Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Вукоичић пред МЗТ: „Респектујемо противника, идемо на победу“

VukoicicЦрвена звезда Телеком у недељу од 19 сати у дворани Пионир дочекује екипу МЗТ-а из Скопља са жељом да прекине негативну серију од три пораза. Звезда је у првом делу сезоне управо победом у Скопљу против МЗТ-а започела сјајну серију од 11 победа која је обележила први део сезоне, и сигурно је да навијачи црвено-белих прижељкују да се слични сценарио понови.

После потписивања уговора са фирмом Евентим карте за меч са МЗТ-ом се могу купити на свим продајним местима Евентим-а, у суботу и недељу, а на дан утакмице и на билетарницама дворане Пионир од 12 часова па све до почетка меча. Цене карата су непромењене и износе 200 динара (трибине), 500 (партер), 700 (плава и бела ложа) и 1000 (ВИП ложа).

– Прва утакмица са МЗТ-ом ове сезоне у Скопљу је била тврда и тешка за играње и гледање, ниједан тим није играо баш најсјаније. Након тога смо одиграли много добрих утакмица, али их је такође одиграо и МЗТ. Они тренутно на табели деле позицију од четвртог до седмог места. Против свих екипа са којима су играли ишли су на победу. Сигурно је да неће одустати од наде и жеље да оду на фајнал-фор АБА лиге. Ми имамо домаћи терен, знамо нашу амбицију, али смо свесни да морамо да респектујемо противника. Наша ситуација у којој смо три последње утакмице изгубили није најбоља, али сви покушавамо да их доживимо на позитиван начин и да извучемо поуке и лекције – констатовао је Влада Вукоичић, а након тога ушао у дубљу анализу Звездиног следећег противника:

– То је тим који је пети најбољи одбрамбени тим лиге. Њихов тренер инсистира на квалитетној одбрани, имају конкретан фонд играча који се добро ротирају. Успевају да држе висок ниво агресије, поготово у зони шута. Имају доста искусних играча који агресију компензују читањем у одбрани. Са доласком Оташевића имају добар темпо контранапада, он је неко ко је изванредан на отвореном терену. МЗТ има широк репертоар играча на које могу да рачунају. Често шутирају за три поена, а много пута су имали тимски проценат шута преко 40 процената, што није лако остварити. Ово су све ствари које знамо и које треба да покушамо да спречимо у мери која је довољна за победу – закључио је стратег Црвене звезде Телеком.

Потом су уследила питања новинара, а прво од њих се односило на недавне поразе црвено-белих. Влада Вукоичић је казао да је екипа свесна ситуације након њих:

– Не бих ставио све поразе у исти кош. Против Галатасараја смо стварно подбацили, нисмо били екипа која смо били у претходним утакмицама. Нисмо играли на начин на који смо навикли. Стегли смо се од превелике пресије и жеље да се енергија навијача и људи око нас испрати победом. Сами смо себе победили. У Александровцу смо играли дерби лиге, а те утакмице су ретко када лепе за очи. Играло се у таласима, имали смо добре периоде и падове, а једна лопта је пресудила. Можда су неки статистички параметри били лошији, али неки су били и бољи – рекао је Вукоичић, пре него што се осврнуо и на утакмицу против Уникса:

Руси имају изванредан тим. Против Улма су направили кикс и због њега у меч против нас нису ушли потцењивачки. Играли су на свом терену, а и вратили су им се неки играчи у игру. Ми нисмо изгледали толико лоше у првом полувремену, додуше то нисмо резултатски искористили. Пад се десио у нека два, три минута у другом полувремену, а после њега смо изгледали онако како смо изгледали. Играли смо против једног од фаворита за освајање Еврокупа, а имали смо и увертиру са путовањем у Казањ који је изазвао негативне ефекте у смислу пражњења и благог физичког замора.

Уследило је питање о шансама Звезде за освајање првог места у АБА лиги, а Влада Вукоичић је имао спреман одговор:

– У овом тренутку, да будемо реални, Игокеа има најбољу позицију. Све држе у својим рукама. За нас је важно да урадимо све што је до нас. Треба да побеђујемо у наредним утакмицама, а уколико се отвори могућност и прилика за освајање првог места – зашто да не? Али, Игокеа је на потезу – изјавио је тренер Звезде пре него што се осврнуо на подршку коју је добио од првог човека клуба, Небојше Човића:

– Та подршка заиста много значи, невезано да ли су победе или порази у питању. Нормална људска реакција је да цените кад вам неко каже да оно што радите вреди. Моје је да се бавим тренерским послом, да размишљам о тренингу, играчима, како да играмо, а о нечему другом ја не желим да ширим причу – закључио је конференцију за медије Влада Вукоичић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

8 comments

Delija јан 26, 2013 at 11:16

Moja porodica i ja smo okoreli zvezdasi!Moji nisu hteli da pricaju samnom kad sam igrao za partizan!!!! Samardziski kralj!

Reply
Delija јан 26, 2013 at 10:33

http://www.telegraf.rs/sport/514058-nemaju-dvoranu-igokea-nece-u-evroligu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
dexy122 јан 26, 2013 at 13:39

U slucaju da ne idu u Evroligu, Aba liga odlucuje ko ce ici mesto njih, iz ove cetvorke koja bude na prva cetiri mesta na kraju. Tu ce se pokazati koliko nas ABA liga voli, i ustupice mesto Buducnosti, Cedeviti, ili ko god se nadje u Final 4 a nije srpski klub. Navijam da u final four budu radnicki, partizan, zvezda i Igokea. Tako ce morati dati srpskom klubu, ali verovatno nece dati nama.

Reply
timmy јан 26, 2013 at 14:29

pa valjda u pravilima postoji odredba tipa ako prvi ne ide da ide drugi, to bi bilo logicno, a ne ono vadjenje sibice pa ko izvuce vecu, mada ko zna…

Reply
dexa7 јан 26, 2013 at 14:40

Pa realno ako ne udje Igokea trebalo bi dati drugoj ekipi mjesto.

Reply
dexa7 јан 26, 2013 at 14:43

Direktor ABA lige Roman Lisac je naglasio da u slučaju odustajanja, ekipa iz Republike Srpske može da odredi ko bi im bio zamena.
Je*i me ako ne prodaju mjesto grobarima,bruka ako to urade!Ovaj kaze da oni odlucuju,a nesta nisam siguran da ce nama dati mjesto. 😕

Reply
Ivan јан 26, 2013 at 15:16

Druze,jako si lose razumeo,bas suprotno kaze Lisac..:Kaze da nece Igokea odlucivati kome ce ona ustupiti mesto vec Aba liga o tome odlucuje!

RUK јан 26, 2013 at 10:19

Kako igrate, morate da „respektujete“ i KK „Ušće“… 😀

Reply

Leave a Comment