Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Бесплатно против БКК Радничког, Вук 10. на вечној листи

Бојан Поповић
Бојан Поповић
Бојан Поповић

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА у 10. колу Агрожив Супер лиге у среду, 9. маја од 19 сати у дворани Пионир дочекују БКК Раднички. Руководство црвено-белих одлучило је да широм отвори капије Пионира, па ће улаз за меч са Крсташима бити слободан. Раднички је велики дужник Звезде из првог меча, с обзиром да је у Шумицама славио после неизвесног финиша 81:80, па су сви у табору црвено-белих силно мотивисани за реванш:

– После дужег времена поново смо у Пиониру. Играли смо доста утакмица у низу на страни па смо се ужелели да играмо пред нашом публиком. Играмо против екипе БКК Раднички која је у Супер лиги показала да има таленат. Управо захваљући са екипи са Црвеног Крста, али Меги, Војводини и екипи Раднички ФМП ова лига постаје интересантнија и доста квалитетна. Ми смо на „чудан“ начин изгубили прву утакмицу у Шумицама и сада имамо прилику да на чудесан начин покажемо где се налазимо. Радујемо се што смо поново у Пиониру и очекујем да ће нас и публика подржати. Наш циљ је је добро познат, а то је пласман у плеј-оф и ка том циљу ће стремити и у овој утакмици – почео је причу тренер црвено-белих Светислав Пешић.

Утакмица са БКК Радничким имаће и свечарски карактер с обзиром да ће од стране Звездиних симпатизера капитену Вуку Радивојевићу бити уручен симболичан поклон. Повод за то је чињеница да је у мечу са Војводином у Новом Саду Вук Радивојевић одиграо своју 288. утакмицу у црвено-белом дресу чиме је заузео десето место на вечној листи.

Дан после утакмице са Радничким тренер Црвене звезде ДИВА Светислав Пешић путује у Истанбул где ће пратити дуеле на завршном турниру Евролиге, а по његовом признању приоритет ће му бити учешће јуниора црвено-белих на Фајнал-ејту који су пласмна обзебдили освајањем првог места на квалификационом турину у Београду:

– Управо сам са јуниорском екипом у друштву. Дошао сам да им пожелим срећу на турниру у Истанбулу. То је најјачи турнир ове године у Европи по свим параметрима за играче рођене 1994. и 1995. године. Доказ за то је и недавно одигран турнир репрезентација у Манхајму, који важи за незванично првенство света, где су у финалу играли Србија и Шпанија. Биће веома занимљиво, има доста талентованих екипа, а морам да нагласим да окосницу нашег тима чине седамнаестогодишњаци. Наши момци треба да буду поносни што су се квалификовали и што ће имати прилику да се одмере са најбољима и виде где се налазе у овом тренутку. Они су веома талентовани, а свој раскошан потенцијал су већ показали. Сигуран сам да ће у њиховом сазревању овакве утакмице помоћи да буду још бољи-  закључио је Пешић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Повезане вести

4 comments

Djoksonidis мај 8, 2012 at 15:11

Ajmo sutra na BKK u sto vecem broju! Potrebna je pobeda da bi zacementirali polufinale sa Radnickim Kg!
Juniorima drzim fige na Final 8 !!
Zvezda oOoOoO

Reply
Branimir мај 8, 2012 at 18:43

Какве фиге?

Reply
jagodina navija za zvezdu! мај 8, 2012 at 22:35

crvene 😀 ahahahah

Reply
PBCZ мај 8, 2012 at 13:26

Napred Zvezdo!

Reply

Leave a Comment