Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Дерби на северу Србије и припрема за судар са вечитим ривалом!!!

Фудбалери нашег клуба настављају са обавезама у домаћем шампионату, где ће у суботу од 16 часова у оквиру 23. кола Моцарт Суперлиге Србије гостовати вицешампиону, екипи ТСЦ-а.
Још један дерби у низу и верујемо доста тежа утакмица од оне која нас очекује деветог марта када ћемо угостити екипу вечитог ривала.

Фудбалери ТСЦ-а су још један од дужника из јесење полусезоне и ,,заоставштина” бившег тренера Барака Бахара, који је био директан кривац за губитак бодова на том мечу.
Није да је ТСЦ нешто показао на том сусрету, напротив, била је то њихова најлошија представа против нашег клуба и поред чињенице да смо их добијали са четири-пет голова разлике, атипична поставка и интерпретација која одудара од система и филозофије коју годинама гаји екипа са севера Србије.
Међутим можда је то и део тактике када је преко пута вас најбоља екипа у нашој земљи у последњих седам година, ако се узму у обзир речи тренера Жарка Лазетић:

  • Највећа могућа утакмица коју можете у последње време да одиграте у Србији је против Црвене звезде. Једва чекамо. То је за нас велики мотив и прилика да поново играмо са њима. Очекујем добру утакмицу са наше стране, мислим да смо у добром моменту, узели смо девет бодова из три утакмице, што нам је и био цљи. Из кола у коло смо унапређивали игру и били све бољи.

Додавши да зна како ће Звезда играти:

  • Очекујем да, ако буде требало да се бранимо, да се бранимо сви, нас 10, ако треба и два аутобуса да паркирамо. А кад будемо нападали желећемо да се наметнемо, желећемо лопту и знаћемо шта са њом да урадимо – закључио је Лазетић.

ТСЦ је за разлику од већине суперлигаша био ,,непослушан” пошто се оглушио на ,,препоруке” првог човека државе да се припреме за наставак сезоне спроведу на Кипру.
Они су свој боравак у Шпанији искористили да се што боље спреме за наставак сезоне и да одмере снаге са доста квалитетнијим ривалима од оних које смо имали прилике да видимо на Кипру.
А шведски АИК (победа 2:0), амерички Сијетл (пораз 2:3), канадски Ванкувер (победа 2:1)  и мађарски ДВТК (реми 1:1) то свакако јесу. ТСЦ није превише мењао играчки кадар током зимског прелазног рока, екипу је напустио искусни штопер Душан Цветиновић који је појачао Младост из Лучана.
Док је једини новајлија некадашњи омладинац Кокезиног Бродарца, млади Алекса Пејић који је стигао из бечког Рапида и може да одговори позицијама задњег везног и штопера, а на последњем мечу против Желесничара у Панчеву уписао је и првенац у дресу ТСЦ-а.
Може се рећи да је ТСЦ уз крагујевачки Раднички екипа која је тренутно у најбољој форми, пошто не знају за пораз у Суперлиги од 12. новембра када је боља била екипа Војводине.
На старту пролећног дела уписали су све три победе (ИМТ 2:0, Радник 1:0, Железничар 3:2) и у добром расположењу чекају актуелног шампиона Црвену звезду.
Биће то дуел две најбоље екипе у земљи и директан судар најбоље одбране Суперлиге, пошто је ТСЦ у досадашњем делу шампионата примио само седамнаест голова и најбољег напада, пошто су фудбалери нашег клуба 55 пута затресли мрежу ривала.
Нема сумње да нас очекује занимљив и ефикасан дуел као и сви претходни до сад, пошто је на тринаест од петнаест мечева колико смо одиграли против ТСЦ-а постигнуто три или више голова.
На руку нам иде и традиција пошто смо победили на последњих пет гостовања у Бачкој Тополи, док је домаћин славио на премијери, у утакмици која није имала резултатски значај, пошто је шампионска титула била осигурана.
Биће то меч који ће са сигурношћу оправдати епитет дербија кола, искрено се надамо наставку пролећног низа и подизања форме пред дуел са вечитим ривалом.
Не треба занемарити чињеницу да дрес ТСЦ-а носи девет момака који су прошли кроз наш систем, омладинска школа, Графичар и први тим (Вељко Илић, Вукашин Крстић, Немања Стојић, Милош Пантовић, Урош Миловановић, Милош Цветковић, Петар Станић, Милош Вулић и Марко Ракоњац) и нема сумње да ће дати све од себе да се докажу против бившег клуба, као што је то био случај и са момцима који носе дрес Вождовца.
Међутим биће интересантно видети у којем ће саставу изаћи домаћин, пошто ће бити лишен услуга Милоша Цветковића и Немање Стојића који ће сутрашњи дерби пропустити због суспензије проузроковане парним жутим картонима, као и Бенце Шоша, Јована Влалукина и Јосипа Ћалушића.
Но и поред тога треба очекивати снажан отпор домаћина, пошто Лазетић има на располагању доста квалитетних играча, па је за очекивати да Црвеној звезди супростави следећих једанаест:

Илић – Крстић, Антонић, Пејић, Петровић – Ђаковац, Вулић – Ћирковић, Станић, Јовановић – Пантовић.

