Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Савићевић: „Лакше играм уз савет искуснијих“

imageЦрвена звезда се са припрема у Анталији враћа физички и тактички спремнија и јача у односу на јесењу полусезону за Вукана Савићевића. Млади фудбалер из омладинца који се залагањем и односом према дресу изборио за место у авиону за Анталију, за нешто више од месец дана прошао је пут до готово извесног стартера у мечу првог кола пролећне полусезоне са Јавором. Указану шансу тренера Јанковића схватио је озбиљно, испунио све постављене захтеве и упио много савета старијих саиграча. Ипак, када се вечерас касно, заједно са остатком екипе врати за Београд, очекује да га сачека мамина проја, и сестра коју је највише пожелео и за коју је веома везан.

„Током ових месец и по дана припремног периода највише ми је недостајала породица, сестра посебно. И домаћа храна, конкретно мамина проја са сиром„, са неодољивим дечачким осмехом рекао је Вукан који се такође ужелео и друштва са којим планира већ сутра да се нађе у неком кафићу „у крају“ и преприча им доживљаје из Анталије.

Није лако, то сви који су икада имали било какве везе са фудбалом знају, провести као најмлађи члан екипе дуг временски период одвојен од куће и најближих. То могу само стабилни момци, јаког карактера. Вукан очекује да добије прилику да заигра на великој сцени, на Маракани, пред пуним трибинама. Али и ако не буде тако у среду у дуелу са Ивањичанима, за њега никакав проблем.

„Спреман сам уколико ми тренер укаже шансу да пружим свој максимум и верујем да могу да одиграм квалитетно. Када сам полазио у Турску нисам размишљао о минутажи, већ само да одрадим припреме што је боље могуће. Много су ми помогли старији и искуснији играчи. Увек су били ту за мене, да ми пруже подршку и дају савет. Највише Милијаш и Лука Миливојевић. Говоре ми како да се поставим, где да се померим, и уз њих ми је много лакше да играм„, не штеди похвале на рачун својих саиграча млади Београђанин.

Позиција иза нападача није страна Савићевићу, јер је офанзивног везисту играо и током омладинског стажа.

„У млађим селекцијама сам играо на истом месту као и у првом тиму. Мислим да сам најкориснији и да могу највише да пружим као полушпиц. Мој утисак је да смо као екипа много уигранији у односу на јесењи део полусезоне и да ће се то видети на терену. Нема сумње да ћемо дати све од себе да наредно пролеће буде „Звездино“ – истакао је омладински репрезентативац Србије.

Такође, Вукан има велику жељу да на мечу следеће среде против Јавора трибине буду добро попуњене, да Црвена звезда освоји три бода и да тако на најлепши могући начин обележи свој евентуални деби као стартер у дресу омиљеног клуба.

– Много бих волео да видим на стадиону доста публике. Не знам да ли ћу играти од првог минута, о томе одлучује тренер, а моје је да га слушам и испоштујем сваку његову одлуку. Много година уназад навијачи нас подржавају, не сумњам да ће тако бити и убудуће, односно у наставку сезоне“ закључио је Вукан Савићевић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

Tole dozivotna феб 21, 2013 at 18:56

Dokle bre izjave(ne tice se ovog decka)…prosle sezone Bajko (macka) osvajamo titulu,Mladenovic nikoga se ne bojimo,Milivojevic jaci nego ikad itd…pa dokle bre vise…pokazite to na terenu a ne samo hvalospevi…ja da sam trener zabranio bih svaku komunikaciju igraca sa medijima

Reply
emirko svemirko феб 21, 2013 at 15:16

Mislim da zasluzuje mesto protiv Javora dobre pripreme za njega mislim da uzimamo titulu iskreno mnogo smo jaci nego na pocetku sezone Stojadinovic radi sjajan posao 😀

Reply
zvezdan феб 21, 2013 at 15:15

Ma pravo ZVEZDINO DETE momak je sasvim ok.Dokle god bude slusao dobronamerne savete bice od njega nesto izrasce u velikog majstora , a ne da mu buci vec sad glava od nekih cifri

Reply
Igor феб 21, 2013 at 15:10

Nek pozajmi Stojadinovic 700 hiljada evra da isplatimo ovaj Borac vise a posle cemo lako. ❗

Reply
mariachi феб 21, 2013 at 16:35

Mora prvo blokada da se skine pa tek onda mozemo da platimo dug. Ne sme mimo racuna 😉

Reply
radovan феб 21, 2013 at 14:57

Samo hrabro majstore,tvoje vreme dolazi…… 😆

Reply

Leave a Comment