Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Генерација 2007 штанца репрезентативце

Црвена звезда може да се похвали информацијом да је чак 13 наших кадета добило позив селектора Србије, што изазива велико одушевљење код челника наше Омладинске школе, о чему смо разговарали са директором – Николом Јелићем.

Kао клуб изузетно смо поносни на рад играча, али бих истакао и труд и време који су уложили и наши скаути и тренери. Ово је велико достигнуће за нас и радимо на томе да сви буду бољи из дана у дана и бићемо бољи. Желим нашим младим играчима да дођу до одличних резултата и успеха у дресу репрезентације– изјавио је Јелић.

Млађе категорије Црвене звезде раде одлично у свим узрастима, не само у генерацији кадета. Адолесценција је веома тежак период за сваког играча, те се посебно обраћа пажња на рад будућих фудбалера.

Овај подвиг није дошао преко ноћи, ово је све један микс доброг рада и посвећености унутар академије. Многи од позваних играча су још од својих првих фудбалских дана у Црвеној звезди, кренули су од базе и стигли до репрезентације Србије. Звезда у последњих шест, седам година прави одличне селекције на свим нивоима, од најмлађих генерација базе, до омладинског тима. То су све момци који добро раде и желим им да дођу до првог тима. Волео бих да споменем пример Ераковића и Јовељића, који су свој пут од самог почетка кренули у млађим категоријама и видите где су стигли. Пратимо све играче и бавимо се њима свакодневно. Хоћемо да достигнемо још виши ниво и свакодневно радимо на томе.

За први тим Црвене звезде су дебитовали ове сезоне Вељко Милосављевић и Андрија Максимовић у Купу Србије, као и млади голман Вук Драшкић, који је сениорске минуте забележио на припремама на Кипру против Спартака. Никола Јелић се нада да ће још младих момака што пре забележити минуте у првом тиму.

Тренутно се боримо до последњег кола за титулу, трка је и надам се да ћемо се што пре одвојити од конкурента за трофеј, да би још младих играча добило прилику да упише минуте за А тим Црвене звезде. Све зависи од шефа Милојевића ко би где могао да добије простора. Свакако не сумњам у момке из првог тима и сматрам да ћемо и ове године освојити титулу Суперлиге– закључио је Јелић.

Позив за три утакмице које ће одиграти кадетска репрезентација Србије су добили – Вељко Милосављевић (2007, штопер), Андрија Максимовић (2007, предњи везни), Вук Драшкић (2007, голман), Страхиња Стојковић (2007, десни бек), Виктор Стојановић (2007, штопер), Вук Рогановић (2007, штопер), Игор Бубања (2007, штопер), Адем Авдић (2007, штопер), Алекса Василић (2007, предњи везни), Урош Ђорђевић (2007, крилни нападач), Ђорђе Ранковић (2007, крични нападач), Василије Костов (2008) и Алекса Дамјановић (2008). На списку се нашао и кадет нашег развојног тима Графичара – Урош Ђорђевић.

The post Иза југа Маракане – Генерација 2007 штанца репрезентативце appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment