Moja Crvena Zvezda
Најновије

Конференција пред Уникс: „На победу без калкулација“

Vuk i VukoicicЈош један велики дуел на евросцени предстоји кошаркашима Црвене звезде Телеком. На такав закључак упућује чињеница да Уникс има изузетно квалитетан и по именима веома атрактиван састаав, али и податак да су све карте за овај меч у понедељак распродате за само два и по сата. Утакмица је на програму у среду у 19 сати и 30 минута, капије дворане Пионир биће отворене већ од 17 сати, а директан пренос обезбеђен је на ТВ Б 92.

За разлику од меча у далеком Татарстану Звезда ће овога пута бити јача за Предрага Самарџиског, ново појачање на центарској позицији.

У табору црвено-белих влада одлична атмосфера, а цео тим и стручни штаб са много мотиве прилазе мечу са Униксом:

– Одмах након утакмице са МЗТ-ом кренули смо са припремом за следећег ривала. Претходна два меча у Еврокупу нисмо одиграли на највишем нивоу и због тога имамо велику жељу да против Уникса поправимо утисак. Морамо да будемо сконцентрисани од првог минута и не смемо да размишљамо о евентуалном надокнађивању разлике из Казања. Треба да наметнемо свој ритам, одиграмо енергично и да сјајну подршку коју ћемо имати са трибина претворимо у предност – рекао је борбени бек црвено-белих Вук Радивојевић и потом посебно нагласио:

– Замолио бих навијаче да не убацују било какве предмете у терен, јер би наредна казна била веома ригорозна, тј. дошли бисмо у ситуацију да играмо утакмице без присуства публике – истакао је један од најискуснијих у Звездином тиму

Вук се потом освнуо и на притисак који је у одређеној мери спутао црвено – беле у дуелу са турским тимом у Београду:

– Мислим да смо доста научили из утакмице са Галатасарајем. Осим Игора, Рашка и мене, практично нико од осталих играча није био у прилици раније да игра у таквој атмосфери и требало им је времена да се навикну на све то. Знамо где смо грешили и врло смо мотивисани да те грешке исправимо. Знамо да нам даљи пласман зависи од овог меча и кључ победе је да поновимо приступ из последње утакмице у АБА лиги против МЗТ-а – закључио је Радивојевић.

Апелу за фер и спортско навијање придружио се и тренер Црвене звезде Телеком Влада Вукоичић:

– Казне које плаћамо су велике и представљају проблем за клуб. Не желим ни да размишљам о могућности да у мечу против Улма, који може бити кључан за даљи пласман, играмо без присуства публике. Молим навијаче за фер и спортско навијање. Нека нам буду ветар у леђа као и много пута до сада.

Стратег црвено-белих потом се осврнуо на дуел са екипом из Казања:

– Имали смо велики меч против Галатасараја на свом паркету, а и предстојећи са Униксом би требао да да буде сличан имајући у виду велико интересовање и чињеницу да нам у госте долази веома квалитетна екипа. У мечу са турским тимом подлегли смо притиску који се у јавности створио пре утакмице. Урадили смо детаљне анализе, мислим да смо извукли поуке и да смо сада јачи и стабилнији. Ако неутралишемо притисак и свест о томе да смо остали дужни публици, медијима и свима који нас прате, имамо аргументе да се надамо тријумфу – истакао је Вукоичић.

С обзиром на убедљив пораз у Казању, Влада Вукоичић осврнуо се и на евентуално достизање разлике из тога меча.

– Наш примарни циљ је да победимо и не бавимо се никаквим калкулацијама. Ако дођемо у прилику да тријумфујемо са убедљивом разликом, па чак можда и убедљивијом од оне из Казања, нећемо се тога одрећи. Али, своју стратегију не базирамо на таквим размишљањима. Уникс је тим који целе сезоне показује два лица и може се рећи да игра од сјаја до очаја. Елиминација из квалификација за Евролигу на старту сезоне оставила је одређени траг. Многи играчи су управо због тог такмичења дошли тамо и иако имају велике уговоре, постоји одређена врста разочарења због поменутог неуспеха. Треба да покушамо да својом добром игром у одбрани и вољним моментом пољуљамо њихово самопоуздање и покажемо већу жељу.

