Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда угостила децу из Удружења за помоћ особама са аутизмом

Црвена звезда је поводом обележавања Светског дана борбе против аутизма угостила децу са поремећајем аутистичног спектра на мечу домаћег шампионата против екипе ИМТ на стадиону “Рајко Митић”.

Гости нашег клуба су дан након 2. априла, када се обележава Светски дан борбе против аутизма, били корисници Београдског удружења за помоћ особама са аутизмом.

Малишани су пре почетка утакмице посетили Музеј стадиона “Рајко Митић”, где им је симболичне поклоне уручио председник клуба – Светозар Мијаиловић, а потом су уживо посматрали меч са екипом ИМТ на Маракани и тријумф црвено-белих.

Пошто су деца оболела од аутизма веома сензитивна, а у спречавању нежељених последица, наш клуб ће поново бити домаћин малишанима на неком од предстојећих тренинга. Том приликом ће имати могућност да упознају своје идоле и направе многобројне фотографије за успомене.

Светски дан борбе против аутизма се традиционално обележава 2. априла сваке године. Аутизам је веома сложен развојни поремећај који се јавља током прве три године живота. Циљ обележавања овог датума је пружање помоћи и повећања разумевања за особе са аутизмом, дајући им подршку широм света.

The post Звезда угостила децу из Удружења за помоћ особама са аутизмом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment