici, rekao sam da neću da ulazim u to. Sudije rade svoj posao, sad da li dobro ili loše, neću da ulazim, to vi morate presuditi i reći. Ja se nadam da ćemo imati korektno suđenje, ne tražim nijednog trenutka da nam neko pomogne. Sigurno ima grešaka, sad da li su namerne ili ne, ne mogu i neću ulaziti u to. Mi ćemo naš posao odraditi maksimalno, odigraćemo dobro i pokušati da pobedimo – kaže Prosinečki.

Tražili su novinari od Isaha da prokomentariše svoju igru u ofanzivi, ali je Prosinečki odgovorio umesto našeg veziste.

– Uloga Isaha, Mićka, ili nekoga ko igra na toj poziciji, ne traži da ide napred. Ja ne tražim da oni daju gol, niti zadnji pas. Tražim da drži sredinu, i on to u poslednje vreme odrađuje fenomenalno. U mom sistemu on igra ono što treba da igra, ja verujem da on može ići napred, ali u mom sistemu on mora biti tampon između odbrane i sredine i napada. Ko god da igra, da li Isah ili Mićko, ima najteži posao na terenu, u mojoj nekoj formaciji. Ja sam prezadovoljan njihovim igrama. Naravno da mogu i više pružiti, ali ja sam prezadovoljan.

Odgovorio je trener Crvene zvezde i na pitanje o statusu Adija.

– Pričao sam i sa Adijem i sa igračima, ništa ne krijem. Prvo razgovaram sa timom, pa tek onda sa vama. Razgovor sa Adijem je trajao dosta dugo, pričali smo o celoj situaciji. On jeste ponovo u konkurenciji, ali će morati puno da se potrudi da bi zaigrao. Sve zavisi od njega, i od njegovog rada, truda, i svega što treba da krasi jednog profesionalca. Neće biti u konkurenciji za Metalac, što ne znači da neće biti protiv Slobode – istakao je Prosinečki.

Utakmica u Kragujevcu počinje sutra u 14:00 časova, a direktno je možete pratiti i na sajtu www.zvezdatv.rs.

Takođe obaveštavamo sve navijače da će sutra u Red Star Shop-u u Kragujevcu, važiti popust od 30% na sve proizvode.

Повезане вести

7 comments

Comments are closed.