Moja Crvena Zvezda
КошаркаТрансфери

Вукоичић: Браун је добар играч у лошој форми, промене у тиму су увек могуће

156411_438051496255752_446191291_nЦрвена звезде је у препуном Пиониру тријумфално завршила 2012. годину и победом над Задром наплатила дуг гостима и остала на другој позицији на табели.

Након меча, тренер Влада Вукоичић говорио је доста о полусезони за нама и играчима које води. Можда и најзанимљивија тема био је Елтон Браун, који игра све мање, а синоћ је забележио само осам минута на паркету. Момак који је доведен као велико појачање и у којег је уложено много, за сада не показује оно што се од њега очекује, па осим добрих партија са старта сезоне, нисмо видели оно што је утицало да Американац дође на Мали Калемегдан.

Тога је свестан и Влада Вукоичић.

„Моје мишљење је да смо вечерас имали играча који су могли више да нам пруже на терену него што он. То је моја одлука. Можда грешим, али стојим иза тога! Он је јако добро играо на почетку. Ја мислим да ако неко не зна – он не зна никад. Ако је играо добро јасно је да је добар играч, ако сад игра лоше онда то можемо да тумачимо као пад форме.  То је природно и нормално, тако да не бих рекао да је лош играч. Једноставно је, криза игре и пад форме.“

Ипак, тренер Звезде сматра и да је на то утицала повреда снажног центра.

„Самопоуздање није исто код свих играча, неко се осећа сигурније, неко мање сигуран кад се враћа из повреде. Ситуација је таква да у не бирамо ко ће да игра по имену или уговору, него по томе ко може да у том тренутку највише пружи у игри.“

Чим дође до оваквих прича, у медијима се појављују наговештаји промена у играчком кадру.

„Сваког слободног играча доводе у Звезду. Ја не знам ни где ћемо са овима које смо довели“, био је мало ироничан Вукоичић. „Сезона је отворена, као и тржиште. Рекао сам да можемо бити задовољни резултатима, али зашто да не… Увек постоји могућност да се нешто непланирано деси“, закључио је, помало загонетно, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

32 comments

Oliver дец 25, 2012 at 02:26

Kako ste bre ljudi nezadovoljni!Da li je neko bio od vas u Pioniru pre 3 sezone kada smo se grcevito borili za opstanak u ABA!A da ne spominjem prvenstvo gde nismo izborili jadran i da nije Cove ko zna sta bi bilo.Nije dovoljno ni drugo mestu u ABA niti plasman u top 16 Evro cupa.Stvarno nekim ljudima se ne moze udovoljiti i kada ima nekih rezultata.Pad forme je normalan kod igraca,duga je sezona bice jos uspona i padova.Pa pogledajte Barsu u Spaniji ima skor 7-7!Sta bi njihovi navijaci trebali da kazu onda!Po meni ovo je jedna od uspesnijh polusezona u zadnjih 14 godina.Igra nije uvek bila na nivou,ali se pobedjivalo.Zato apelujem na sve objektivne delije da daju momcima podrsku u nastavku sezone i rezultat nece izostati.Ja sam optimista jer ovo je kao nikad do sad nasa sezona!!!

Reply
BojanZecBL дец 24, 2012 at 15:19

Нека он одигра опет добро против комшија и искупиће се за све лоше утакмице

Reply
marko bl дец 23, 2012 at 23:58

ako moze doci milicic onda neka cak i ide braun ali ako ne dolazi darko onda drzati brauna dobar je igrac i pitanje dali bi ga trebali menjati ako ne dolazi milicic..kada digne nivo imace opet dobar ucinak

Reply
Vlajko дец 24, 2012 at 09:23

Slažem se,Braun treba da ide samo ako ga menja Miličić,nikako drugačije!

Reply
Djoksonidis дец 23, 2012 at 20:25

Ovaj tim ima mane, to je svima jasno! S druge strane. dovoljno je dobar da bude, bez ijedne izmene do kraja, u TOP 2 ABA i da osvoji toliko cekanu i sanjanu duplu krunu! U Evrokupu da udjemo u 1/4 finale i puna kapa za ovu sezonu.. Sve preko toga za Vukoiciceve pulene bilo bi epohalno!!!
Licno, voleo bih u timu Capina iz Radnickog jer je plej kakvog zeli svaki tim u Evropi, evo, veceras ima 10 asistencija protiv Cedevite,a i protiv nas je pokidao, Zatim, Trevisa iz Zadra, ko je bio sinoc u Pioniru zna o cemu pricam, najbolji krilni centar lige…mozda i Aleksandrova-decko je bio svetski talenat i teska povreda ga je odvojila od svetog dresa. Jasno je da Skot, Simonovic i Braun igraju daleko ispod svog proseka… Ipak puna podrska za ove momke, koji nam uz vaterpoilste i odbojkase pruzaju toliko radosti u ova tri meseca…nadam se da smo na stazi uspeha…
Zvezda oOoOoO

