Moja Crvena Zvezda
Архива

Ninkov odigrao preko 100 utakmica za Zvezdu

Pavle Ninkov

Zvezdin kapiten Pavle Ninkov nije samo najborbeniji i najspremniji igrač našeg kluba već je od skora i član prestižnog kluba „100“ Crvene zvezde. Ninkov je, naime, ovog proleća u crveno-belom dresu došao do brojke od 100 utakmica i to na meču sa Jagodinom, gde je u igru ušao zbog povrede Stevana Reljića.

– Nisam ni ja znao tačan broj mečeva. Posebno nisam znao da ću stoti upisati u Jagodini gde nije bilo predviđeno da igram. Ipak, zamenio sam Reljića i nekoliko dana kasnije drug mi je javio da imam sto mečeva. Proverio sam i ispostavilo se da je tačno – kaže Ninkov, koji je u međuvremenu stigao do broja 105.

Ispred našeg kapitena je mnogo igrača u istoriji Zvezde sa nekoliko stotina mečeva, ali sigurno je da je Ninkov ponosan i na svoju brojku.

– Lepa je to cifra, bez obzira što ima mnogo njih sa više nastupa. Nadam se da ću ostati upamćen po dobrom kod navijača našeg kluba.

O njegovom odlasku iz Crvene zvezde redovno se piše po medijima poslednjih godinu dana, ali…

– Rekao sam već da me te priče ne zanimaju. Kad bude prave ponude mislićemo na nju, a do tada mislim samo na šampionsku trku sa Partizanom i dobre igre kod Prosinečkog. Motiv svih igrača je ogroman i nadam se da ćemo stići do cilja.

O predstojećem duelu sa „večitim rivalom“ i Zvezdinim dobrim partijama ovog proleća Ninkov ne želi da priča previše.

– Iza nas je nekoliko sjajnih utakmica ali mislim da možemo još bolje. Definitivno je ovo naše proleće. Videćemo da li će se završiti kako treba, ne treba obećavati i pretiti, poštujemo Vojvodinu i Partizan i to ćemo im pokazati na terenu – jasan je Ninkov.

Nema sumnje da je Zvezdin kapiten napravio lep jubilej, videćemo da li će imati prilike i da poveća broj mečeva u sezonama koje dolaze ili ćemo ga gledati u dresu nekog evropskog kluba.

Повезане вести

4 comments

Comments are closed.