Moja Crvena Zvezda
Архива

Mrakić: „Košarkaši i rukometaši sekcije fudbalskog kluba“

Mrakić i Prosinečki, foto "Novosti"

Nešto o čemu se pisalo proteklih meseca dana kao opcije za nastavak egzistencije rukometnog i košarkaškog kluba, koji kubure već godinama sa finansijskim problemima, moglo bi da postane realnost. Dušan Mrakić, član rukovodstva FK Crvena zvezda, ističe da se sprema sistem koji neguje i Barselona.

„Dileme nema, pomoći ćemo klubove iz našeg sportskog društva kako se ne bi dogodilo ono najgore – prestanak aktivnosti. Planiramo, inače, da kopiramo sistem Barselone, gde se sve sekcije finansiraju iz iste kase, pa bismo i mi preuzeli takvu obavezu u dogledno vreme. Oseća se u vazduhu lepa atmosfera, ali nismo još blizu cilja: ne smemo više da prodajemo najbolje igrače da bismo kao klub preživeli“, rekao je za „Sport“ Mrakić.

Mrakić najavljuje finansijsku konsolidaciju i ulazak još jednog velikog sponzora u klub (verovatno Telekom).

„Pred Zvezdom je finansijska konsolidacija, Rusi su nam pritekli u pomoć i pomažu, obezbeđen je i novac i ne mala suma za euro licenciranje, krenuli su i razgovori i već nikle ideje oko rekonstrukcije stadiona. A kad taj posao bude završen, moći ćemo, sasvim sigurno, da živimo od tog novca i prihoda. I ne samo to, blizu smo konačnog definisanja novog sponzorskog ugovora s jednom poznatom kompanijom, što će nam omogućiti u bliskoj perspektivi pokrivanje finansijskih minusa zbog kojih imamo problema s blokadom žiro računa. Ugovor sa Gazpromom ima strateški značaj za Crvenu zvezdu, pa će u bliskoj perspektivi biti reprogramiran dug od više desetina miliona evra.“

Član našeg rukovodstva ističe da će mladi fudbaleri, ponikli u Zvezdi, i na dalje dobijati priliku u prvom timu.

„Napravljen je dobar potez angažovanjem Roberta Prosinečkog, njegov dolazak već pokazuje zapažene rezultate, pogledajte samo novi talas mladih igrača kojima će se Zvezda dičiti. Mijajlović je prvi u nizu, na vrata prvog tima brzo će pokucati, verujte, i Stojković, Spasić, Čaušić… Biće stubovi kluba, kao neke ranije zvezde“, rekao je nekadašnji sudija, i dodaje da omladinski pogon kluba funkcioniše veoma dobro, što pokazuju i nedavno tri dobijena „večita derbija“ u jednom danu.

„Napravljen je zaokret u radu Omladinske škole na čelu sa Dostanićem, u poslednjih deset godina to je bio najveći klupski problem, renesansa je stigla, sve selekcije vode u odgovarajućim ligama. A trebalo je prošle nedelje pratiti tri Zvezdine selekcije u duelima sa Partizanom, upisane su tri lepe pobede, uz naše opšte zadovoljstvo.“

Повезане вести

19 comments

Comments are closed.