Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Дан сећања – 27. децембар

300x200_1Фудбалски клуб Црвена звезда кроз своју пребогату историју имала је много важних датума. Неки од њих се обележавају сваке године, а свакако у ред најзначајнијих спадају:

4. март – дан оснивања СД Црвена звеза;

6. мај – клупска слава Ђурђевдан;

29. мај – освајање титуле клупског првака Европе и

8. децембар – освајање титуле клупског првака света.

Међу наведеним датумима, посебно место има 27. децембар који се у нашем клубу прославља као Дан сећања. Тог дана одаје се почаст свим Звездашима који су Црвену звезду учинили фудбалским гигантом не само на нашим, домаћим поднебљима, већ и широм света, а који на жалост нису више са нама. То је дан када се садашњост меша са прошлошћу, када се са сетом присећамо свих оних који су читаво срце оставили на Маракани и када нас на све њих подсећају величине као што су Драган Џајић, Драгослав Шекуларац, Владица Поповић, и многи, многи други који су укључени у секцију ветерана нашег клуба.

Секција ветерана ФК Црвена звезда регистрована је уз благослов ФК Црвена звезда као фондација која као најзначајнији задатак има помоћ некадашњим члановима клуба који данас живе у тешкој материјалној ситуацији или су опхрвани здравственим проблемима, а помажу и породице преминулих фудбалера, пре свега фудбалера из прве генерације нашег клуба.

Дакле, четвртак 27. децембар је дан када треба да се присетимо свих оних који су подизали Црвену звезду од темеља. Присетимо се Рајка Митића, Боре Костића, Бранка Станковића, Владимира Дурковића, Мирослава Павловића, Тихомира Огњанова, Војислава Мелића, Предрага Ђајића, Миљана Зековића, Љубише Спајића, Срђана Мркушића, Лазара Тасића, Косте Томашевића, Новака Томића, Јована Гојковића, и многих других легенди клуба. Ово је дан и када млађи навијачи клуба треба да се упознају са онима које нису имали прилике да гледају, јер ће једног дана управо на њима бити задатак да неке нове Звездаше упознају са славном историјом нашег клуба.

Повезане вести

5 comments

marakana дец 26, 2012 at 19:03

a miljan miljanic !

Reply
Vladimir дец 26, 2012 at 19:25

Наравно да је покојни Чича неизоставан.

Reply
marakana дец 26, 2012 at 19:42

zato i kazem, morao je da se pomene.

Reply
MILAN KG дец 26, 2012 at 18:58

http://www.redstarbelgrade.info/fudbal-srb-2/stampa/2415-covic-prete-mi-da-cu-zavrsiti-u-rupi-ako-objavim-sve.html koja mafija vlada kod nas uzas j.. ja mater svima koji su glasali za lukica jel vidite sta ste uradili?! dokle je klub doveden sad prete coveku uzas. covic razbucaj bandu vucic hapsi bandu od lukica pa nadalje!!!!!!!!!!.

Reply
Vladimir дец 26, 2012 at 19:27

Господин Небојша Човић се напада од дана када је ушао у КК Црвена звезда. Његово знање и рад, а посебно љубав према Црвеној звезди не могу да му опросте. А са друге стране многи су претходне године искористили да ураде оно шо је Џаја изјавио пре око две деценије: “ Бари и Токио нам многи никада неће опростити!!!“

Reply

Leave a Comment