Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Црвена звезда – ЖАК 14:4

Crvena zvezda - ŽAK 14:4
Crvena zvezda - ŽAK 14:4
Crvena zvezda – ŽAK 14:4

У оквиру другог кола првенства Србије у ватерполу, БВК Црвена звезда је лако савладала ЖАК из Кикинде са 14:4. По четвртинама 1:0, 4:2, 4:0, 5:2.

Стрелци су били Прлаиновић 5, Вапенски 4, Страхиња Рашовић 3, Аврамовић и Савић по један.

Друго коло, али први меч за нас у новој сезони домаћег првенства. Солидно попуњене трибине на „11.априлу“ и гости из Кикинде за домаћу премијеру. Иако је у првој четвртини деловало да су наши момци, евидентно квалитетнији, олако схватили утакмицу и противника, није било тако. Ређале су се стативе и пречке, као да су се намештале нишанске справе. Са друге стране и Денис Шефик је пар пута интервенисао. Капитен Андрија Прлаиновић је начео противника у петом минуту игре, а када је подвикнуо тренер Дејан Савић на крају прве четвртине, све је кренуло на боље.

Прва четири поготка је постигао капитен Прлаиновић, а најближе после 0:0, што су резултатски били противници било је 2:1 и 4:2.  Прво је Страхиња Рашовић после одличне контре изашао сам испред голмана гостију, али као да се збунио, отишао превише у страну и није погодио. Затим је уз звук сирене за крај друге четвртине, првог полувремена Марко Аврамовић погодио за 5:2.

Шоу старијег Рашовића у трећој четвртини. Као да се заинатио да се искупи за промашен зицер, није клонуо, већ кренуо јаче. После акције са Прлаиновићем некако је лопту сместио гол, а затим промашио четверац. Није стао Страхиња, деловало је као да сам игра и постигао још два поготка. Да је неки фудбалер постигао оваква два гола, причало би се данима. Прво је варком тела преварио противника и јако ефектно сместио лотпу у мрежу, а онда после контре, иако је добио лошију лопту иза леђа, издржао два дуела, изборио се за шут, погодио и зарадио аплаузе солидно попуњених трибина СЦ „11.април“. Подсетио је на игре из прошле сезоне којима је размазио навијаче, пред битан меч у Новом Саду. Разиграо је Рашовић и саиграче у наставку, па је Борис Вапенски постигао свој први погодак за 9:2 и наставио голгетерску серију у следећој четвртини.

Још три пута је погађао Вапенски, једном из четверца веома лепо, Прлаиновић и Савић су му помогли за коначан резултат – 14:4. И поред голова Црвена звезда је промашила и два зицера, Виктор Рашовић и Савић, који је у наставку акције погодио, Сава Ранђеловић је задрмао пречку, а Вапенски стативу. У последњој четвртини је бранио Марко Драксимовић. Уписао је тако наш тим прве бодове у трци за 20 година дуг сан.

За наш тим на овом мечу нсиу играли Никола Рађен, Душко Пијетловић и лакше повређени Петар Ивошевић. Марко Аврамовић је стегао зубе и одиграо фантастично, после температуре са којом играо против Швајцараца у суботу. Велику сигурност има наш тим, а и Шефик на голу, када је Марко у тиму. У тиму је био и ровити Никола Ешкерт. За госте из Кикинде су играли Немања Милијановић и Марко Филиповић, који су постигли по један погодак.

Већ у недељу у трећем колу следи дерби. Црвена звезда гостује Војводини у Новом Саду, на базену на Клиси. Утакмица почиње од 19 часова, а сви који су у могућности нема бољег начина да проведете недељу вече. Нови Сад је наш!

Црвена звезда – ЖАК 14:4 (1:0, 4:2, 4:0, 5:2)
Базен СЦ „11.април“. Гледалаца: 250.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик, С. Рашовић 3, Савић 1, Балаћ, Милићевић, Стојчић, Аврамовић 1, В. Рашовић, Ранђеловић, Вапенски 4, Прлаиновић 5, Ешкерт, Драксимовић.
ЖАК: Ђапа, Тркуља, Кирић, Будурин, Пештерић 1, Носовић, Дудаш 1, Армуш, Милијановић 1, Филиповић 1, Комарек, Марчета, Ромић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

aikido окт 10, 2012 at 23:16

ajde da im prvi čestitam na prvoj ligaškoj pobjedi…..Bravo momci,prilično raspoložen Zvezdaški dan…eh da ih bude još više…samo napred!Zvezda!

Reply

Leave a Comment