Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Вук: „Желимо да наставимо серију победа“

VukВук Радивојевић заузима све значајније место у историји Црвене звезде. Тако бар кажу бројке. Борбени бек је прошле сезоне ушао на ТОП 10 листу играча са највише наступа за Звезду, ове сезоне прославио је и 300. утакмицу у црвено-белом дресу, а тренутно је на шестом месту вечне листе.

Он је уједно и Звездин играч са највише одиграних утакмица у АБА лиги, а после дуела у Улму Радивојевић се пробио на друго место по броју наступа у еврокуповима. За Вука је меч са Улмом био 66. наступ на евросцени, а да би достигао водећег Предрага Богосављева (72 утакмице) недостаје му још седам мечева. Достигнуће за свако поштовање:

– Искрено, не размишљам о томе. Али, у последње време како дође која утакмица зову ме и кажу оборио си овај или онај рекорд. Не могу да кажем да ми све то не прија. Црвена звезда је велики клуб и наћи се на листи са таквим именима који су оставили траг у Звезди је велика привилегија – почео је причу Радивојевић и потом додао.

– Морам да признам да нисам ни знао да сам Звездин играч са највише утакмица у АБА лиги. Међутим, све то је некако логичан след ствари с обзиром да сам много сезона провео у Звезди. Осећам велику припадност клубу. Драго ми је да ћу на неки начин остати упамћен, али оно што пре свега желим са Звездом су тофеји и то сам неколико пута истицао.

Дуел са Галатасарајем биће 67. меч Вука Радивојевића у еврокуповима. О важности овог дуела излишно је говорити:

– Атмосфера у екипи је заиста сјајна. Ми у Новој години имамо стопроцентан учинак, односно три победе из исто толико утакмица. Наша жеља је да у том ритму и наставимо, иако знамо да нас очекује веома јака екипа са великим буџетом. Галатасарај је састав који је покривен на свим позицијама, веома су јаки унутра са неколико искусних играча, а спољну линију су додатно појачали са НБА плејмејкером Карлосом Аројом. Ипак, сматрам да ћемо уз велику подршку са трибина успети да победимо. За ову утакмицу влада незапамћено интересовање. Нама пуно значи што ћемо иза уз нас имати крцат Пионир, али морамо да задржимо хладну главу. Неопходно је да дођемо до наше игре и да будемо концентрисани током читаве утакмице јер до победе сигурно нећемо доћи лагано – завршио је Радивојевић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

Dragon јан 16, 2013 at 18:22

..AJMO..AJDE SAD NA POBEDU ;)..

Reply

Leave a Comment