Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеФудбал

Oрганизацијa утакмица Омладинске школе беспрекорнa

Омладинци
Омладинци
Омладинци

Протеклог викенда на помоћном терену стадиона Црвенe звездe, одржана су два вечита дербија млађих категорија. Омладинци и кадети нашег и клуба највећег ривала приказали су добар фудбал, са пуно лепих акција и голова, и показали да српски фудбал има будућност. Омладинци Црвене звезде су после преокрета славили са 3:2, док су кадети поражени минималним резултатом.

Нажалост, након сусрета уместо о добрим потезима и таленту који су играчи на терену приказали, у јавности се створио притисак на Црвену звезду, и нашем клубу је замерено на лошој организацији меча. Услед опште познате ситуације и казне коју су дисциплински органи изрекли Црвеној звезди, због немилих сцена на утакмици Омладинске лиге, против Војводине, фудбалски клуб Црвена звезда предузео је све неопходне мере у складу са прописима ФСС, како би сусрет протекао без најмањег инцидента. У складу са Дисциплинским правилником Фудбалског савеза Србије, утакмици су могли да присуствују само акредитована лица, акредитовани новинари и делегације клубова учесника који су на време доставили списак и захтев за присуствовање утакмици. Да негативним коментарима нема места потврдио је и делегат меча, Милан Младеновић који је организацију мечева одржаних протеклог викенда, у суботу, 8. септембра оценио као беспрекорну. Оваква похвала добија на тежини посебно ако се зна да је господин Младеновић, секретар Дисциплинске комисије ФСС, недавно казнио наш фудбалски клуб и изрекао меру, суспензије терена, односно забранио присуство публике утакмицама које наше млађе категорије играју као домаћини.

Из Омладинске школе нашег најтрофејнијег клуба и сектора за безбедност, такође нам је речено, да су све службе на најбољи могући начин одрадиле своје део посла и да није забележен ни најмањи пропуст од стране Црвене звезде и редарске службе.

– На трибинама помоћног стадиона Црвене звезде било је присутно 46 лица са дозволом за присуствовање мечу, што је јасно констатовано у извештају делегат Младеновић. Спискови играча, руководства и осталих лица за улазак на утакмицу Омладинске лиге Србије између Црвене звезде и Партизана достављени су на време надлежнима у складу са чланом 26. Дисциплинског правилника ФС Србије. Највиша оцена организације меча и од стране делегата, иначе секретара Дисциплинске комисије ФСС, Милана Младеновића, довољно говори да су приче и шпекулације о лошој организације, крајње нетачне. Сусрет је по свим извештајима надлежних органа организован на највишем могућем нивоу и без иједног пропуста – јасно је истакао секретар Омладинске школе Црвене звезде, Дејан Цветковић и додао:

– Суспензија је изречена од стране ФСС, након утакмице са Војводином, и сви медији били су врло добро упознати са таквом ситуацијом. Црвена звезда је, поново наглашавам, у складу са пропозицијама такмичења и одредбама Дисциплинског правилника ФСС, члан 26. став 2. организовала утакмицу и добила све похвале од стране надлежних органа. Сви медији који су се обратили Омладинској школи и ФСС-у са захтевом за акредитовање, односно присуствовање мечу, добили су акредитације. Дужност Црвене звезде није била да обавештава медије и позива их да се акредитују за утакмицу, већ су то они сами требали да учине. Неколико медијских кућа је послало захтев за акредитовање и добили су могућност да присуствују сусрету – констатовао је Цветковић.

Како би ставили тачку на читав случај и неистине, које су изречене последњих дана достављамо на увид спискове лица којима је дозвољено присуствовање утакмици, као и званични записник сачињен након меча.

Фудбалски клуб Црвена звезда као највећи клуб на овим просторима и као друштвено-одговорни спортски колектив, најљубазније моли све медије и љубитеље фудбала да о утакмицама млађих категорија у којима стасавају играчи који представљају будућност српског фудбала, извештавају коректно и без инсинуација.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

1 comment

milos сеп 11, 2012 at 19:20

Jeste, i delile su se kite, cveca

Reply

Leave a Comment