Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеФудбал

Реми у дербију по мери Партизана

Црвена звезда – Партизан 2:2 (1:1)

Стадион: “Рајко Митић”

Судија: Павле Илић

Стрелци: Спајић и Ндијае за Звезду, Салдања и Калулу за Партизан

Жути картон: Каулулу за Партизан, Канга и Хванг за Звезду

Црвени картон: Северина (Партизан)

Партизан: Јовановић, Стојковић, Антић, Марковић, Натхо, Салдања, Каулулу, Овусу, Захид, Ковачевић, Гох

Црвена звезда: Глазер, Мијајловић, Спајић, Драговић, Родић, Стаменић, Хванг, Канга, Букари, Иванић, Ндијае

Разлика на табели је само један бод а до плеј-офа још седам кола па рекло би се овај дерби веома значајан за заузимање боље позиције у плеј-офу.

Партизан има бодовну предност али Звезда има предност домаћег терена.

На северу прелепа кореографија посвећена недавној годишњици оснивања  клуба а на југу бакљада обележили су почетак меча, који је мало каснио због поменуте бакљаде.

Још се није склонио поглед са трибине а већ шанса за Звезду и то каква! Контра и пас у простор за Ндијаеа, пратио га је играч Партизана али каснио па се може рећи да је то била ситуација један на један али мало искоса па брани голман Партизана а испред Звездиних играча који су вребали из другог плана одбрана Партизана избацује лопту. А испоставило се да је био и офсајд.

Потпуна доминација Звезде на почетку и поред ове сјајне шансе још две веома добре – прво Стаменић након центаршута по земљи шутира за мало поред гола а онда опет Ндијае хвата волеј али голман Партизана избија у корнер.

Након фуриозног старта Звезде мало је темпо игре пао а онда у 13. минуту умало казна за промашаје. Након фаула у близини аут линије центаршут у казнени простор Звезде и одличан покушај главом Марковића који парадом Глазер избацује у корнер.

Одмах и одговор Звезде, поново сјајна шанса и обрукао се Букари који сјајан центаршут Родића послао преко гола.

Након неколико минута игре на средини терена без неких дешавања изнедрило је контру за Звезду после помало срећно освојене лопте контра али лепу лопту у средину шеснаестерца избијају играчи Партизана лопту убачену у средини казненог и након тога фаул за Звезду са неких 18 метара, шутирао је одлично Канга али корнер. Каулулу је због протеста добио жути картон. Канга је једва извео корнер јер су му навијачи Партизана бацили топовски удар под ноге.

И поред сјајне игре стрепња за навијаче Звезде јер се  у 30.минуту капитен Драговић се пожалио на повреду и нажалост морао је ван терена. Заменио га је Ђига.

Није то пореметило фудбалере Звезде, Родић и Иванић су по левој страни били нарочито расположени и све што је Звезда направила потекло је од њихових продора, тако је после једног од њих који био изблокиран лопта завршила на стативи.

И последњих пет минута донело је много узбуђења и чак два гола. Прво је Звезди поништен гол који је постигао главом Ндијае али је у тренутку центаршута био у офсајду. Већ у следећем нападу Звезда је коначно повела. Након гужве у шеснаестерцу услед корнера за Звезду, Спајић волејом закуцава лопту у мрежу за заслужено вођство.

И таман када смо помислили да би то било то у првом полувремену, један центаршут у шеснаестерац Звезде Глазер спречава пас ка Калулуу и избија лопту,али нажалост на ноге Салдањи коме није било тешко да погоди празан гол.

Да закључимо, одавно није виђено овако садржајно полувреме дербију, Звезда је играла фудбал а Партизан се бранио. Али Звезда се и испромашивала и зато је уместо 5:0 резултат 1:1. Многи би рекли то је фудбал, али тренутно навијачима и играчима Звезде то је слаба утеха узевши у обзир да је Партизан имао осим рекло би се срећно постугнутог гола свега једну шансу док се тешко могу лако побројати све шансе Звезде.

Гол на крају полувремена изгледа да је пријао Партизану па је боље почео друго полувреме. Већ у првом нападу добра шанса и Глазер спашава Звезду. Већ у следећем нападу Калулу постиже гол за Партизан, након контре и ситуације један на један пласира поред Глазера. Партизан је преузео иницијативу, Звездини фудбалери су нервозни али се боре, Канга је претерао у једном дуелу и зарадио жути картон.
То као да је мало тргло Звезду, па је имала сјајну шансу у следећем нападу. Након гужве у казненом, Букари покушава из непосредне близине али играч Партизана избија лопту са гол линије.

У 56.минуту и Владан Милојевић покушава да тргне Звезду, врши двоструку измену –  Кангу и Стаменића мењају Олајинка и Мимовић. Није ово пуно донело Звезди осим јалове иницијативе, све до 67. минута када је један траљав центаршут Звезде извачен у корнер. Тада је у “у трепавицу” лопта погодила Ндијаеа на првој стативи, и он главом погађа и доноси ново изјадначење на мечу.

Уместо да овај погодак да Звезди крила, тргнуо се Партизан, па се тежиште игре пребацило пред гол Звезде али се ништа значајно се није дешавало, све до 74.минута када је Звезда одузела лопту испред свог шеснаестерца а фудбалер Партизана Северина у превеликој жељи да је врати у посед Партизана грубо стартује над Ндијаеом и добија други жути картон и морао је да напусти игру.

Одмах након тога Милојевић прави измену и уводи Катаија уместо Иванића, што је изазвало овације на трибини. Нису Звездаши заборавили бравуре Магика иако ове сезоне није на свом нивоу због силних повреда.

Звезда покушава да искористи играча више на терену, и на први конкретан покушај се чекало свега неколико минута када је Родић неометан центрирао, лопту захватио главом и шутирао у супротан угао Букари али погодио стативу!

Одмах затим невероватан след догађаја пред голом Партизана и просто је невероватно шта је Звезда промашила. Најпре Ђига сјајно шутира главом али Јовановић брани, па пречка, па још један ударац главом који изблокиран.

У последњем минуту регуларног дела још једна одлична шанса за Звезду и то веома добра. Заломио је добро Букари чувара али не тако сјајно шутирао, одбранио је Јовановић, одбио лопту до Ндијаеа, али њега блокира Филиповић.

Судија показује још 8 минута наде за Звезду и покушала је Звезда, било је ту блокираних шутева, много центрашутева али одбранио се Партизан.

Веома садржајан дерби, нешто садржајније прво полувреме, у другом је било доста више контакт игре јер се и Партизан укључио у дерби, па је било доста прекида. Партизан одлази задовољан резултатом, Звезда може бити задовољна игром али не и реализацијом а сваки љубитељ фудбала може бити задовољан виђеним.

Повезане вести

Leave a Comment