Reply
marko дец 23, 2012 at 20:20

ako neko dolazi onda bih voleo da to bude omar tomas

Reply
marko дец 23, 2012 at 20:20

uzgred gde je on

Reply
Vlajko дец 23, 2012 at 22:08

Teško da će doći, kod Rusa je u Krila Sojetov.

Reply
Djoksonidis дец 23, 2012 at 20:27

Meni Tomas najvise nedostaje u ovom timu.. realno , bolji je igrac od Skota.. kad bi mogao da se proda Skot,jer ima ugovor na dve sezone, a dovede Tomas, za Evroligu , bilo bi ekstra!

Reply
boban дец 23, 2012 at 18:19

izmedju nas i grobara ,izabrao je nas i time me je kupio za sva vremena..ne interesuje me sto sad lose igra , popravice formu sigurno i to kada nam najvise bude trebalo…

Reply
Aca дец 23, 2012 at 16:51

Bio sam sinoc na utakmici. Kapiram da ne ide sut ali kako to da Simonovicu i Skotu i Braunu ne ide odbrana nikad skoro? Dobro je sto smo u padu forme dobili sve tri utakmice i sto smo igrali sa slabim ekipama, ali ako mislimo da osvojimo ligu moramo mnogo bolje u nastavku!
Skot ne mora da se uozbilji ali mora da pogadja, pa nek se glupira do sutra.

Reply
nebitno дец 23, 2012 at 16:40

Mislim da mu Vukocic namerno daje manje minutazu i da ga sputava, jer na pocetku sezone sem prvih dve tri utakmice bio mozda i najbolji igrac. Zasto ne pocinje utakmicu on nego Katic koji isto super igra…

Reply
milos дец 23, 2012 at 15:44

Molio bih Luku G. i ostale koji su osporavali moje misljenje oko Brauna da se izjasne da li i posle Zadra imaju isti stav.

Reply
Nenad дец 23, 2012 at 14:42

Bilo bi dobro da dodju Milicic i Keselj, na amere ne mozemo da se oslonimo, oni ne osecaju klub kao oni koji su rodjeni navijajuci za njega. Skot me je odusevio kada je dosao, covek nije mogao da promasi. Sada se zajbava na terenu, stavio je zastitu za zube i samo je vrti po ustima tokom cele utakmice. Ne znam koja mu je to fora. Braun me je nervirao sto se non stop smeje na terenu i kad pogodi i kad ne pogodi. Neozbiljni su i opustili su se nakon par utakmica i niza pobeda. Nelson je po ucinku konstantniji i dobro smo pogodili sa njim. Simonovic je katastrofa, zao mi ga je, ali valjda i sam shvata da nije kvalitet za najvece domete, treba mu se zahvaliti i pozeleti srecu. Nadam se da ce se stvari promeniti u januaru, u suprotnom ako ovako nastavimo nece izaci na dobro. Mislim da bi i Covic trebalo malo da im pripreti, da shvate da posle jedne dobre serije ne mogu da se zezaju dva meseca, raspust je tek u junu…

Reply
kiborg дец 23, 2012 at 13:39

Secam se prosle sezone kad je Pesic rekao za Tomasa kad je dosao: on ce igrati dobro pa ce ispasti iz forme pa ce opet igrati dobro, i to je normalno za amerikanca. Na kraju smo videli sta je Tomas cionio.Tako da sam ja siguran da ce ovi nasi ponovo proraditi.

Reply
forza stella rossa дец 23, 2012 at 13:36

Za pad forme Eltona Brauna je malo kriv i Vukoicic,koji ga vec 7,8 utakmica drzi zalepljenog za klupu.Covek je izgubio i na samopouzdanju,pravi pocetnicke greske,jednostavno nema tog vremena i prostora da se razmahne kako treba….Braun je dobar i koristan igrac,samo mu treba veca minutaza da bi igrao na vrhunskom nivou.

