Moja Crvena Zvezda
КошаркаМлађе категорије

Ристић у идеалном тиму, Лијетувос шампион, Човић незадовољан и забринут

Јуниори Црвене звезде нису успели да дођу до трофеја по који су дошли у Истанбул, нису успели да прођу ни у финале, јер су на свом путу једноставно имали најбољег, Лијетувос Ритас.

Они су после победе над нашим момцима у финалу поразили Фенербахче, а да све не буде тако црно побринуо се Душан Ристић. Он је изабран у идеалном тиму овогодишњег завршног турнира Евролиге. Просечно је на 3 утакмице бележио 20,3 поена и 12 скокова, што му је донело место најбољег центра турнира.

Председник клуба, Небојша Човић ипак је био забринут због надолазећих генерација:

Што се турнира тиче мислим да су претходни били квалитетнији. Чини ми се да генерације које долазе имају мање талента од претходних. Мада је то код младих играча релативна ствар, то не значи да за годину, две неки од њих неће експлодирати. Ти млади момци, нарочито са наших простора, врло брзо почну да мисле о авионима и камионима. Мисле да ће их добити на метар, дужину, висину, лепоту или добре потезе на загревању. На жалост, тих пара више нема у Европи и у свету, ни у једном послу, па ни у спорту. Камоли кошарци. И зато мора крваво и жестоко да се ради„, рекао је Човић, а преноси „Спортски журнал“.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

 

Повезане вести

3 comments

Ariljac мај 14, 2012 at 18:36

Bravo Covicu,sve si lepo rekao pogodivsi u srz!Opet kazem BRAVO JUNIORI,SAMO NAPRED!!

Reply
ShoNe мај 14, 2012 at 18:16

Meni nista nije jasno.

Reply
Anka мај 14, 2012 at 16:56

Nista Covicu nisi rekao sto nije istina. Ko razume shvatice…jer to je cinjenica u svakom sport, sem tradicionalno siromasni sportovi.

Reply

Leave a Comment