Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Завршена тестирања, следи одлазак у Анталију

Тренер фудбалера Црвене звезде Александар Јанковић као што је и раније најављивао, пре одређивања списка путника за прву фазу припрема у Анталији своје изабранике подвргао је бројним тестовима.

_MDJ5229Након јутрошњег тзв. „бип“ теста млади стручњак могао је да се увери у комплетну спремност сваког од својих играча и да на основу тога одреди путнике за Турску. Милијаш и остали по изузетно хладном времену, и по полу залеђеној атлетској стази трчали су подељени у три групе. Циљ је био пре звучног сигнала истрчати деонице између чуњева који су били постављени око терена. Такође сваком играчу по завршетку напорног теста, чланови стручног штаба проверавали су пулс, односно ниво оптерећења.

Прву фазу припремног периода црвено-бели обавиће у периоду од 13. до 28. јануара и том приликом одиграти три контролне утакмице. Пут Турске експедиција клуба са Маракане, креће сутра, раним јутарњим летом са сурчинског аеродрома „Никола Тесла“. Као и претходне године, играчи и стручни штаб биће смештени у хотелу „Калиста“ где ће боравити до 28. јануара. Следи повратак у Београд на неколико дана, а затим и нови одлазак на исто одредиште на други део припрема који ће трајати од трећег до 21. фебруара. Први меч у пролећном делу сезоне Црвена звезда игра против Јавора 27. фебруара на свом стадиону.

Током припрема у Турској планирано је да изабраници Александра Јанковића одиграју 12 контролних сусрета. Три утакмице заказане су за први део припремног периода од 13. до 28. јануара, док ће преосталих девет бити распоређено у другој фази, од 03. до 21. фебруара. Ривали Црвене звезде у првом делу припрема биће 21. јануара турски трећелигаш Ејуп, затим 24. немачки четвртолигаш Берлин атлетик и три дана касније руски прволигаш Амкар.

Након што се врате за Београд и поново одлете за Турску, форму црвено-белих „контролисаће“ почев од 8. а закључно са 20. фебруаром следећи тимови: аустријски Рид (8.2), Локомотива Тбилиси (9.2), Слован из Братиславе (11.2), Шан из Лихтенштајна (12.2), затим Есбјерг (14.2) и Рандерс (15.2), Петролул (17.2), Ред Бул Салцбург аматери (18.2) и коначно 20. фебруара украјински Шахтјор. Изузетно густ распоред сусрета омогућиће тренеру Јанковићу да скоро свакодневно има увид у форму и напредак својих изабраника.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

otpisani101 јан 12, 2013 at 15:47

istina je surova ali je istina…vise ni zvezdina deca ne zele da igraju za zvezdu…ali budimo posteni u zadnje vreme su dolazila pjacanja sumnjivog kvaliteta a zvezdina deca slata na kaljenje…dakle zvezdina deca nisu dobijala ni onoliko minuta koliko babalj,asamoa itd…a poslednji i dalje vazeci trener po ne znam kojim rezultatima i kvalitetima je od zvezdine dece dao spajicu mislim zadnje dve prvenstvene utakmice uz veliki pritisak navijaca i savicevicu ja se ne secam da je igrao neki minut…a zvezda je ove sezone igrala najgore i osramotila i bari i tokio…i kada prosle polusezone zvezdina deca nisu imala minutazu ja ne znam kada ce imati…jankovic o kome kao treneru mislim da je odavno trebao biti smenjen je morao odavno precrtati pojedine igrace poput maksimovica,dimitrijevica on se setio kada i oni ne zele vise da igraju za zvezdu…ja kada cujem jankovic odmah se setim vojvodine i ofk beograda gde mislim da onakvu sramnu igru nijedan trener ne moze i da hoce vise ponoviti…dakle jankovic sto pre napolje jer ni nova uprava sem besparice ne zna ni jedan razlog zasto je jankovic trener…

Reply
Сава јан 12, 2013 at 15:07

Прецртани Максимовић, Бабаљ, Асамоа…

Reply
Сава јан 12, 2013 at 15:53

Na listi igrača na koje se ne računa su: Nikola Maksimović, Eli Babalj, Natanijel Asamoa, Veljko Simić, Ljubo Nenadić, Marko Mirić, Igor Mijović, Marko Dmitrović i Filip Stojković.

Reply
dexy122 јан 12, 2013 at 14:50

I svake pripreme ja ocekivam da ce sve biti drugacije… Da ce svi igrati vanserijski. Bas kao ona pesma uprava je vredna, trener taktican… Valjda je to ljubav. Ta nada koja ne umire.

Reply

Leave a Comment