О шансама Звезде за пласман у четвртфинале Еврокупа Вукоичић је рекао:

– Наша ситуација није сјајна, али не може се рећи ни да је лоша. За пролаз су нам потребне минималне победе у све три утакмице до краја, од којих две играмо код куће. Не питамо се само ми и нисмо у позицији да некоме претимо, али има још доста да се игра и рано је за калкулације. Сви тимови су до сада играли у различитим расположењима и све је неизвесно до краја. Показало се да у нашој групи свако може свакога да добије и нико нема привилегију да у било ком мечу себи унапред упише победу – закључио је Влада Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

17 comments

Podgoricki Delija јан 29, 2013 at 20:09

Idemo Zvezdoo, muska igra donosi sigurnu pobedu kosarkaskom velikanu C.Zvezdi! Srce mi je puno kada sam video da su na mecu protiv Galatasaraja utakmici prisustvovali neki od Zvezdinih legendi, poput Zeljka Topalovica, Vlade Kuzmanovica…
Ako opet dodju, Delije, molim vas za jedan veliki aplauz ovim ljudima. Posebno mi je ostao u secanju legendarni Zeljko Topalovic.

Reply
milos јан 29, 2013 at 19:46

Ako Skot i Simonovic budu uobicajeni nema sta da trazimo u ovom mecu.

Reply
milos јан 30, 2013 at 13:18

Dobro, evo, neka budu na uobicajenom nivou i dobicemo sigurno! Da li vam to bolje zvuci? Koliko vas nema pojma ne o kosarci, nego o sportu uopste, to je potpuno nemoguce, ne mogu da verujem da u sportskoj zemlji ima toliko duduka za sport.

Reply
Nini јан 29, 2013 at 16:25

Markus De Nelson kida!(sto bi rekao Denda) 😀 😀 😀

Reply
Darko јан 29, 2013 at 16:20

Ne vezano za ovu temu, B92 je objavio da je drzava dala FK-u 10 miliona evra. Kada je to dala ? A ako nije ostro demantovati ovakvu vest i podici tuzbu!

Reply
marko јан 29, 2013 at 17:19

Jel to na TV-u, ili na sajtu? Moze li link? Ako nije problem… (ako je vest sa sajta)… 😕

Reply
milos јан 29, 2013 at 18:26

Video, narucen texk ili kvazi novinarstvo. Tuziti odmah ili demanti na naslovnoj i na svim vestima

Reply
Simic79 јан 29, 2013 at 19:13

Nije to nikakvo kvazi novinarstvo vec je to receno sa namerom. Sve sto je kod nas od nacionalnog interesa ili predstavlja nacionalni brend i instituciju je na njihovom udaru. To je njihova politika i onih koji ih finansiraju vec godinama. Nadam se da ce doci dan kada ce vrlo brzo biti ugaseni. Puna podrska organizaciji koja to vec trazi.

Reply
milos јан 29, 2013 at 19:45

Ne slazem se s tobom ama uopste, ali ne dam da mi niko dira Zvezdu. Naslov i sam tekst su u medjuvremenu promenjeni.

Reply
milos јан 29, 2013 at 19:06

Evo, promenili su i naslov i sam tekst!

Reply
dule јан 29, 2013 at 15:33

jer znaci da braun ili skot idu posto za nasu ligu i kup imamo viska stranca

Reply
Filip јан 29, 2013 at 16:16

ne mora niko da ide moze svaku utakmicu jedan da odmara. Cetiri u protokolu a ne u timu

Reply
marko јан 29, 2013 at 14:01

Pustite EK, skoncentirsite se na ABA ligu… Ne trosite se previse, jer EK 90% necemo proci dalje (zbog ubedljivih poraza)… Sve snage baciti na ABA ligu, jer jos nista nije gotovo!

Reply
Doctor јан 29, 2013 at 14:11

Eto ti znas na koje takmicenje treba da se koncetrisu! :facepalm:
Napred momci, crna serija svakome dodje, nama je dosla u nezgodno vreme, a sad da gazimo opet! Ajmo ‘ajde svi u napad!

Reply
marko јан 29, 2013 at 14:22

Znam, zato sto se istorse, i posle nam se desi Igokea, gde ne mozemo vola da ubodemo…
Bitno je da ja znam… E sad… :mrgreen:

Reply
n јан 29, 2013 at 18:33

Везе нема Еврокуп са поразом од Игокее.

Reply

Leave a Comment