Moja Crvena Zvezda
Архива

Košarkaši protiv Krke za novu pobedu

Rikardo Marš

Nakon velike pobede nad Zadrom, košarkaše Crvene zvezde čeka serija teških mečeva do kraja NLB sezone.

Kao što je poznato poslednjeplasirani tim automatski gubi pravo na učešće u ligi naredne sezone, a Zvezda koja je od starta takmičenja bila na začelju tabele, prošlog vikenda posle „duple pobede“ prepustila je „fenjer“ Zadru.
To znači da će Zadar morati da ostvari dve pobede više od Zvezde u narednih osam NLB kola, kako bi izbegao poslenje mesto.

Ono što Zvezdi ne ide na ruku je daleko teži raspored utakmica od direktnog rivala. Slede gostovanja Ciboni, Hemofarmu, Cedeviti i Zagrebu, a u Pionir dolaze Krka, Partizan, Široki i Olimpija.

Upravo zbog toga je trener Uvalin i pre meča sa Zadrom govorio da taj duel nije presudan i da nakon njega treba još mnogo da se igra, kako bi se izbeglo automatsko ispadanje.

Prva prilika je ove subote, kada nam gostuje Krka, jedan od pet vodećih timova lige.

Slovenci ove godine igraju najkvalitetniju sezonu od kada učestvuju u regionalnoj ligi. Trener Aleksandar Džikić uveo je brzu i disciplinovanu igru, koja se bazira na kvalitetnoj saradnji centara i bekova.

Američki centar Chris Booker je glavna pretnja, naročito u tandemu sa iskusnim Smiljanom Pavičem. Ali u svakom trenutku mogu da proradi mladi Zoran Dragić ili nešto iskusniji Dušan Đorđević.

Teško je očekivati da Zvezda ponovi igru iz prethodnog meča, zbog razlike u kvalitetu protivnika, ali uz dobru energiju i disciplinu na parketu i veliku pomoć i podršku sa tribina može se očekivati pozitivan rezultat.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.