Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

„Неће бити лако, али уз помоћ публике очекујемо много“, Црвено-бели позивају навијаче на АНГТ турнир

Ситно бројимо до почетка новог АНГТ Марко Ивковић турнира!

Кошаркаши клуб Црвена звезда Меридиабет организује ово престижно такмичење по 13. пут, с тим да ће се ове године по први пут одржати у добро познатој хали “Александар Николић.

Црвено-бели такмичење почињу у петак, када ће од 9 часова на терен изаћи против вршњака из екипе Макабија из Тел Авива, а пре почетка турнира о очекивањима говорио је тренер јуниорског тима Црвене звезде Бранко Јоровић.

– Ово је 13. пут да ми као клуб организујемо АНГТ турнир и имамо заиста искуства, како у организацији, тако и у игрању истог. Прошле године је све било доста успешно, тако да и овај турнир дочекујемо спремни, а очекивања су велика као и сваке године. Желимо да пружимо максимум, јер је турнир сваке године заиста јак, долазе екипе високог реномеа и великог квалитета, тако да се надам добрим играма. Пред момцима је велики изазов, за неке од њих ће ово бити први пут да играју овакву врсту турнира. Неки имају искуства, али сигурно је да неће бити лако. Опет кажем, надам се да ће тим ово схватити као велику прилику и изазов и да ће дати свој максимум.

Тренер јуниорског тима је такође искористио прилику да позове све верне навијаче, али и све љубитеље кошарке да дођу у халу “Александар Николић“.

– Играмо на свом терену, пред нашом публиком и мислим да је то нашим момцима само мотив више да пруже свој максимум. Позвао бих овом приликом публику да дође у што већем броју и подржи ове момке, а ми ћемо сигурно дати свој максимум.

Пред почетак турнира о очекивањима је говорио и велики таленат нашег клуба, који је са сениорским тимом освојио Куп Радивој Кораћ недавно, Андреј Костић.

– Овај турнир нама првенствено много значи, јер ово чекамо практично читаве сезоне. Ово ће бити најбоља провера за нас. Долазе јако добре екипе из читаве Европе и наравно наша очекивања су највећа. Ритам турнира јесте напоран, али је све издржљиво, јер знамо да морамо да победимо, а што се мора, није тешко.

У групи А, Црвена звезда ће се суочити с јаким противницима – ЕА7 Емпорио Армани Милан, Некст Џенерејшн тим Београд и Макаби Тел Авив, док ће се у групи Б такмичити Партизан, Барселона, Хапоел Јехуда Тел Авив и Мега МИС.

Комплетан распоред такмичења:

Петак 1. март:

09:00 Црвена звезда – Макаби Тел Авив

11:00 ЕА7 Емпорио Армани Милан – Некст Џенерејшн тим Београд

13:00 Партизан – Мега МИС

15:00 Барселона – Хапоел Тел Авив

17:00 Црвена звезда – ЕА7 Емпорио Армани Милан

19:00 Макаби Тел Авив – Некст Џенерејшн тим Београд

Субота 2. март:

09:00 Мега МИС – Хапоел Тел Авив

11:00 Партизан – Барселона

13:00 ЕА7 Емпорио Армани Милан – Макаби Тел Авив

15:00 Некст Џенерејшн тим Београд – Црвена звезда

17:00 Хапоел Тел Авив – Партизан

19:00 Барселона – Мега МИС

Утакмица за седмо место на програму је у недељу од 10 часова. Два сата касније играће се утакмица за пету позицију, док је борба за треће место заказана за 14 часова. Почетак великог финала заказан је са 16 часова и 30 минута.

The post „Неће бити лако, али уз помоћ публике очекујемо много“, Црвено-бели позивају навијаче на АНГТ турнир appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment