Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Најава: Раднички (Кг) – Црвена звезда

Николић и Цветковић
Николић и Цветковић
Николић и Цветковић

Након не тако добре сезоне у АБА лиги и поразу у финалу Купа Радивоја Кораћа, кошаркаши Црвене звезде покушаће да се искупе навијачима добрим резултатом у Суперлиги Србије. У истој ситуацији је и Раднички Крагујевац, а после уводних 6. кола обе екипе имају скор од 4 победе и 2 пораза.

Раднички је до сада поражен код куће од БКК Радничког и у гостима од Радничког ФМП-а, док су успели да савладају у Крагујевцу Партизан и у гостима Војводину, Хемофарм и Мега Визуру. Ове сезоне у свим такмичењима играју са доста осцилација, доста често губе код куће ове године, што их је устоалом и коштало бољег пласмана у АБА лиги.

Тимска статистика Радничког и поред два пораза не изгледа тако лоше. Просечно по утакмици постижу нешто више од 84 поена, бацања шутирају 70%, за два 55%, а за три 35%. Просечно по утакмици губе око 13 лопти, имају 8 скокова у нападу, 12 у одбрани, краду 9 лопти по мечу, а губе 14.

Екипу са клупе предводи легендарни Мута Николић, док је су организатори игре Миљан Павковић, Стив Марковић и придошлица Алексеј Нешовић. Павковића сви добро познајемо, играма у Хемофарму скернуо је пажњу многих, био је дуго жеља и већине навијача Црвене звезде… Има одличну контролу лопте, преузима одговорност кад треба, одличан је асистент и шутер за три поена. Стивен Марковић, наш бивши играч, ротира се доста са Павковићем током утакмице. Мута воли да их убаци заједно на паркет, што је често знало да преломи утакмицу. Алексеј Нешовић је такође наш бивши играч, дошао је пред почетак Суперлиге из Хемофарма и не треба очекивати од њега неку велику улогу вечерас, али свакако треба бити опрезан.

На спољним позицијама неприкосновен је најбољи играч у досадашњем делу Суперлиге у редовима Радничког, Американац Мајк Скот. Узима током утакмице доста шутева, јако је продоран, не плаши се ни једног ривала, изузетан је скакач и доста добро трчи у транзицији. Имао је доста добру сезону у АБА лиги, треба га очекивати следеће сезоне у неком јачем клубу из Европе. Борис Бакић, невероватан дефанзивац и још један наш бивши играч из редова Радничког. Добар је шутер, након што се опоравио од повреде добија доста минута од Муте Николића што доста добро користи. Ту је и бивши играч Партизана и Металца, интернационалац у Украјини Стефан Синовец. Он је пре свега квалитетан шутер, не либи се да шутне и из тешких ситуација и воли да игра бржу кошарку. Такође је добар скакач и може доста проблема да направи у офанзивном скоку.

Позиције крилног центра покрива неколико играча. Ту је повратник у Раднички и наш бивши играч Саша Братић, придошлица из Металца Стефан Бирчевић и још један повратник Влада Вуксановић. Овај последњи најмање времена проводи на паркету, Братић је један добар шутер иако не узима много шутева на утакмици и не троши лопте, док је млади Бирчевић изузетан скакач, али такође играч који може да погоди за три.

На позицји центра неприкосновен је Дејвид Сајмон. Сајмон који је студирао и завршио Хемију, није успео да се прогура у НБА само зато што је имао доста проблема са коленима током каријере. Невероватан је центар, скочан, добар шутер, јак је као стена и има добру технику. Био је најкориснији играч АБА лиге ове сезоне, и од њега прети можда и највећа опасност. Бобан Марјановић се пре пар месеци прикључио екипи, није дуго играо, па још није на свом препознатиљивом нивоу. Добар је у одбрани, скоку док у нападу може бити доста користан са своја 222 цм. Данило Мијатовић, иако игра на позицји центра важи за одличног шутера. Ове сезоне је често улазио проблем са личним грешкама, ретко се спушта испод коша и може одлично да рашири одбрану противника.

Наши момци су после јучерашње тренинга отпутовали у Крагујевац, како би што спремнији дочекали дуел. Од јесени 2009. са Радничким су сесастали десет пута. Крагујевчани су победили у шест мечева, а црвено-бели у четири. Прве сезоне скор је био 2-2, друге 3-1 за Раднички, а ове је 1:1.

Свакако ова утакмица може бити јако битна пред плеј-оф иако има још доста да се игра. „Брејк“ у Крагујевцу би нас довео у добру позицију пред одлучујуће окршаја у завршници сезоне, Језеро ће сигурно бити крцато, али треба веровати у квалитет наше екипе и веровати у победу иако неће бити нимало лако.

Утакмица се игра у 18х, а директан пренос је на телевизијама РТС и Арена спорт 1.

Повезане вести

3 comments

Zvezdaš апр 17, 2012 at 11:55

Svi u KG da ih rasturimo kao prošlog puta! Zvezda je Zvezda i nećemo dati bilo kakve nade malom Radničkom.

Reply
DELIJA апр 17, 2012 at 11:17

DELIJE SVI U KRAGUJEVAC OVIM MOMCIMA TREBA PODRSKA!!!

Reply
spax апр 17, 2012 at 10:11

jel dolaze delije?

Reply

Leave a Comment