Moja Crvena Zvezda
КошаркаНајновије

Победа Црвене звезде над Виртусом

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Виртус резултатом 94-79. Био је то 11. тријумф Црвене звезде у овогодишњој Евролиги.

Око 12 хиљада гледалаца у Београдској Арени је видело велику борба, две тројке (Тоби и Теодосић) Црвене звезде при истеку првог полувремена, двоцифрену предност Звезде, повратак Виртуса у егал али и серију од 11-0 црвено-белих која је преломила утакмицу на њихову страну.

Честитам играчима на победи, зато што су се борили. Рекли смо пре утакмице да ће свако од нас морати да нешто више за тим. Нешто додатно, неку ситницу, неки додатни напор. Борили су се напорно, били су паметан тим. Играли смо паметније у одбрани, током другог дела меча смо контролисали игру. Било је веома битно да одиграмо на прави начин кад смо имали 10 поена предности, а они се вратили. Поново смо направили разлику, одиграли смо како је требало. После овог дуплог кола фокусирамо се на наредни меч у АБА лиги. Захвалио бих се навијачима који су данас дошли да нас подрже. Потрудићемо се да им дамо много више срећних дана у Евролиги, али и да се боримо за титулу у АБА лиги и Србији”, изјавио је тренер црвено-белих Јанис Сферопулос након меча.

Црвена звезда – Виртус 94:79 (21:23, 27:19, 26:23, 20:14)

Црвена звезда: Смарт, Лазаревић, Теодосић 11, Ханга 3, Давидовац 11, Митровић 10, Тоби 7, Боломбој 15, Илић 5, Недовић 25, Гиедраитис 7, Гилеспи.

Виртус: Лундберг 15, Белинели 14, Пајола 5, Добрић 2, Масколо, Ломаш 3, Шенгелиа 25, Мики 8, Полонара, Жижић, Данстон 2, Абас 5.

Црвена звезда наредну утакмицу игра у понедељак, када би победом над екипом Меге могла да осигура прво место на табели АБА лиге и предност домаћег терена кроз плеј-оф.

Повезане вести

Leave a Comment