Reply
Podgoricki Delija дец 23, 2012 at 14:40

Nisi u pravu, kako da mu daje vecu minutazu kad bi sa njime u igri na vise minuta izgubili svaku utakmicu!???
Vidis da covek blage veze nema… Kako da ga stavis kad te protivnik drzi i ceka na malu gresku, izgubismo utakmicu druze!

Reply
forza stella rossa дец 23, 2012 at 18:03

Znaci po tebi bi trebalo da i dalje greje klupu i kad podigne formu sedeci na istoj,onda mu dati vecu minutazu na parketu????!!!!Samo igranjem se dize forma,decko!!!!Kazes izgubili bi zbog njega???Izgubili bi i zbog ostalih jer nisu u formi!!!Sem Rakocevica niko ne igra na visokom nivou!Pa on je sam dobio zadnjih nekoliko utakmica.Samo vecom minutazom ce se Braun vratiti u formu i podici samopouzdanje!!!!

Reply
Небојша дец 23, 2012 at 13:19

Браун је у лошој форми и то је евидентно,можда је боље да је то тако сада него кад почну одлучујући мечеви.остаје нам да се надамо да ће он поправити своју игру баш као и Симоновић који ме је разочарао.

Reply
Mani дец 23, 2012 at 12:29

Milicic kad bi dosao tek bi onda bili strasni pod kosem!!! Mada treba nam jedan pravi suter za 3 poena. Nemamo klasicnog trojkasa… Igrac poput onog Janga bi valjao, samo da puni kos iz daljine…

Reply
Podgoricki Delija дец 23, 2012 at 13:01

Prijatelju… doveden je Skot trojkas, imamo Rakocevica, lazic moze da pogodi i gotovo svi. E sad kada bi imali vrhunske igrace na svim pozicijama bili bi prvi u NBA ligi… Za tako nesto je potrban jos duplo veci budzet. Kao Makabi da imamo.

Reply
dexa7 дец 23, 2012 at 13:04

Po procentu suta za 3 smo prvi u Aba ligi, i cini mi se drugi u Evrokupu 😉

Reply
marko.pt дец 23, 2012 at 12:22

mislis da ide katic ako dodje milicic?

Reply
lomilica дец 23, 2012 at 12:05

Braun da ide samo pod uslovom da dodje Milicic

Reply
madness2233 дец 23, 2012 at 12:19

I onda ako Milicic odluci da se posle 2 meseca vrati u Ameriku sisamo vesla jeli ….? Sve i da dodje Milicic nikako da odu Braun i Katic,vec Mitrovica u fmp,jer Milicic ako bi uopste potpisao ,potpisao bi otvoren ugovor.Ja sam vise da Keselj dodje umesto Simonovica,to bi bilo vec mnogo pametnije i bolje,jer na treba suter,stao je i Skot,ne moze Rakoc sam da daje 3ke..

Reply
micocomi дец 23, 2012 at 12:27

po meni bi bilo najbolje da stigne Nemanja Aleksandrov,umjesto Mitrovica na cetvorci,momak je u sjajnoj formi,a o talentu da ne pricam.Sa dva krilna centra kao sto su on i Savovic,jos vecu bi dominaciju imali u skokovima i vise opcija u napadu.

Reply
Podgoricki Delija дец 23, 2012 at 13:04

Ja tvrdim da u ovom momentu Keselj nije bolji od Simonovica, naprotiv, gori!
Keselj da je neka igracina bio bi u Mkabai i sl. on je total van kosarke i forme, a bogami i Milicic. Pominje se svaki dan, ali od toga nema nista izgleda.

Reply
Bljumbur дец 23, 2012 at 14:50

U koji dio Podgorice zivis?

Reply
Ivan дец 23, 2012 at 15:12

Ti decko nemas blage veze s kosarkom! :facepalm:

Reply
Nemanja дец 23, 2012 at 17:39

LeBrown James je sranje od igraca,Milicic krsina,Rakocevic nula,Kobe Bryant ocajan…Sine popi LEKOVE,LEKOVIIIIIIIIII DAJTE MU LEKOVE !!!!!!!!!!! :facepalm:

Reply
DELIJA дец 23, 2012 at 15:16

Ne seri!!!

Reply
Vlajko дец 23, 2012 at 16:41

Darko je rekao da nikad ne bi došao u Zvezdu na par meseci, zato i nije došao u klub za vreme lock auta u nba. Ako Darko bude došao,ostaće do kraja karijere jer mnogo voli Zvezdu a para već ima za sve potomke 😀
Uvek je svima pomagao i humanitarno i novčano,svima kojima je pooć trebala jednom rečju LJUDINA!

Reply

Leave a Comment