Након двадесет и два одиграна кола фудбалери ТСЦ-а налазе се на трећој позицији са 46 освојених бодова, девет мање од нашег тима који је на другом месту са бодом заостатка над лидером шампионата. ТСЦ је уписао тринаест победа, седам ремија и само два пораза уз гол разлику 40:17.
Екипу предводи Ифет Ђаковац са седам постигнутих голова, а прати га најпријатније изненађење досадашњег дела шампионата Александар Ћирковић који је постигао шест погодака.
Док је Милош Пантовић постигао пет голова, уписавши и четири асистенције.
Искусни Саша Јовановић постигао је три гола уз шест асистенција.

Фудбалери Црвене звезде и ТСЦ-а из Бачке Тополе до сада су одиграли четрнаест мечева у свим такмичењима.
На једанаест мечева славили су београдски црвено-бели, два пута је дуел ова два тима завршен нерешеним резултатом, док ТСЦ однео једну победу.
Гол разлика је очекивано на страни Црвене звезде и износи 40:11.
Први дуел против екипе ТСЦ-а одигран је у Купу Србије 21. новембра 2018. године. Тијумфовали су фудбалери Црвене звезде против тада члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу за наш тим постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић, који је погодио мрежу два пута. Последњи дуел ова два тима одигран првог новембра минуле године у оквиру осмог кола завршен је нерешеним резултатом 1:1.
Једини гол за наш тим постигао је Александар Катаи.

Са друге стране црвено-бели су под императивом победе, готово и да немају права на грешку како би вечити дерби дочекали бар са бодом мање у односу на партизан, уколико панчевачки Железничар не изненади лидера на табели.
Владан Милојевић ће напокон да има готово комплетан тим на располагању, пошто је и Александар Катаи након дуже паузе почео да тренира максималним интензитетом, што ће му надамо се олакшати припрему утакмице с обзиром да ће имати много више опција него на претходним мечевима.
Ван строја је једино млади Коста Недељковић, који и даље има проблем са повредом кука.

Пред пут на север Србије, шеф стручног штаба Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Снага екипе ТСЦ је баш у колективу. Имају доста играча од којих прети опасност, а сигурно да је Вулић један од њих. Поседују доста талентованих, добрих играча, који су кроз континуирани рад у претходном периоду са господином Лазетићем дошли до нивоа игре који је јако добар, а то показују и резултати. Не можемо да кажемо да је ТСЦ екипа која зависи само од једног играча – рекао је Милојевић.

Истакао је Милојевић да ће најбољих 11 почети утакмицу, као и да се неће обазирати на проблем одређених играча са жутим картонима.

  • Мислим да сви који ме познају, знају да ми је увек најбитнија прва следећа утакмица. Против ТСЦ-а ћемо изаћи у што јачем могућем саставу, не обазирем се на картоне.

Поново је шеф стручног штаба нашег тима похвално говорио о Шерифу Ендиајеу.

  • Не радимо индивидуално. Радимо по програму све оно што треба да радимо са свим играчима. Драго ми је да је Ендиаје један играч који је добро радио од припрема. Вредан је и труди се, као и сви остали играчи. Увек колектив избаци појединца. Имамо доста фудбалера који су каснили и нису прошли припреме, нису се интегрисали у систем, нису ни на завидном нивоу физичке припреме. Нажалост на свему томе морамо да радимо у ходу. Надам се да ће и они веома брзо бити сто посто спремни.

Након проблема са повредом Александар Катаи се вратио тренинзима и ставио на располагање стручном штабу црвено-белих за предстојеће дуеле.

  • Александар Катаи ће путовати са екипом на меч против екипе ТСЦ. Тренирао је током целе недеље са тимом и конкурисаће за састав.

Владан Милојевић истиче да је задовољан игром његових изабраника, али и да има још простора за напредак.

  • Никада у потпуности нисам задовољан, увек сматрам да екипа може боље. Реакције су позитивне, одушевљен сам залагањем, приступом и односом на тренинзима. Неколико играча је каснило на припреме и још увек нису на максималном нивоу када је у питању физичка припрема. Полако слажемо коцкице тима.

Узданица ТСЦ-а Милош Пантовић је дебитовао за први тим Црвене звезде као омладинац за време првог тренерског мандата Владана Милојевића.

  • Пантовић је талентован играч и израстао је у доброг фудбалера. Има велики потенцијал. Мислим да може и више од овога што тренутно показује. Надам се да ће у будућности бити носилац српског фудбала и репрезентације. Много играча ТСЦ је показало велики напредак у игри и односу. Заслуге иду Жарку Лазетићу и врло добром систему екипе ТСЦ, који држи тим дуго на окупу. Лепо нас презентују на међународној сцени, те се надам да ће доста добрих играча да изнедре у будућности – закључио је Владан Милојевић.

Пројектовани састав за утакмицу против вицешампиона:

Глазер – Мимовић, Спајић, Драговић, Родић – Хванг, Канга – Букари, Иванић, Олајинка – Ендијае.

Главни судија меча биће Милан Илић. Помагаће му Светозар Живин и Никола Антић.
Четврти судија је Јован Шегрт.
У ВАР соби ће седети Марко Ивковић и Никола Ђоровић.

Директан пренос утакмице са ,,ТСЦ Арене” између фудбалера ТСЦ-а и Црвене звезде, можете да пратите на програму Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 16 часова.

ИГРА ЗВЕЗДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment